Półmaraton na wiosne 1:12 da się zrobić ?

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

runnerunner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tu mozecie jechać po mnie ,i moich sucharach, pozwalam wam :hej:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 18:30 przez runnerunner, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
[paul]
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam na forum :)

Na pewno będę z zaciekawienie śledził Twojego bloga, bo wyniki masz naprawdę świetne.

W podpisie daj odesłanie do bloga i komentarzy :)

Pozdrawiam.
"Kiedy mamy marzenia, ale nie próbujemy ich spełnić, życie staje się koszmarem." Darren Aronofsky

Czyli zakładamy buty i zgodnie z planem do przodu :)

Blog
Komantarze do bloga
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia! :)

I popraw proszę ten paskudny błąd ortograficzny w tytule - powinno być "wszyscy" ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Wyniki znakomite, moim zdaniem, zwłaszcza bez większego treningu
Życzę powodzenia :)
Awatar użytkownika
[paul]
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeszcze pytanka dwa mam, a mianowicie jaki plan treningowy masz zamiar realizować? Czy biegasz według własnego uznania? Używasz pulsometru czy pomiarem intensywności będzie Twoje samopoczucie?
"Kiedy mamy marzenia, ale nie próbujemy ich spełnić, życie staje się koszmarem." Darren Aronofsky

Czyli zakładamy buty i zgodnie z planem do przodu :)

Blog
Komantarze do bloga
runnerunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to tak jak na razie truchtam sobie , ale w między czasie układam sobie plan treningowy. Jak tylko go wykonam to wstawie do bloga , założenia są takie że popracuje narazie nad szybkością i siłą biegową moze troche wytrzymałości. Natomiast juz na jesień będę szykować się do maratonu to już wytrzymałość tylko . Nie stosuje żadnych pulsometrów jedyne co używam jest to sport tacker na noki ,a wyznacznikiem jest dla mnie mój oddech.
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hah.. żałuje, że nie zacząłem szybciej uprawiać biegania, mam tyle samo lat, a moje wyniki to jedna wielka marność ;D Pozdrawiam i życzę udanych startów ;)
Awatar użytkownika
krejpek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kompletnym amatorem jestem, ale po prawie pół roku perypetii z własnoręcznym planowaniem treningu... Nie odpuszczaj żadnego aspektu :) Jak pójdziesz w szybkość i siłę, to starczy Ci jej na połowę biegu, jeśli pójdziesz w wytrzymałość to każde przyspieszenie będzie dla Ciebie właściwie końcem rywalizacji. Złota zasada mówi, że należy robić wszystkiego po trochu. A, żeby nie być gołosłownym - na 10 000 metrów Salazar włączył swoim podopiecznym treningi sprinterskie, a na olimpiadzie bracia Bekele oglądali ich plecy. Z kolei Henryk Szost swego czasu chwalił bardzo treningi na 400 metrowych odcinkach (maratończyk!).
5 km - 21:00 (1. Bieg Wielkich Serc Kraków, 13.01.2013 r.)
Półmaraton - 1:36:39 (X Półmaraton Marzanny, 24.03.2013 r.)
Maraton - 3:51:08 (XII Cracovia Maraton, 28.04.2013 r.)
Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

Dobrze, że koleżanka miała 18-tkę i skończyło się na :trup: , bo inaczej nie odpocząłbyś od biegania :ble:
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
runnerunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mo Farach to już wyższa jazda, a czy na przykład szybkość zrobiona teraz całkowicie mi zaniknie do jesieni?

Już i bez tej 18 za dużo odpoczywałem :hejhej:

Dziękuję , ogolnie to nie martw się ja zawrze sobie mówię że 80% to glowa a reszta umiejętności i gdy przestajesz się przejmować to wrzystko samo się uklada. Miałem kiedyś taki dosyć dziwny trening ,polegał na tym że biegałem z jednym z współautorów rekordu Polski juniorów na 400m . Zaczeło się od pół godziny truchtu to myśle no fajnie ,ale nic bardziej mylnego wracamy na stadion rozciąganie i potem tak 2x6 (skip a 100m potem 100sprint jak szybko się da) dodam że po wykonaniu 3 takich powtórzeń bylem ledwo żywy a dotrzymałem kroku do końca i co dalej nastepuje ? Tak biegamy :ble: 6x500 pierwrze 3 1:20 ostatnie 3 1:15. Tak działa ludzka psychika na koniec podziękowaliśmy sobie a nagrodą był sen od godziny 13 do 18 :oczko: . Trener też mi mówił że najpierw trzeba mieć wrzystko w głowie biegowo poukladane a potem nogi same idą.
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kurczę,ale masz czasy! :usmiech:
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''

Blog
Komentarze

Obrazek
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

azile pisze:Kurczę,ale masz czasy! :usmiech:
Prawda. Dobra motywacja do biegania - żeby za te parę lat chociaż zbliżyć się do tych osiągów :)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
Pebeto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Gratuluje niezłych czasów. Podziwiam zapał. Zastanawiam się tylko czy nie za ostro zacząłeś. 5 razy w tygodniu, 40 - 50 km tygodniowo to sporo. Nie żebym chciał gasić Twój zapał, nic podobnego! Z doświadczenia wiem jak łatwo można spalić się na samym początku. Jeżeli wytrwasz w takim natężeniu to chylę czoło :) Pamiętaj jednak, że mięśnie potrzebują regeneracji ;) Szykuje się dobry wynik na pierwszy Białystok Półmaraton 12 maja.
W innym wątku na forum wrzuciłem Ci moje propozycje tras do biegania http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 70#p522070
runnerunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mój powrót do biegania zapraszam do komentowania :P
ODPOWIEDZ