Pewnie zacznę z tempami tak, jak wyżej pisałem.
Plan Danielsa 24 tygodnie więc 4 listopada zaczynam plan z Maratonem wg Danielsa

Moderator: infernal
No,pewności nigdy nie ma,że się nabiega tyle co planuje.Sam biegałeś "Niemca"na 2:40 i nie wszystkie akcenty szły jak powinny...toteż wynik minimalnie odbiegał od założonego.Gife pisze:Tylko, że w Niemcu TM ćwiczysz od początku planu więc wiesz, ile nabiegasz w miarę trwania planu. Czy u Danielsa ma się pewność, że tempo startowe na zawody będzie dobrze dobrane skoro VDOT się poprawia co jakiś czas? Chyba w ciągu 24 tyg Danielsa Vdot może wzrosnąć o 4 pkt o ile zacznie się od dobrego określenia VDOT na start![]()
Pewnie zacznę z tempami tak, jak wyżej pisałem.
Plan Danielsa 24 tygodnie więc 4 listopada zaczynam plan z Maratonem wg Danielsa
Po Niemcu Daniels wydawał się z początku lajtowy,ale później jak doszły do planu interwały i podniosłem VDOT to już letko nie było.Gife pisze:Z tym Vdotem co pkt to gdybanie, ale chyba spróbuję tego Danielsa ogarnąć. Nie mam przy sobie książki, całej nie machnąłem, ale pewnie nawet po jej przeczytaniu, będzie sporo pytań