Brzmi naprawdę super! Zróżnicowany i wymagający trening- Lubię to!tomek_runner pisze:markowski86 pisze:
Dzięki Ci bardzo! Jeżeli mogę tylko dyprecyzować (Może głupie pytanie, ale wybacz!) Co znaczy "tempem P"? I rozumiem, że taki zestaw to zamiennik dla niedzielnego długiego wybiegania w jednym (bardzo spokojnym) tempie, tak? No i co rozumiesz pod pojęciem "krótkie schłodzenie"
reasumując: np. 20-40min rozgrzewki owym "tempem P"+ 60min spokojnego biegu+ "schłodzenie"+ rozciąganie tak? Brzmi bardzo fajnie! Lepiej niż nudne długie wybieganie w jednym tempie sporo poniżej swoich możliwości:)
Trochę nieprecyzyjnie napisałem:
- 20min - rozgrzewka
- 40min - tempo P (tak jak napisano to znaczy tempo progowe - jak nie znajdziesz swojego tempa P to daj znać to poszukam w książce tempa dla ciebie) - zamiast 40min w tempie P może być 4x2km/1' w tempie P (tabele Danielsa)
- 60min - BS (tempa również z tabel Danielsa)
- 15 - cool down/rozciąganie
najważniejsze by na koniec nie wsiadać do auta, lub od razu przed kanapę tylko jednak 'pogibać' się najpierw.
Uważam że ten trening zastępuję raz na 2-3tyg długie bieganie. Wypróbuj raz i daj znać jaki jest efekt.

Co do tempa P i BS to przyznam się, że nawet nie bardzo wiem jak tego szukać (sorry, ale dopiero zaczynam "poważne" bieganie). Jakie musiałbym Ci podać info, żeby to określić?
Pozdrawiam,