![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Jędrność i cellulit a bieganie - pytanie do dziewczyn
Moderator: beata
- kalinka
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
bieganie to oczywiscie samo zdrowie, ale nie mozna go traktowac jako jedyny i cudowny sposob na wszystko, czasem trzeba sie wspomoc dodatkowymi srodkami
mi najbardziej pomogly naturalne kremy z firmy Dr Taffi, chcialam kiedys wyprobowac cos innego niz te najbardziej i najczesciej polecane srodki reklamowane w TV i tak znalazlam ich sklep i poki co widze poprawe ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
- Ginger
- Stary Wyga
Banalnie prosty, tylko czasochłonny,
Potrzebny jest zwykły balsam, kawa mielona, cynamon, imbir. Na jedną aplikację specyfiku wrzucam do miseczki ok 50 g balsamu, 5 łyżek kawy, pół torebki cynamonu, pół torebki imbiru. Tak, żeby całość miała dość jednolitą konsystencję i kolorystykę, a kolor był dość wyraźny. Mieszamy, nakładamy na tyłek i uda rękawicą, owijamy się folią spożywczą, kocem i oddajemy lekturze lub oglądaniu filmu. Co najmniej godzinę siedzimy w tymże.
Zmywamy całość szorstką rękawicą, nakładamy balsam, może być ujędrniający, ale nie musi.
Stosuję ten zabieg 1-2 na tydzień przez miesiąc-dwa, potem zwykle przerwa i pomimo kilku okresów w życiu z pewną nadwagą i trzydziestki na karku, cellu mam naprawdę minimalny. Ja go widzę, ale na zdjeciach nie wychodzi![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Potrzebny jest zwykły balsam, kawa mielona, cynamon, imbir. Na jedną aplikację specyfiku wrzucam do miseczki ok 50 g balsamu, 5 łyżek kawy, pół torebki cynamonu, pół torebki imbiru. Tak, żeby całość miała dość jednolitą konsystencję i kolorystykę, a kolor był dość wyraźny. Mieszamy, nakładamy na tyłek i uda rękawicą, owijamy się folią spożywczą, kocem i oddajemy lekturze lub oglądaniu filmu. Co najmniej godzinę siedzimy w tymże.
Zmywamy całość szorstką rękawicą, nakładamy balsam, może być ujędrniający, ale nie musi.
Stosuję ten zabieg 1-2 na tydzień przez miesiąc-dwa, potem zwykle przerwa i pomimo kilku okresów w życiu z pewną nadwagą i trzydziestki na karku, cellu mam naprawdę minimalny. Ja go widzę, ale na zdjeciach nie wychodzi
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
nie mogę pojąć po jaką cholerę przejmowac się cellulitisem?
![:jatylko:](./images/smilies/jatylko.gif)
![spoko :spoko:](./images/smilies/icon_cool.gif)
![:jatylko:](./images/smilies/jatylko.gif)
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
utrudnia ci to życie w jakis sposób?
cellu to cellu, jest to jest, trzeba go pokochać
myslisz, że faceci widzą twój cellulitis?![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
cellu to cellu, jest to jest, trzeba go pokochać
myslisz, że faceci widzą twój cellulitis?
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- freevolna
- Rozgrzewający Się
dorzucilam od siebie ekstrakt z zielonej kawy w kapsulkach i cayenneGinger pisze:Banalnie prosty, tylko czasochłonny,
Stosuję ten zabieg 1-2 na tydzień przez miesiąc-dwa, potem zwykle przerwa i pomimo kilku okresów w życiu z pewną nadwagą i trzydziestki na karku, cellu mam naprawdę minimalny. Ja go widzę, ale na zdjeciach nie wychodzi
osobiscie polecam masaz banka chinska, zwykla gumowa, niebieska, dostepna w aptekach
Ciało raz wprawione w ruch porusza się wiecznie...
-
- Rozgrzewający Się
Zgadzam się, bańki chińskie bardzo pomagają. Niestety boli na początku, ale z każdym zabiegiem jest lepiej. Jeśli chodzi o bieganie to jestem początkująca, więc niestety nie wiem czy na mnie działa. Fajny jest koncentrat do zabiegów w domu: http://naturalnaplodnosc.iai-shop.com/p ... m-SPA.htmlMarget80 pisze:Ja polecam zabiegi bańkami chińskimi, jednak dziewczyny ze skłonnością do siniaków i pękających naczynek powinny uważać:)
nakładam i owijam sie folią na jakieś pół godziny
Biegam od 1.07.2013
- Uxmal
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zupelnie za darmo mozna sie pozbyc dieta. Dobra dieta + cwiczenia = gladka pupa.
Ja wole czekolade :P
Ja wole czekolade :P
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
No bez jaj, faceci widzą wszystko, cellu też. Mój nawet się z tym nie kryje, że go u mnie widzi i mówi mi to wprost
Jest to walka z wiatrakami i szkoda mi w sumie już na nią i czasu i pieniędzy. Jak ktoś nie chce, niech nie patrzy i tyle. Nikt nie jest doskonały![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
Jest to walka z wiatrakami i szkoda mi w sumie już na nią i czasu i pieniędzy. Jak ktoś nie chce, niech nie patrzy i tyle. Nikt nie jest doskonały
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
- malwa_malwa
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52min
- Kontakt:
chyba o wiele ważniejszą kwestią jest sprawa wcierania, wmasowywania niż samego balsamu/kremu, nawet najlepszy preparat bez porządnego rozporowadzenia na niewiele się zda