zestaw na zime
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 58 min
- Życiówka w maratonie: brak
A sa jakies leginsy ocieplane by daly rade w zimowe dni nawet te - 20 st
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
przy -20 biegałem w zimowych legginsach z tchibo i było cacy. Nie ma sensu kupować nie wiadomo jak grubych spodni wszak nogi bardzo szybko się rozgrzewają podczas biegu... nieprawdaż?
Tak samo jak nie ma sensu - a propos pytania koleżanki - zakładać zwykłych spodni dresowych/polarowych na legginsy bo co z tego, że legginsy z technicznej tkaniny są oddychające i odprowadzają pot na zewnątrz skoro nałożony na nie dres wszystek ich wysiłek zniweczy?
Tak samo jak nie ma sensu - a propos pytania koleżanki - zakładać zwykłych spodni dresowych/polarowych na legginsy bo co z tego, że legginsy z technicznej tkaniny są oddychające i odprowadzają pot na zewnątrz skoro nałożony na nie dres wszystek ich wysiłek zniweczy?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- marlena.skorkiewicz
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
No i właśnie dlatego się zastanawiałam czy to ma jakikolwiek sens, bo czytałam, że ta cała specjalna odzież biegowa termoaktywna ma sens tylko wtedy, gdy wszystkie warstwy są tego typu
zakupiłam legginsy termoaktywne w Biedronce, może jakość nijaka, cieniutkie i przezroczyste, ale przy mrozach może się nadadzą pod te z Decathlonu 

- marlena.skorkiewicz
- Wyga
A jeszcze pytanie odnośnie tej opaski http://www.decathlon.pl/opaska-przeciww ... 81748.html to ona jest rozciągliwa? Nie widać żadnej regulacji, nie ma opcji że będzie za duża lub za mała lub niewygodna?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 58 min
Rozumiem ze te stykna na zime http://www.decathlon.pl/legginsy-runnin ... nformationPiechu pisze:przy -20 biegałem w zimowych legginsach z tchibo i było cacy. Nie ma sensu kupować nie wiadomo jak grubych spodni wszak nogi bardzo szybko się rozgrzewają podczas biegu... nieprawdaż?
Ma ktos je, sa one czyms obszyte czy poprostu grubsze
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam podobną, ale rowerową B'Twin - szkoda kasy, bo przed wiatrem chroni, ale słychać szum wiatru i potu nie odprowadza. Pierwszy z brzegu buff będzie lepszy i tańszy.marlena.skorkiewicz pisze:A jeszcze pytanie odnośnie tej opaski http://www.decathlon.pl/opaska-przeciww ... 81748.html to ona jest rozciągliwa? Nie widać żadnej regulacji, nie ma opcji że będzie za duża lub za mała lub niewygodna?
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Zaprawiony W Bojach
Obszycia żadnego nie ma. Nawet nie wiem, co przez to rozumieć. Są po prostu grubsze - od środka mają taki meszek. Fleece to się chyba nazywa. Jak zawieje przy -15 °C to klejnoty zmniejszą się pewnie do rozmiaru rodzynekmajeranek15 pisze:Rozumiem ze te stykna na zime http://www.decathlon.pl/legginsy-runnin ... nformation
Ma ktos je, sa one czyms obszyte czy poprostu grubsze

"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
marlena - zamiast wskazanej przez Ciebie opaski kup chustę wielofunkcyjną a'la buff (oryginalnego buffa nie opłaca się kupować). Taka chusta może Ci służyć jako komin, opaska, kominiarka, czapka, banada i cholera wie co jeszcze. Na allegro kupisz takie "cudo" za 15-20 zł.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- marlena.skorkiewicz
- Wyga
Dzięki Wam za pomoc
Obejrzałam filmik Buff Demonstration na yt i jestem w szoku, że istnieją tak genialne rzeczy, o których jeszcze nie wiem 

-
- Rozgrzewający Się
Właśnie....
Wie ktoś z Was kiedy ma być otwarcie tego Decathlonu w Komornikach?
Co do stroju do biegania zimą to zacznę od tego, że mam jakąś niemarkową bieliznę termoaktywną zakupioną na alledrogo i do tego bluza również z alledrogo.
Tera na dół zakładam jeszcze krótkie spodenki lecz zabawnie w tym wyglądam.
Ogólnie mam wrażenie, że za chwilę będzie mi już za zimno w tym co mam, więc pytanie jak wzbogacić posiadany zestaw lub co wymienić?
Wie ktoś z Was kiedy ma być otwarcie tego Decathlonu w Komornikach?
Co do stroju do biegania zimą to zacznę od tego, że mam jakąś niemarkową bieliznę termoaktywną zakupioną na alledrogo i do tego bluza również z alledrogo.
Tera na dół zakładam jeszcze krótkie spodenki lecz zabawnie w tym wyglądam.
Ogólnie mam wrażenie, że za chwilę będzie mi już za zimno w tym co mam, więc pytanie jak wzbogacić posiadany zestaw lub co wymienić?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
generalnie jak Ci będzie za zimno, przyspiesz, jak będzie za ciepło, zwolnij tempo 
Buff jest fajny na mrozie, bo okryjesz usta i oddychając przez bufa nawilżasz suche ostre powietrze.

Buff jest fajny na mrozie, bo okryjesz usta i oddychając przez bufa nawilżasz suche ostre powietrze.