zestaw na zime

majeranek15
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A sa jakies leginsy ocieplane by daly rade w zimowe dni nawet te - 20 st
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przy -20 biegałem w zimowych legginsach z tchibo i było cacy. Nie ma sensu kupować nie wiadomo jak grubych spodni wszak nogi bardzo szybko się rozgrzewają podczas biegu... nieprawdaż?
Tak samo jak nie ma sensu - a propos pytania koleżanki - zakładać zwykłych spodni dresowych/polarowych na legginsy bo co z tego, że legginsy z technicznej tkaniny są oddychające i odprowadzają pot na zewnątrz skoro nałożony na nie dres wszystek ich wysiłek zniweczy?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
marlena.skorkiewicz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No i właśnie dlatego się zastanawiałam czy to ma jakikolwiek sens, bo czytałam, że ta cała specjalna odzież biegowa termoaktywna ma sens tylko wtedy, gdy wszystkie warstwy są tego typu :) zakupiłam legginsy termoaktywne w Biedronce, może jakość nijaka, cieniutkie i przezroczyste, ale przy mrozach może się nadadzą pod te z Decathlonu :)
Kiedyś papierosy, teraz bieganie. Zawsze byłam skłonna do uzależnień ;)

Moje Endomondo
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pod te z Deca powinny być ok.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
marlena.skorkiewicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jeszcze pytanie odnośnie tej opaski http://www.decathlon.pl/opaska-przeciww ... 81748.html to ona jest rozciągliwa? Nie widać żadnej regulacji, nie ma opcji że będzie za duża lub za mała lub niewygodna?

Moje Endomondo
majeranek15
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58 min

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:przy -20 biegałem w zimowych legginsach z tchibo i było cacy. Nie ma sensu kupować nie wiadomo jak grubych spodni wszak nogi bardzo szybko się rozgrzewają podczas biegu... nieprawdaż?
Tak samo jak nie ma sensu - a propos pytania koleżanki - zakładać zwykłych spodni dresowych/polarowych na legginsy bo co z tego, że legginsy z technicznej tkaniny są oddychające i odprowadzają pot na zewnątrz skoro nałożony na nie dres wszystek ich wysiłek zniweczy?
Rozumiem ze te stykna na zime http://www.decathlon.pl/legginsy-runnin ... nformation
Ma ktos je, sa one czyms obszyte czy poprostu grubsze
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marlena.skorkiewicz pisze:A jeszcze pytanie odnośnie tej opaski http://www.decathlon.pl/opaska-przeciww ... 81748.html to ona jest rozciągliwa? Nie widać żadnej regulacji, nie ma opcji że będzie za duża lub za mała lub niewygodna?
Mam podobną, ale rowerową B'Twin - szkoda kasy, bo przed wiatrem chroni, ale słychać szum wiatru i potu nie odprowadza. Pierwszy z brzegu buff będzie lepszy i tańszy.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

majeranek15 pisze:Rozumiem ze te stykna na zime http://www.decathlon.pl/legginsy-runnin ... nformation
Ma ktos je, sa one czyms obszyte czy poprostu grubsze
Obszycia żadnego nie ma. Nawet nie wiem, co przez to rozumieć. Są po prostu grubsze - od środka mają taki meszek. Fleece to się chyba nazywa. Jak zawieje przy -15 °C to klejnoty zmniejszą się pewnie do rozmiaru rodzynek :bum:
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marlena - zamiast wskazanej przez Ciebie opaski kup chustę wielofunkcyjną a'la buff (oryginalnego buffa nie opłaca się kupować). Taka chusta może Ci służyć jako komin, opaska, kominiarka, czapka, banada i cholera wie co jeszcze. Na allegro kupisz takie "cudo" za 15-20 zł.
valdi100
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1godz.10min.

Nieprzeczytany post

Już niedługo będzie otwarcie nowego Decathlonu Poznan -Komorniki,może być fajne zaopatrzenie na otwarcie.
Awatar użytkownika
marlena.skorkiewicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki Wam za pomoc :) Obejrzałam filmik Buff Demonstration na yt i jestem w szoku, że istnieją tak genialne rzeczy, o których jeszcze nie wiem :orany:

Moje Endomondo
tookz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ten buff wygląda rewelacyjnie...
kalel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie....
Wie ktoś z Was kiedy ma być otwarcie tego Decathlonu w Komornikach?
Co do stroju do biegania zimą to zacznę od tego, że mam jakąś niemarkową bieliznę termoaktywną zakupioną na alledrogo i do tego bluza również z alledrogo.
Tera na dół zakładam jeszcze krótkie spodenki lecz zabawnie w tym wyglądam.
Ogólnie mam wrażenie, że za chwilę będzie mi już za zimno w tym co mam, więc pytanie jak wzbogacić posiadany zestaw lub co wymienić?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

generalnie jak Ci będzie za zimno, przyspiesz, jak będzie za ciepło, zwolnij tempo :)
Buff jest fajny na mrozie, bo okryjesz usta i oddychając przez bufa nawilżasz suche ostre powietrze.
tookz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak pisałem tak zrobiłem :bum: . Kupiłem koszulke termoaktywną, bluzę oraz najtańszą wiatrówkę + leginsy ocieplane. Jutro pierwszy test :))
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ