witam biegam od lutego 2012 a na poważnie od grudnia 2012.. i zawsze miałem wysokie tętno poniżej 5minut..na km
bieg:
ponizej 5minut na km-tetno 190 uderzen
5:30 na km-tetno 160/170 uderzen
i co raz bardziej zaczyn wkurzac mnie tetno.. chce szybciej biegac nie moge automatycznie tetno wzrasta i organizm daje mi sygnaly ze ma zwolnic na maksa lub zatrzymac sie..jest to glupie uczucie ..bo szybkosc mam dopracowana tylko te tetno
nie bieglem nigdy z rzadnym planem treningowym planowalem sobie ze w ten dzien pobiegne tyle a za 2 dni tyle..i znajomy obserwowal moje bieganie ze caly czas stawiam na szybkosc...
Kazal mi biegac wolniej zrobilem to...i pach dopadla mnie kontuzja stopy przeciazenie miesnia odnowiciela krótkiego palucha (miesiac stracony) i powiedziano mi ze mam biegac wolniej jak najbardziej wolniej to tętno znacznie mi spadać..unormuje mi sie.. i moje [ytanie brzmi czy to prawda oraz czy sa jakies plany treningowe zeby coraz miejsze mialem tetno np 5minut na km tetno 150 uderzen...
wysokie tetno plan treningowy
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Najlepiej by było gdybyś sie z kims spotkał i porozmawiał przez kilkadziesiąt minut bo trzeba zrobić z Tobą pracę od podstaw. Nie ma jakiegoś trenera w Twojej okolicy? BiegamBoLubię?
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
miałem i w sumie to mam podobnie, jedyna rada to tak jak napisał Adam, ale do tego, trzeba biegac wolno, możesz jeździć na rowerze z pulsometrem, możesz maszerować po lasach z kijami, wtedy da się HR utrzymywać na niższym poziomie...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wiec jestem po tescie wysilkowym i okazalo sie ze musze zaczac biegac od nowa..
na ta chwile moje max tętno 170 :/ kazano mi biegac pierwsze 20minut tettno do 145 a pozniej 170...i tak ytrzymac..wolne bieganie mnie czeka