A ruch zgięcia w stawie ramiennym istnieją. Tylko kwestia czy jest to przodo- czy tyłozgięcie, o innych ruchach już nie wspominając. Ale myślę że tym wątku nie warto takich treści rozpatrywać

Rolli w ubiegłym roku ukazała się na naszym rynku książka "Anatomia w bieganiu" Joe Puleo i Dr Patrick Milroy'a znajdziesz tam wyjaśnienie co dane ćwiczenie rodem z siłki da ci w bieganiu.Rolli pisze:
3. Chce biegac i uzyskac jak najlepszy wynik, jaka sile przy tym robic?
Odpowiedz: daj se spokuj z silownia, biegaj, duzo biegaj.
Niech sobie te "silacze" robia te cwiczena ktore im tak duzo pomagaja. Ja wole biegac, co mi (i 99% innych begaczy) wiecej pomoze, zeby szybko biegac.kfadam pisze:Rolli w ubiegłym roku ukazała się na naszym rynku książka "Anatomia w bieganiu" Joe Puleo i Dr Patrick Milroy'a znajdziesz tam wyjaśnienie co dane ćwiczenie rodem z siłki da ci w bieganiu.Rolli pisze:
3. Chce biegac i uzyskac jak najlepszy wynik, jaka sile przy tym robic?
Odpowiedz: daj se spokuj z silownia, biegaj, duzo biegaj.
Polecam
http://experymentt.wordpress.com/2012/0 ... -recenzja/
Mateusz może byś też najpierw zapoznał się z książką a potem pisał bzdury o ładnym wyglądzie, bo trudno autorom przypisać dbanie o wygląd a nie wyniki w bieganiu.Mateusz Listek pisze: Prawda. Na dodatek trenerzy jadą do Kenii po to by przyglądać się biegaczom. Wniosek jest jeden ci biegacze od dziecka podnoszą poziom na 90%. Z samego biegania nie z siłowni. Potem to już kunszt trenera czy chłopak wejdzie na szczytAle Rolli tutaj wypowiadają się ci co chcą ładnie wyglądać i być wysportowani a nie za 3 lata na RIO
6 lat temu tylko bieganie: 10km w 34kfadam pisze:Ostatecznie, ponoć tylko krowa zdania nie zmienia.
Racja.Master2D pisze:To wszystko zależy co jest Twoim priorytetem, bo jednak są to dwie rożne drogi. W pewnym momencie albo idziesz drogą siłową i wtedy cała reszta, w tym bieganie, jest tylko dodatkiem, albo idziesz drogą biegu i wtedy siłownia stanowi tylko dodatek.
Dlatego nie należy sie kierować tym, co mówią i piszą inni. Trzeba z tego korzystać , testować na sobie i sprawdzać co działa na nas najlepiej.Mateusz Listek pisze:Pewnie, na każdego działa co innego ;d
Mateusz Listek pisze:Ja zauważyłem po sztandze trochę byłem ociężały. Więc będę robił przysiady bez obciążeń.
Znakomity przykład.barcel pisze:Mateusz Listek pisze:Ja zauważyłem po sztandze trochę byłem ociężały. Więc będę robił przysiady bez obciążeń.
są też tzw. ćwiczenia dynamiczne ze sztangą ale z małym obciążeniem, nierzadko jest to sam gryf (około 20kg). takie ćwiczenia w dużym stopniu poprawiają dynamikę ;-D