Bieg 7km jak biec szybciej??

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
mati515543
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Mój czas na 7 km to 30 minut.Mam 15 lat i chcę osiągnąć 25 minut na 7 km.Biegam codziennie dystans 7 km od 1,5 miesiąca,a wcześniej biegałem 4-5 km przez 2 miesiące.Mój najlepszy(jak na razie) zmierzony czas na 1 km to 3:20 w strugach deszczu,był mierzony 1,5 miesiąca temu.
Oprócz biegania robię brzuszki, przysiady, (czasem)skipy A i C.Czy ktoś jest w stanie powiedzieć co jeszcze mógłbym robić ,aby biec szybciej? Moim celem jest 25 minut na 7 km i poniżej 3 minut na kilometr.Będę bardzo wdzięczny za przeczytanie i możliwą pomoc mi w osiągnięciu zamierzonego celu.
PKO
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odpowiedź jest prosta: biegaj wolniej. Twój czas jest naprawdę dobry (zakładając, że Twoja trasa rzeczywiście ma 7 km), ale nie zdołasz go poprawić, zajeżdżając się na każdym treningu.
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
mati515543
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trasa ,którą biegam naprawdę ma 7 km i tylko dzisiaj chciałem się sprawdzić.Jak biegam normalnie treningowo to 35-40 minut i w zupełności mi to wystarcza.Teren jest dość nierówny(kamienie, podbiegi na 1/7 trasy).Po tym biegu mam jeszcze siłę i nie czuję się zmęczony.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

maksio97 pisze:Odpowiedź jest prosta: biegaj wolniej. Twój czas jest naprawdę dobry (zakładając, że Twoja trasa rzeczywiście ma 7 km), ale nie zdołasz go poprawić, zajeżdżając się na każdym treningu.
Dlaczego ma biegac wolniej?
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

mati515543 pisze:Witam!
Mój czas na 7 km to 30 minut.Mam 15 lat i chcę osiągnąć 25 minut na 7 km.Biegam codziennie dystans 7 km od 1,5 miesiąca,a wcześniej biegałem 4-5 km przez 2 miesiące.Mój najlepszy(jak na razie) zmierzony czas na 1 km to 3:20 w strugach deszczu,był mierzony 1,5 miesiąca temu.
Oprócz biegania robię brzuszki, przysiady, (czasem)skipy A i C.Czy ktoś jest w stanie powiedzieć co jeszcze mógłbym robić ,aby biec szybciej? Moim celem jest 25 minut na 7 km i poniżej 3 minut na kilometr.Będę bardzo wdzięczny za przeczytanie i możliwą pomoc mi w osiągnięciu zamierzonego celu.
Idz do klubu lekkiej atletyki. Tam na ciebie czekaja i tam ci pomoga.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mati515543 pisze:Witam!
biegaj interwały 2 lub 3 km w tempie startowym lub zblizonym do startowego nie czesciej niz 3 razy w tyg przy twoim codziennym bieganiu
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ