Kanas78 - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O, dzięki, zapoznam się z tematem :hej:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Kiprun
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego, co pamiętam, jak się robi powtórzenia szybko i na małym obciążeniu, to się mięśnie wzmacnia, a jak wolno i przy większych ciężarach, to się pakuje.
Ja nie wiem, u mnie było szybko i lekko i też mnie napakowało-dlatego zrezygnowałam z zajęć ze sztang-mi się bardzo szybko mięśnie rozbudowują. Odkąd nie chodzę, widać różnicę-uda zmniejszyły swą objętość i pośladki również. Więc ewentualnie na zajęciach nie zwiększać ciężarów?
To też pewnie zależy od budowy ciała, genetyki-Ty chyba raczej masz mięśnie smukłe i długie, ja jestem już grubokoścista i mięśnie mam raczej krótsze i grubsze-stąd pewnie łatwiej o napakowanie :hahaha:
Może faktycznie rozciąganie-a co myślisz o jodze? Ale co Ty chudzinko chcesz jeszcze odchudzać, to ja nie wiem :tonieja:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja nie chce sie odchudzac, tylko troche uda wysmulkic, chociaz to sie chyba nie da...
pamietam jak mialam chyba 13 lat i wygladalam jak patyk (ze spora niedowaga), moj tata mi powiedzial: "no ty to ladnych nog nie bedziesz miala" :hahaha: i chyba mial racje :bum:

Mi sie wydaje ze te zajecia z pilatesu na ktore chodze duzo daja na uda, tylko to wszystko zalezy od prowadzacej. Teraz zmienili grafik na silce i w poniedzialki wieczorem bedzie najpierw 30 min "sila i core" z ciezarami a potem godzina pilatesu. Juz sie nie moge doczekac :taktak:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czymam kciuki za rezonans! :) I za diagnozę, żebyś wreszcie wiedziała, co się dzieje! :)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobrze prowadzona joga podobno potrafi nieźle dać po kościach ; przymierzałam się kiedyś do takich zajęć, ale czasowo nie daję już rady
nie popsuj niczego na tym MR :bleble:
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no no, ladnie przyspieszylas :)
I trzymam kciuki za prawidlowa diagnoze, oczywiscie! tylko sie nie ruszaj podczas badania, zeby dobrze wyszlo :bleble:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W zasadzie to zazdroszczę tego coraz to przyspieszania, ale tak po prawdzie to absolutnie nie mam prawa, bo do Twojej systematyczności treningowej baaardzo mi daleko. Więc zamiast zazdrościć podziwiam. :oczko:
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gryzzelda pisze:no no, ladnie przyspieszylas :)
I trzymam kciuki za prawidlowa diagnoze, oczywiscie! tylko sie nie ruszaj podczas badania, zeby dobrze wyszlo :bleble:
Gryzia, ledwo wytrzymałam 20minut w tej machinie-czułam się jak kosmita, a z powodu hałasów byłam bliska obłędu :hahaha: ale za to będę mieć zdiagnozowane oba podudzia, skoro oba wjechały do maszyny-wyniki w piątek.
strasb pisze:W zasadzie to zazdroszczę tego coraz to przyspieszania, ale tak po prawdzie to absolutnie nie mam prawa, bo do Twojej systematyczności treningowej baaardzo mi daleko. Więc zamiast zazdrościć podziwiam. :oczko:
Bez przesady, Boltem nie jestem, ale dzięki :hejhej:
Obrazek Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze: Gryzia, ledwo wytrzymałam 20minut w tej machinie-czułam się jak kosmita, a z powodu hałasów byłam bliska obłędu :hahaha:
wszystko mnie swedzi na sama mysl ze mialabym lezec zamknieta w machinie 20 min :trup:
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na moim też się czasem taki komunikat wyświetla. klikam prawym dolnym, liczy dalej. ale w domu usuwam wtedy całą historię. O ile o tym pamiętam :hahaha:
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki, sprawdzę :)
Obrazek Obrazek

Obrazek

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

potwierdzam, trzeba usunąć historię. on ma określoną pojemność pamięci i raz mi przez to nie zliczył Bardzo Waznego Treningu ;-)
co mi przypomina, że musze swojego poczyścić.
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Karolina, przypomnij w jakich zawodach startowałaś w przeciągu ostatnich kilku miesięcy (i z jakimi wynikami)
inna sprawa - jak nie masz w okolicy płaskiego terenu do biegania - to po co chcesz sprawdzać swój poziom VDOT na płaskim? przecież potem i tak wyznaczone na tej podstawie tempa treningowe miałabyś stosować tam, gdzie biegasz co dzień - czyli w terenie pofałdowanym - a to czyni różnicę;
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie, Rubin, mi chodziło o to, żeby 12 minut jako test Coopera pobiec na maksa i na totalnie płaskim. A VDOT chciałam obliczyć wg Danielsa na podstawie (nie wiem jakich) zawodów. Ale wiesz co, już pobiegam teraz, jak jest, a w kwietniu, jak zrobię łódzką dychę, to pobiegnę w trupa i na podstawie tej dychy wyznaczę swoje tempo (i wtedy wyliczę do maratonu we Wrocku).
Obrazek Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas, a biegniesz w tym roku Piotrkowską? My się z Iką zastanawiamy, bo w zeszłym roku było fajnie :)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
ODPOWIEDZ