Ścieżki Biegowe - Łódź

Lou Cypher
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hey
zacząłem "szurać" 3 tyg. temu wokół Radogoszcza Zachód czyli: 11 listopada, Włókniarzy, Zgierska, Okulickiego, 11 listopada. Trochę lipa bo muszę zatrzymywać się co chwila na światłach (na Zgierskiej) i takie przestoje jakoś mi nie służą motyla noga. Macie jakąś inną "bezprzestankową" trasę w tej okolicy?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli potrzebujesz długiej pętli to możesz polecieć przez Radogoszcz Wschód i dalej na Łagiewniki albo polami w stronę Zgierza.
o
Lou Cypher
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wilma pisze:Jeśli potrzebujesz długiej pętli to możesz polecieć przez Radogoszcz Wschód i dalej na Łagiewniki albo polami w stronę Zgierza.
Nie w tym rzecz Wilma. Odległość jest ok tylko przystanki na światłach mnie jakoś deprymują. Po chwilowym postoju strasznie ciężko mi się "bujnąć" odczuwając straszną niemoc w nogach. Jak się rozgrzeję i tak już szuram z 10 min to po chwilowej pauzie czuję się jakby ktoś mnie przybił do chodnika. Dlatego też pytam czy któś zna jakąś podobną trasę w okolicy Radogoszcz "West Side". Pewnie wydziwiam troszkie ale zauważyłem że mi to nie służy. Może ktoś z Was też tak ma?
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiesz, ja biegam wokół Radogoszcza Wschodu i światła spokojnie omijam. Może więc przeleć na drugą stronę Zgierskiej i będzie łatwiej? Ile kilometrów jednorazowo robisz?
o
Lou Cypher
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cirka about 5 km (tak mi z zumi wyszło). Mój rekord 31 min :bum: Dalej będę szurał tą trasą. Lepszej nie znam.
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lou Cypher pisze:Cirka about 5 km (tak mi z zumi wyszło). Mój rekord 31 min :bum: Dalej będę szurał tą trasą. Lepszej nie znam.
I nie poznasz, bo grzeszysz. Mieć pod bokiem "największy w Europie kompleks leśny w granicach miasta" czyli Łagiewniki i biegać po osiedlach? Zgroza.... :hejhej:
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
MilanRunner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:21

Nieprzeczytany post

Iwan pisze:
Lou Cypher pisze:Cirka about 5 km (tak mi z zumi wyszło). Mój rekord 31 min :bum: Dalej będę szurał tą trasą. Lepszej nie znam.
I nie poznasz, bo grzeszysz. Mieć pod bokiem "największy w Europie kompleks leśny w granicach miasta" czyli Łagiewniki i biegać po osiedlach? Zgroza.... :hejhej:
No pewnie, jeśli masz blisko Łagiewniki, nie szukaj jakiś innych tras. Pewnie jak je dobrze poznasz, prawie każde wybieganie może być inne, bo tras mniej uczęszczanych jest napewno dużo.
Ja ostatnio z okazji 1.06. dostałem zegarek do biegania Sigma i kombinuję sobie z trasami. Tu z Chojen ok. Hotelu Ambasador, robię sobię rundkę do Stawów Stefańskiego, które okrążam parę razy, po drodze parę okrążeń wokół Matki Polki, Stawów Jana... Bardzo fajny jest kawałek, przez Popioły, trochę tam długich, męczących podbiegów.... w sam raz na przygotowania do półmaratonów, które właśnie uskuteczniam. Tak czy siak kombinuję tak by zawsze było ponad 20km.... niedawno zrobiłem swój najdłuższy dystans 25,4km :usmiech: .
5km - 21:43(mcz) w II Biegu Aleksandrowskim, Aleksandrów Łódzki, 15.08.2014r., 22:16 LCJ Run, Łódż, 17.05.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
Carollina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja tradycyjnie Wycieczkowa, Arturówek, Łagiewniki, Okólna
Stilgar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Siema!

Mam pytanie, wracam powoli do biegania, ale pojawia się problem. O ile wczesniej biegałem w Krakowie, tak teraz przeprowadziłem się do Łodzi, Łódź Górna, okolice koscioła św. Wojciecha. Przez wzgląd na prace wstaje dosyć wczesnie więc rano nie pobiegam, a wieczorem... No własnie, nie wiem gdzie, a szczerze piszac co jak co, ale jeszcze w tym mieście nie czuję sie bezpiecznie. Szczególnie, ze w ciągu dwóch tygodni spotkało mnie dużo dziwnych akcji ;)

Zatem: gdzie polecacie wieczorem biegac w okolicach Kurczaków, koscioła św. Wojciecha? Tak zebym caly wrocil do domu bez strachu :) Dystans nie wielki, bo wracam do biegania po dluzszej przerwie.
Awatar użytkownika
pawkaz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:13
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witaj w mieście! No... w Krakowie też podobno bywa niebezpiecznie. Wracając do rzeczy - w okolicach kościoła św. Wojciecha masz stawy Jana (vis a vis) ale tam po ciemku straszy. Ja biegam tuż obok po pętli 2 km w koło Centrum Zdrowia Matki Polki (4 km od domu do CZMP, parę kółek w koło i na zad). Można dawać chodnikiem (płyta betonowa) lub ulicą (asfalt) bo ruch tam jest raczej znikomy. Okolica jest raczej spokojna.

Pozdrawiam
Stilgar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za odpowiedź i przepraszam, jeżeli ktoś pomyślał, że mam coś do tego miasta ;) po 5 latach studiowania w Krk czułem sie jak u siebie, bo znałem miasto i wiedziałem gdzie się nie zapuszczać, tutaj po prostu jako nowy mam dystans :) Dzięki wielkie jeszcze raz, pozdrawiam!
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

alszakX2x pisze:a jaka trasa dla początkującej biegaczki w okolicach olechowa janowa?
Olechów całkiem spory.
Niewielką pętlę ok 1,5-1,6 km to w około tzw. "Parku na Janowie" można robić (uliczki Juranda ze Spychowa, Maćka z Bogdańca, Billewiczówy i Hetmańska). A jeśli lubisz długie proste i masz bliżej do Al. Ofiar Terroryzmu 11 września (dobiegniesz np. Zakładową - jest też ścieżka) to spotkasz tam wielu truchtrających. Na całej długości jest szeroka ścieżka rowerowo-piesza. Można biec aż do samej Tomaszowskiej.
Bułkowa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Keri pisze:
alszakX2x pisze:a jaka trasa dla początkującej biegaczki w okolicach olechowa janowa?
Olechów całkiem spory.
Niewielką pętlę ok 1,5-1,6 km to w około tzw. "Parku na Janowie" można robić (uliczki Juranda ze Spychowa, Maćka z Bogdańca, Billewiczówy i Hetmańska). A jeśli lubisz długie proste i masz bliżej do Al. Ofiar Terroryzmu 11 września (dobiegniesz np. Zakładową - jest też ścieżka) to spotkasz tam wielu truchtrających. Na całej długości jest szeroka ścieżka rowerowo-piesza. Można biec aż do samej Tomaszowskiej.
Moje trasy ;)
halles
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie podbić temat.
Ma ktoś pomysł na jakąś dłuższą, gruntową trasę na Olechowie bądź Janowie? Wokół parku na Janowie 1,5 km to trochę za krótko. Tras twardych jest pełno..
Cóż, chyba będę musiał zrobić jakiś rekonesans w lasku za Hetmańską.
Pronator
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:45:00
Życiówka w maratonie: 03:30:03

Nieprzeczytany post

halles pisze:Pozwolę sobie podbić temat.
Ma ktoś pomysł na jakąś dłuższą, gruntową trasę na Olechowie bądź Janowie? Wokół parku na Janowie 1,5 km to trochę za krótko. Tras twardych jest pełno..
Cóż, chyba będę musiał zrobić jakiś rekonesans w lasku za Hetmańską.
Proponuję przedostać się za ul. Rokicińską do ul. Kosodrzewiny, potem Sołecką do Gerberowej (w prawo) i dalej polnymi ścieżkami (wzdłuż "budowanej" autostrady) do ul. Wiączyńskiej. Przekraczamy Wiączyńską i za 4-5 min. jesteśmy w lesie Wiączyńskim. Trasa częściowo po lekko dziurawych, ubitych szutrach, a od Gerberowej w zasadzie polne dróżki. Alternatywa: wsiąść w samochód i śmignąć na Wiączyń (Malowniczą do Wiączyńskiej i za szkołą w lewo) na mały parking pod leśniczówkę, a tam już cały las do dyspozycji.
ODPOWIEDZ