Odzież do biegania z marketów.

Jarmka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Widziałam w TV że w Lidlu ma być odzież dla sportowych wyczynów czy ktoś kupowa juz cos takiego czy przeciętna cena powinna nas zaciekawić ?
PKO
ponadton
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00.48
Życiówka w maratonie: 4.49

Nieprzeczytany post

W tamtym roku w tym markecie kupiłem kurtkę do biegania, tak z ciekawości. Obecnie na łączeniach wychodzą nitki, które co pewien czas eliminuje nożyczkami. Po następną kurtkę z pewnością pojadę do typowego sklepu z odzieżą sportową, więc nie polecam, żadne oszczędności ...
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam softshella z Lidla i nie narzekam. Może jest bardziej wiatrochlonna niż oddychająca i przy obecnej pogodzie, gdy zakładam bluzę termoaktywną i kurtkę, to po powrcie mam saunę na brzuchu, ale generalnie jestem zadowolona.

Co do jakości - kieszonka mi puściła na szwie, ale jestem zdolna w rączkach, więc zaszyłam i nie robiłam scen.
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ginger pisze:Mam softshella z Lidla i nie narzekam. Może jest bardziej wiatrochlonna niż oddychająca i przy obecnej pogodzie, gdy zakładam bluzę termoaktywną i kurtkę, to po powrcie mam saunę na brzuchu, ale generalnie jestem zadowolona.

Co do jakości - kieszonka mi puściła na szwie, ale jestem zdolna w rączkach, więc zaszyłam i nie robiłam scen.
Przy obecnych temperaturach kurtka to raczej zbędny balast. Kalendarz kalendarzem, ale aura jest zupełnie od niego oderwana w tym roku ;)

Ale żeby było na temat - mam kilka ciuchów z Lidla typu koszulka techniczna, legginsy czy longsleeve i jak do tej pory - po kilku miesiącach użytkowania - jestem bardzo zadowolony z ich jakości.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje odczucia co do ubrań sportowych z lidla są różne - od koszulki, która jest fatalna, poprzez taką sobie koszulkę termoaktywną do bluzy, którą bardzo lubię.
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kwiat pisze:
Ginger pisze:Mam softshella z Lidla i nie narzekam. Może jest bardziej wiatrochlonna niż oddychająca i przy obecnej pogodzie, gdy zakładam bluzę termoaktywną i kurtkę, to po powrcie mam saunę na brzuchu, ale generalnie jestem zadowolona.

Przy obecnych temperaturach kurtka to raczej zbędny balast. Kalendarz kalendarzem, ale aura jest zupełnie od niego oderwana w tym roku ;)

Ale żeby było na temat - mam kilka ciuchów z Lidla typu koszulka techniczna, legginsy czy longsleeve i jak do tej pory - po kilku miesiącach użytkowania - jestem bardzo zadowolony z ich jakości.
Jeszcze się uczę nieprzegrzewania się. 3 m-ce temu myślałam o bieganiu w kożuchu i czapce uszatce, więc i tak robię postępy
;)

A co do Lidla - zapomniałam, że mam z Lidla jeszcze spodnie, też niby jakieś takie antywszystko. Gdy są temperatury na małym plusie jest w nich przyjemnie ciepło, nawet w pośladki, które zwykle mi marzną.
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

malorie91 pisze:A ja powiem tak jaka cena taka jakość.
A ja powiem - chciałabym, chciaaaałaaa, chciałabym, chciała...
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Ja uważam, że jakościowo jest okej.

Może jestem trochę niewymiarowy ale dla mnie te rzeczy są słabo skrojone. Mam rzeczy na rower jak i do biegania. Jak są rekawy długościowo ok to są tak luźne, że czuję się jakbym miał worek itp.
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie do konca na temat ale...
Spotkalem sie z dodzieza rowerowa i ludzie sobie chwala.
Probowalem jeden z ich kaskow i musze powiedziec, ze w tym przypadku stosunek ceny do jakosci jest jeszcze lepszy niz w Decathlonie.
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Odzież rowerowe jakościowo ok, ale np. tzw. "pampers" w moich spodenkach jest wszyty trochę w zlym miejscu.

Kupiłem tego softshell jak była odzież trekkingowa. Tak jak pisałem wyżej rękawy ok, ale wtedy jest bardzo luźny. Wyszedłem w nim biegać ostatnio, ale zdecydowanie w nim za gorąco na razie.
sevrond
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1.15

Nieprzeczytany post

Posiadam bieliznę termoaktywna z Lidla identyczna jak jest w tym sezonie od jakiegos miesiaca w sklepach.
Kupiłem w 2011 do tej pory dobrze się sprawuje, na poczatki mojego biegania była to idealna inwestycja ( stosunek ceny do jakosci )
w 2013 kupiłem tighty wiosenne dlugie do biegania, jednak powodowały one liczne obtarcia na udach i w kroku czego nie miałem w np. tightach asics, więc poleciały do kosza ( kosztowały chyba 39 zł wiec naprawde budzetowo )
barca89
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam t-shirt termoaktywny bezszwowy, kupiony w grudniu. Jak dla mnie jakość 3/5. Leży generalnie dobrze i spełnia całkowicie swoją rolę, nie jest niewygodny/niewymiarowy (jak np. t-shirt do biegania firmy Kalenji).
"Uczyń z każdej przeszkody swoją szansę"

Lance Armstrong
Janocha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja mam kurtkę z Lidla, taka zimową i jest ok. Mam też koszulkę termoaktywną, z której jestem również zadowolony.
Koleżanka biega w butach z Lidla (kiedyś były w ofercie) i też jest bardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
mchpol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lubię kupować w lidlu z powodu na cene, jednak mam pare uwag do ich produktow:
kurtka softshell: jest zdecydowanie za szeroka, nawet rozmiar m jest duzy. Numeracja jakby troche za wyzona. kurtka zdecydowanie na bardzo zimne dni.
kurtka przeciwdeszczowa, idealnie chroni przed deszczem, ale też nie wpuszcza zadnego ciepła z wewnątrz, tworzac uczucie sauny. Nie polecam do biegania.
okulary sportowe: dużą funkcjonalność i mozliwosci dostosowania ich do pogody, jednak za często zdarza się że zaparowuja oraz podczas częstych zmian szkła pękają oprawki.
skarpety narciarskie: bardzo dobre, cieple, dobrze trzymają się nogi, dobrze wchlaniaja wilgoć.
skarpetki do biegania: sprawdzaja sie wzmocnienia materialu przy kostkach niwelujac obtarcia, dobrze opinaja stope i lekka ja stabilizuja, dobrze odprowadzają nadmiar ciepła i wilgoci.
bielizna termo: bardzo dobra. wysoka jakość, nieźle odprowadzanie ciepła i wilgoci, bardzo wytrzymala, służy mi już drugi rok i nie widać żadnych śladów używania.
getry: lekkie, nie obcieraja, dobrze odprowadzają ciepło.
bluza funkcyjna: bardzo niska cena, jakosc dobra, dobrze dopasowana do ciała, przewiewna, gorzej z odprowadzaniem wilgoci.
plecak na rower 5l: dobrze nadaje się do biegania, nie ociera, można go dobrze dopasować do ciała.
Nie mam marzeń, mam cele.
Obrazek
Komentarze do bloga: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38684
Stronę na facebooku: http://www.facebook.com/runinhd
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

mam podkolanówki, koszulkę z krótkim, bluzkę z długim, spodnie długie i spodenko-spódniczkę..jak dla mnie ok..tanie i sie sprawdzają...polecam :-)
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ