ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

ja uwielbiam latać podczas @ :hahaha: :hej: nie odpuszczam nawet pierwszego dnia

życze Wam dziewczynki szybkiego powrotu do formy. <3
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
PKO
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

aja wczoraj miałam rodzinne spotkanie u mamuśki,było zarcia od cholery,mama juz nawet chleba nie wystawiała -oby zjedli.Krokiecieki,sałateczki,kotlety,zapiekanka makaronowa,ciasto ,tort...Obżarłam sie nieziemsko :ojoj: ale ubrałam legginsy i poszłam pobiegac.Nawet dalo rade z dyszką :hej: Odrazu lepiej.Wypiłam koperek i spac :bum:
Obrazek
Awatar użytkownika
Iwonka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:37
Życiówka w maratonie: 3:48:53

Nieprzeczytany post

papillon pisze:No to podlinkuję kilka fotek!
Jakim sprzętem robisz zdjęcia?? Szczególnie te pod wodą?
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Papillion, jakie hardkory z podróżą! :orany:

No ale po zdjęciach widać, że warto było, tylko żal że tyle czasu zostało Wam urwane z wczasów.
Za to wygladasz ślicznie i ja osobiście protestuję przed jakimś odchudzaniem się takiego ciałka.
Ale do takiego potwornego żółwia w życiu bym się nie zbliżyła.
Dzikie wielbłądy?! :orany:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powoli wracam do żywych, znaczy się do biegających. chociaż nie wiem, czy tak można powiedzieć o szanownych koleżankach - w większości kontuzjowanych. forum raczej niebiegających ;-) U mnie kontuzja tylko prawego ucha, które mam dziwnie zatkane i czuję się przez to upośledzona, zgadując czego kto ode mnie chce ;-)
wracam do biegania po roztrenowaniu i chorobie, ale już jest nawet nieźle. początek tygodnia był słaby, tym bardziej, że musiałam biegać rano, czego nienawidzę, a we wtorek rano było -5.
w weekend robiłam próbne wypieki świąteczne i niestety wyszły nieprzyzwoicie pyszne. nażarłam się maślanych ciasteczek i m&m'sów kupionych do dekoracji. nie mówiąc o tym, że domowy chleb z domowym masłem orzechowym smakują obłędnie :taktak:
poza tym to kombinuję gdzie by tu uciec na chociaż część zimy - żeby nie było tak zimno i ciemno i żeby dało się biegać.
Obrazek
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika tak ręce mam już całkiem całkiem, mięśnie przykryte jeszcze kołderką tłuszczową. Wbrew temu co mówi Cava na wiosnę zrobię redukcję i mam nadzieję, że to co zbuduję przez zimę ujrzy światło dzienne! :hej:

Aparat mam 2 z kolei Olympus TG 2 z tego co pamiętam... poprzedni też miałam Olympus, oglądałam inne marki, ale moim zdaniem ta wygrywa, a ile ma dodatkowych programów i gadżetów!!!!!

Co do Egiptu to ja go uwielbiam i nic nie poradzę, nie latam do hoteli dla mas, ani do miejsc typu Sharm el Sehik czy Hurghada mamy swoje miejsca na wsiach, czasem coś wynajmiemy. Niestety, ale stosunek ceny do ilości słońca jest powalający, a że mamy akwaria morskie w domu i to nasz "konik" to jest najbliżej Polski.

Marsa Alam nas zachwyciło przede wszystkim tym co pod wodą oraz to miejsce nie aż tak bardzo skażone przez turystykę. Znaleźliśmy sobie tam taką wioskę dla nurków, mieszka się na plaży w takich lepiankach lub namiotach niesamowity klimat. Egipt naszym okiem jest zupełnie inny niż ten z folderów lub wycieczek zorganizowanych!

Cavuś ten żółw był niesamowity na zdjęciach nie widać ale był ogromny, ok. pół tony, taki spokojny miał niesamowite oczy, w odległości kilometra w wodzie nie było nikogo tylko żółw, małż i ja. Cisza spokój i to gigantyczne stworzenie, w ogóle się nie bał chyba nawet był zaciekawiony co ja tam robię, pływałam z nim ok godziny, uwielbiam obserwować zwierzęta!!! Na prawdę piękne przeżycie!
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papillon, piękne zdjęcia. Przeżycia faktycznie nieciekawe, szczególnie, ze tak wiele straciliście z pobytu.
Wczoraj przebiegłam prawie 11 km, co prawda tempo było fatalne, ale trudno. na koniec mało nie wywinęłam orła na błocie, pełno paskudztwa przyczepiło mi się do butów, które chyba potroiły wagę. Nigdy nie przypuszczałam, że tak źle biega się w ciężkich butach.
Mnie taka bezśnieżna zima się nie podoba, bo już bardzo tęsknię za nartami. Aż mnie skręca z zazdrości, jak widzę zjazdy w telewizji.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

:-)
jej, a ja nie cierpię śniegu od czasu kiedy miałam wypadek :lalala:
więc mnie taka zima pasuje :hahaha:
ponoć do nowego roku ma byc cieplutko! super :hejhej:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie miałam wypadku a i tak śniegu nie lubię, ale na starość chyba robię się sentymentalna i ckliwa, więc obrazek białych Świąt gdzieś mam w głowie.

A ja dopiero się ogarniam po powrocie trochę wymęczeni wróciliśmy i boję się wyjść biegać, choć pies już chce!

Na ostatnim treningu rozmawiałam z trenerem o moich łydkach i bólach popatrzył popatrzył i mówi, że stopę źle układam zbyt akcentuję środkową część stopy i piętę. Powiedział, że muszę bardziej z palców korzystać. Potem trafiłam na wzmiankę w Men's Healths jak nauczyć się poprawnie biegać by piszczele i łydki nie dokuczały. Polecają obuwie minimalistyczne lub bieżnię mechaniczną i biegać boso nie wiem czy to ogarnę, bo nawyk to nawyk.

Poza tym przez te zbliżające się Święta jakoś się rozleniwiłam.
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Nie wytrzymałam i zrobiłam dzis 6km. Nie wiem tylko czy tej decyzji nie pożałuje.
Początkowo ból kolana był mocny, pózniej przestało bolec i nie boli do teraz.
Zobaczymy pózniej.
Wieczorem jadę z Młodym na zajęcia na basen.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PaulinaJ pisze:Nie wytrzymałam i zrobiłam dzis 6km. Nie wiem tylko czy tej decyzji nie pożałuje.
Początkowo ból kolana był mocny, pózniej przestało bolec i nie boli do teraz.
Zobaczymy pózniej.
Wieczorem jadę z Młodym na zajęcia na basen.
PaulinaJ, a wiesz w ogóle co ci jest? bylas z tym u lekarza / fizjo?

laski, a nie wybrałaby się któraś do Portugalii w lutym? szukam biegowego towarzystwa. wyjazd na własną rękę.
Obrazek
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi 2 razy nie trzeba powtarzać tylko Ma_Tika pewnie byś mnie utopiła po 1 dniu :hej: no i ja marny towarzysz biegowy dla Ciebie, chyba że wezmę rower to może nadążę! :hahaha:
Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papillion - wiesz, że należy Ci się odszkodowanie od przewoźnika lotniczego :spoko:
Nawet jeśli zapewnili Wam hotel. Jeśli opóźnili się z wylotem o ponad 4h.
Uwierz mi, że wiem co piszę :taktak:
Jak chcesz wiedzieć coś więcej to możemy się zgadać na priva :)
A tak w ogóle fotki cudne i świetny wypadzik urlopowy :)

My ostatnie 3 dni spędziliśmy na basenie i było świetnie - dzieciaki rozczarowane, że dziś już nie idziemy na basen (to byłby 4-ty dzień z rzędu :szok: ). I w ogóle kraula sobie przypomniałam i nieźle się nim wymęczyłam, a dodatkowo jeszcze w niedzielę pobiegałam trochę po tym basenie, wieczorem łydki były jak kamienie :hahaha:
Dziś wieczorem planuję jakieś rozbieganie - ale to chyba późną nocą bo jakaś masa spraw na głowie przed tymi Świętami.
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W niedzielę zafundowałam sobie bieganie, basen i tenis i do teraz czuje to w nogach. Udało mi się jednak dziś przebiec 6 km po pustym parku, wreszcie za dnia i w promieniach słońca, choć w niektórych miejscach ścieżki były pokryte lodem.

Chętnie poleciałabym do Portugalii, ale na przeszkodzie stoją 2 rzeczy - dziecko i urlop. :smutek: Choć pewnie fajnie by było, z Papillonką byśmy pilnowały tyłów. :hahaha:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stara Dama pisze:Chętnie poleciałabym do Portugalii, ale na przeszkodzie stoją 2 rzeczy - dziecko i urlop. :smutek: Choć pewnie fajnie by było, z Papillonką byśmy pilnowały tyłów. :hahaha:
Po przemysleniu doszlam do wniosku, ze wcale nie potrzebuje towarzystwa do biegania, ale do spedzania czasu pomiedzy bieganiami. Przeciez nie bede tam non stop biegac :) Tak więc poziom biegowy ew. towarzystwa nie ma znaczenia.
Chcialabym pojechac sama, bo wyjazd z rodziną generuje 3-krotnie wyzsze koszty :ojoj: Poza tym chciałbym skoncentrować sie na bieganiu. Właśnie sobie uświadomiłam, że nigdy nie wyjechałam nigdzie bez dziecka, na ani jeden dzień :szok:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ