Kanas78 - komentarze
Moderator: infernal
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Z tego, co pamiętam, jak się robi powtórzenia szybko i na małym obciążeniu, to się mięśnie wzmacnia, a jak wolno i przy większych ciężarach, to się pakuje.
Ja nie wiem, u mnie było szybko i lekko i też mnie napakowało-dlatego zrezygnowałam z zajęć ze sztang-mi się bardzo szybko mięśnie rozbudowują. Odkąd nie chodzę, widać różnicę-uda zmniejszyły swą objętość i pośladki również. Więc ewentualnie na zajęciach nie zwiększać ciężarów?
To też pewnie zależy od budowy ciała, genetyki-Ty chyba raczej masz mięśnie smukłe i długie, ja jestem już grubokoścista i mięśnie mam raczej krótsze i grubsze-stąd pewnie łatwiej o napakowanie
Może faktycznie rozciąganie-a co myślisz o jodze? Ale co Ty chudzinko chcesz jeszcze odchudzać, to ja nie wiem
Ja nie wiem, u mnie było szybko i lekko i też mnie napakowało-dlatego zrezygnowałam z zajęć ze sztang-mi się bardzo szybko mięśnie rozbudowują. Odkąd nie chodzę, widać różnicę-uda zmniejszyły swą objętość i pośladki również. Więc ewentualnie na zajęciach nie zwiększać ciężarów?
To też pewnie zależy od budowy ciała, genetyki-Ty chyba raczej masz mięśnie smukłe i długie, ja jestem już grubokoścista i mięśnie mam raczej krótsze i grubsze-stąd pewnie łatwiej o napakowanie

Może faktycznie rozciąganie-a co myślisz o jodze? Ale co Ty chudzinko chcesz jeszcze odchudzać, to ja nie wiem

- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
ja nie chce sie odchudzac, tylko troche uda wysmulkic, chociaz to sie chyba nie da...
pamietam jak mialam chyba 13 lat i wygladalam jak patyk (ze spora niedowaga), moj tata mi powiedzial: "no ty to ladnych nog nie bedziesz miala"
i chyba mial racje
Mi sie wydaje ze te zajecia z pilatesu na ktore chodze duzo daja na uda, tylko to wszystko zalezy od prowadzacej. Teraz zmienili grafik na silce i w poniedzialki wieczorem bedzie najpierw 30 min "sila i core" z ciezarami a potem godzina pilatesu. Juz sie nie moge doczekac
pamietam jak mialam chyba 13 lat i wygladalam jak patyk (ze spora niedowaga), moj tata mi powiedzial: "no ty to ladnych nog nie bedziesz miala"

Mi sie wydaje ze te zajecia z pilatesu na ktore chodze duzo daja na uda, tylko to wszystko zalezy od prowadzacej. Teraz zmienili grafik na silce i w poniedzialki wieczorem bedzie najpierw 30 min "sila i core" z ciezarami a potem godzina pilatesu. Juz sie nie moge doczekac

- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Czymam kciuki za rezonans!
I za diagnozę, żebyś wreszcie wiedziała, co się dzieje! 

[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
no no, ladnie przyspieszylas 
I trzymam kciuki za prawidlowa diagnoze, oczywiscie! tylko sie nie ruszaj podczas badania, zeby dobrze wyszlo

I trzymam kciuki za prawidlowa diagnoze, oczywiscie! tylko sie nie ruszaj podczas badania, zeby dobrze wyszlo

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
W zasadzie to zazdroszczę tego coraz to przyspieszania, ale tak po prawdzie to absolutnie nie mam prawa, bo do Twojej systematyczności treningowej baaardzo mi daleko. Więc zamiast zazdrościć podziwiam. 

- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Gryzia, ledwo wytrzymałam 20minut w tej machinie-czułam się jak kosmita, a z powodu hałasów byłam bliska obłęduGryzzelda pisze:no no, ladnie przyspieszylas

Bez przesady, Boltem nie jestem, ale dziękistrasb pisze:W zasadzie to zazdroszczę tego coraz to przyspieszania, ale tak po prawdzie to absolutnie nie mam prawa, bo do Twojej systematyczności treningowej baaardzo mi daleko. Więc zamiast zazdrościć podziwiam.

- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
wszystko mnie swedzi na sama mysl ze mialabym lezec zamknieta w machinie 20 minKanas78 pisze: Gryzia, ledwo wytrzymałam 20minut w tej machinie-czułam się jak kosmita, a z powodu hałasów byłam bliska obłędu![]()

- rubin
- Zaprawiony W Bojach
Karolina, przypomnij w jakich zawodach startowałaś w przeciągu ostatnich kilku miesięcy (i z jakimi wynikami)
inna sprawa - jak nie masz w okolicy płaskiego terenu do biegania - to po co chcesz sprawdzać swój poziom VDOT na płaskim? przecież potem i tak wyznaczone na tej podstawie tempa treningowe miałabyś stosować tam, gdzie biegasz co dzień - czyli w terenie pofałdowanym - a to czyni różnicę;
inna sprawa - jak nie masz w okolicy płaskiego terenu do biegania - to po co chcesz sprawdzać swój poziom VDOT na płaskim? przecież potem i tak wyznaczone na tej podstawie tempa treningowe miałabyś stosować tam, gdzie biegasz co dzień - czyli w terenie pofałdowanym - a to czyni różnicę;
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Nie, Rubin, mi chodziło o to, żeby 12 minut jako test Coopera pobiec na maksa i na totalnie płaskim. A VDOT chciałam obliczyć wg Danielsa na podstawie (nie wiem jakich) zawodów. Ale wiesz co, już pobiegam teraz, jak jest, a w kwietniu, jak zrobię łódzką dychę, to pobiegnę w trupa i na podstawie tej dychy wyznaczę swoje tempo (i wtedy wyliczę do maratonu we Wrocku).
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Kanas, a biegniesz w tym roku Piotrkowską? My się z Iką zastanawiamy, bo w zeszłym roku było fajnie 

[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]