obóz w wysokich górach zimą

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przybywam z pytaniem ;)
czy ktoś z Was trafił może na jakieś ciekawe oferty wyjazdów (minimum 2 tygodnie, lepiej 3) w wysokie góry na tę zimę?
mogą być biegowe, rowerowe, triathlonowe, właściwie jakiekolwiek, bo najchętniej zabrałabym się żeby trenować wg osobistego planu treningowego. byle się tam biegać dało i żeby było wysoko.

oferta wyjazdu do Kenii z Bieganie.pl jest super, ale cena dla mnie absolutnie zaporowa.
PKO
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

możesz polecieć do Kenii na swój koszt wyjdzie Ci dużo taniej ;p
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W Tatrach na pewno coś będzie, teraz tych obozów organizuje się dużo, jest popyt :) Chyba, że interesują Cię wyższe góry...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dezo66 pisze:możesz polecieć do Kenii na swój koszt wyjdzie Ci dużo taniej ;p
taniej na pewno, ale również dużo mniej komfortowo. nie pojadę sama na drugi koniec świata, bo chcę tam trenować, a nie walczyć o przetrwanie ;)
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szczerze mówiąc- obóz przetrwania - na pewno by mocno ukształtował psychikę :)
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Awatar użytkownika
Pocket Rocket
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tanio i porządnie? Proszę bardzo,jedziesz z blabla car do austrii lub szwajcarii powrót również. Masz Alpy, mnóstwo ścieżek,różne stopnie trudności,wysokości zdecydownie większe niż u nas , nocujesz w III klasie hoteliku na 2k npm, ważne żeby dobre łóżko i ogrzewanie było aby regeneracja sprawnie przebiegała, komory do krio masz dookoła w śniegu i co pozostaje to naparzać codziennie. Jedzonko albo bierzesz z domu albo ugadujesz się z gospodarzem, żeby Ci wysoko węglowodanową dietkę przygotował. :spoczko:
"Stay mentally young"
15.06.13 - Początek przygody z bieganiem i pierwszy bieg uliczny na 10km - 44:24
19.10.13 - 39:28
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dezo66 pisze:szczerze mówiąc- obóz przetrwania - na pewno by mocno ukształtował psychikę :)
ale formy niekoniecznie ;)
Pocket Rocket pisze:Tanio i porządnie? Proszę bardzo,jedziesz z blabla car do austrii lub szwajcarii powrót również. Masz Alpy, mnóstwo ścieżek,różne stopnie trudności,wysokości zdecydownie większe niż u nas , nocujesz w III klasie hoteliku na 2k npm, ważne żeby dobre łóżko i ogrzewanie było aby regeneracja sprawnie przebiegała, komory do krio masz dookoła w śniegu i co pozostaje to naparzać codziennie. Jedzonko albo bierzesz z domu albo ugadujesz się z gospodarzem, żeby Ci wysoko węglowodanową dietkę przygotował. :spoczko:
odpada z powodów podanych powyżej - nie na samotną wycieczkę ;)
szukam wyjazdu zorganizowanego. przynajmniej na pierwszy ogień, za rok będę kombinować.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ioannahh idziesz dobrym tropem. Obóz w górach jest najbardziej owocny, gdy trwa 3 tygodnie. Nie musisz jechać w bardzo wysokie góry. Najważniejsze żeby twój pokój posiadał komorę / namiot hiperbaryczna żebyś mógł spać w warunkach ciśnieniowych jakie panują w wysokich partiach gór. Trzymaj sie zasady "live high, train low"
Pamietaj też, że w pierwszych dniach obozu w górach , organizm musi zaadaptować sie do nowych warunków klimatycznych , dlatego przed pierwsze kilka dni nie należy zbyt mocno obciążać sie treningowo.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

o masz, gdzie ja znajdę pokój z komorą/namiotem? ;) nie wystarczy po prostu mieszkać w hotelu na wysokości? ;)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:o masz, gdzie ja znajdę pokój z komorą/namiotem? ;) nie wystarczy po prostu mieszkać w hotelu na wysokości? ;)
Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz. Oczywiście wystarczy mieszkać na wysokości powiedzmy 2500m.n.p.m i zjeżdżać na trening na wysokość poniżej 1800m.n.p.m
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ