Pojeżdżacie po chłopaku, ładnie to tak w okresie świątecznym

?
Generalnie widze, że kolega żyje rockiem, a jak wiadomo w tej branży się pije

Dobrze, że jeszcze są młodzi ludzie, którym nie jest obce rockowe brzmienie
A teraz do rzeczy. Problemem u Ciebie może być zbyt mała liczba posiłków. Dwa to stanowczo zbyt mało. Prawdopodobnie są to jeszcze posiłki bardzo obfite, co też jest niekorzystne w kontekście odchudzania. Może warto byłoby jakoś rozłożyć jedzenie na 5-6 mniejszych jednostek? Drugim problemem jest alkohol. Ktoś już dobrze napisał, że to jest bomba kaloryczna. Owszem wszystko jest dla ludzi, ale może warto byłoby go ograniczyć "nieco"

?
Co do komfortu w trakcie biegania to nie ma się co dziwić, iż jest on znacznie gorszy skoro przybyło Ci 16 kg. Dla uzmysłowienia sobie tego ciężaru warto pójść na siłownię i chwycić 15 kg hantel czy cokolwiek innego. W dodatku każdy kilogram w bieganiu trzeba pomnożyć razy 3 i wychodzi, że każdy Twój krok to dodatkowe obciążenie rzędu 45 kg
Obecnie mam niestety podobny problem. Przez ostatnie 2 miesiące przytyłem prawie 10 kg. Niestety ze względu na problemy z achillesami praktycznie nie mogłem biegać, dodatkowo stres i objadanie się spowodowały taki przyrost masy. W każdym razie sposób na zrzucenie jest u mnie jeden - rezygnacja ze słodyczy do osiągnięcia wagi optymalnej