Witam!
Mój czas na 7 km to 30 minut.Mam 15 lat i chcę osiągnąć 25 minut na 7 km.Biegam codziennie dystans 7 km od 1,5 miesiąca,a wcześniej biegałem 4-5 km przez 2 miesiące.Mój najlepszy(jak na razie) zmierzony czas na 1 km to 3:20 w strugach deszczu,był mierzony 1,5 miesiąca temu.
Oprócz biegania robię brzuszki, przysiady, (czasem)skipy A i C.Czy ktoś jest w stanie powiedzieć co jeszcze mógłbym robić ,aby biec szybciej? Moim celem jest 25 minut na 7 km i poniżej 3 minut na kilometr.Będę bardzo wdzięczny za przeczytanie i możliwą pomoc mi w osiągnięciu zamierzonego celu.
Bieg 7km jak biec szybciej??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
Odpowiedź jest prosta: biegaj wolniej. Twój czas jest naprawdę dobry (zakładając, że Twoja trasa rzeczywiście ma 7 km), ale nie zdołasz go poprawić, zajeżdżając się na każdym treningu.
-
- Rozgrzewający Się
Trasa ,którą biegam naprawdę ma 7 km i tylko dzisiaj chciałem się sprawdzić.Jak biegam normalnie treningowo to 35-40 minut i w zupełności mi to wystarcza.Teren jest dość nierówny(kamienie, podbiegi na 1/7 trasy).Po tym biegu mam jeszcze siłę i nie czuję się zmęczony.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Dlaczego ma biegac wolniej?maksio97 pisze:Odpowiedź jest prosta: biegaj wolniej. Twój czas jest naprawdę dobry (zakładając, że Twoja trasa rzeczywiście ma 7 km), ale nie zdołasz go poprawić, zajeżdżając się na każdym treningu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Idz do klubu lekkiej atletyki. Tam na ciebie czekaja i tam ci pomoga.mati515543 pisze:Witam!
Mój czas na 7 km to 30 minut.Mam 15 lat i chcę osiągnąć 25 minut na 7 km.Biegam codziennie dystans 7 km od 1,5 miesiąca,a wcześniej biegałem 4-5 km przez 2 miesiące.Mój najlepszy(jak na razie) zmierzony czas na 1 km to 3:20 w strugach deszczu,był mierzony 1,5 miesiąca temu.
Oprócz biegania robię brzuszki, przysiady, (czasem)skipy A i C.Czy ktoś jest w stanie powiedzieć co jeszcze mógłbym robić ,aby biec szybciej? Moim celem jest 25 minut na 7 km i poniżej 3 minut na kilometr.Będę bardzo wdzięczny za przeczytanie i możliwą pomoc mi w osiągnięciu zamierzonego celu.
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
biegaj interwały 2 lub 3 km w tempie startowym lub zblizonym do startowego nie czesciej niz 3 razy w tyg przy twoim codziennym bieganiumati515543 pisze:Witam!
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE