wysokie tetno plan treningowy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam biegam od lutego 2012 a na poważnie od grudnia 2012.. i zawsze miałem wysokie tętno poniżej 5minut..na km
bieg:
ponizej 5minut na km-tetno 190 uderzen
5:30 na km-tetno 160/170 uderzen
i co raz bardziej zaczyn wkurzac mnie tetno.. chce szybciej biegac nie moge automatycznie tetno wzrasta i organizm daje mi sygnaly ze ma zwolnic na maksa lub zatrzymac sie..jest to glupie uczucie ..bo szybkosc mam dopracowana tylko te tetno
nie bieglem nigdy z rzadnym planem treningowym planowalem sobie ze w ten dzien pobiegne tyle a za 2 dni tyle..i znajomy obserwowal moje bieganie ze caly czas stawiam na szybkosc...
Kazal mi biegac wolniej zrobilem to...i pach dopadla mnie kontuzja stopy przeciazenie miesnia odnowiciela krótkiego palucha (miesiac stracony) i powiedziano mi ze mam biegac wolniej jak najbardziej wolniej to tętno znacznie mi spadać..unormuje mi sie.. i moje [ytanie brzmi czy to prawda oraz czy sa jakies plany treningowe zeby coraz miejsze mialem tetno np 5minut na km tetno 150 uderzen...
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Najlepiej by było gdybyś sie z kims spotkał i porozmawiał przez kilkadziesiąt minut bo trzeba zrobić z Tobą pracę od podstaw. Nie ma jakiegoś trenera w Twojej okolicy? BiegamBoLubię?
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

miałem i w sumie to mam podobnie, jedyna rada to tak jak napisał Adam, ale do tego, trzeba biegac wolno, możesz jeździć na rowerze z pulsometrem, możesz maszerować po lasach z kijami, wtedy da się HR utrzymywać na niższym poziomie...
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wiec jestem po tescie wysilkowym i okazalo sie ze musze zaczac biegac od nowa.. :( na ta chwile moje max tętno 170 :/ kazano mi biegac pierwsze 20minut tettno do 145 a pozniej 170...i tak ytrzymac..wolne bieganie mnie czeka :(
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ