Mam jeszcze jedno pytanko co do zegarka.
Jak zgrać trening do pliku? Dodałem do spisu pliki do jakich ma zgrywać, tj FIT, GPX oraz TCX. Pytanie czy to samo powinno się zgrać podczas podłączenia zegarka?
No bo na spisie mam te 3 formaty pod oryginalnym "MySports Activity". Natomiast jak wchodzę do folderu to są tam tylko dwa pliki, a powinny być łącznie 4 ? Jeden plik to jakis "tomtom watch activity", a drugi to skrót do strony mysports i tyle, nic więcej.
Prosiłbym o wypowiedź jakiegoś posiadacza wyżej wymienionego zegarka

Dzięki za pomoc
Chyba trafił mi się jakiś felerny model :/ Teraz na chwile wyszedłem z domu zabrałem ze sobą zegarek, po powrocie podłączyłem do kompa to oprócz pliku tomtom'a i skrótu do strony internetowej, utworzył się jeszcze *.tcx, natomiast *.fit i *.gpx dalej nie ma... Zrobie "factory reset" i jutro sprawdzę jeszcze raz... jeżeli dalej bedzie kicha to jeszcze jutro jadę go oddać. I chyba jednak wybiorę garmina ;p
Sprawa rozwiązana

Po kontakcie z supportem tomtom'a i dostaniem jedynie informacji że zegarek na pewno działa, jedynie może coś być z aplikacją i że zalecają reinstalację aplikacji, doszedłem do wniosku że wszystko jest ok, a problem jest z zgodnością systemu. Nie wiem czy ktoś sprawdzał zgodność aplikacji tomtom'a z Windows 8.1 - ale u mnie najprawdopodobniej to jest przyczyną. Na drugim komputerze z Windows 7 TomTom normalnie zgrywa pliki... Będę sprawdzał jeszcze na czystym Windows 8.0