Co czytacie, gdy nie biegacie :)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czwarty K - Mario Puzo.
- Crochu
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50
Wszystko co mi znajomi pożyczą jeżeli chodzi o literaturę rozrywkową Chociaż ostatnio kryminały mi się trochę znudziły. Jeśli natomiast chodzi o rozwój osobisty to m.in. takie pozycje jak 'Obudź w sobie olbrzyma' Anthony'ego Robbinsa, 'Bogaty ojciec, biedny' ojciec Roberta Kiyosaki. Dalej w temacie mamy lekturę odnośnie ciała - 'Skazany na trening' obie części Paul'a Wade'a, 'Nagi Wojownik' Pavel'a. Polecam szczególnie Nagiego dla tych, którzy wykonują także inne ćwiczenia
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50
- Kontakt:
Gdy nie biegam czytam fantastykę naukową. Uwielbiam czytać Lema, często do niego wracam.
https://namierzanie-telefonu.pl/ Blog który wyjaśni w jak łatwy sposób można namierzyć telefon. lokalizacja telefonu dzięki aplikacji jest bardzo łatwa
-
- Rozgrzewający Się
Aktualnie Haruki Murakami i jego Norwegian Wood
- Jaseq
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:22
- Życiówka w maratonie: 03:35:28
A ja właśnie skończyłem "Ogniem i żelazem" Davida Ball'a.
Dla zainteresowanych opis tu: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/33542/ogniem-i-zelazem
Dla zainteresowanych opis tu: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/33542/ogniem-i-zelazem
Biegam, pływam, roweruję.
- cava
- Zaprawiony W Bojach
pedziwiatr3 pisze:Gdy nie biegam czytam fantastykę naukową. Uwielbiam czytać Lema, często do niego wracam.
Jest na tym wątku silne lobby SF.
Teraz czytam :
"Miasto i miasto" China Mievillea.
Zaczyna się jak typowy kryminał. Podła pogoda, porzucone w mieście zwłoki, smętny detektyw Tyador Borlu z wydziału Najpoważniejszych Zbrodni.
Niby zwykły kryminał, ale szybko coś zaczyna zgrzytać. Na początku pojedyncze wtręty o które się czytelnik potyka, potem jakieś coś drażniącego mózg w topografi Beszel, miasta po którym Tyador się porusza.
Bo w Beszel, coś CHOLERNIE nie gra.
Karkołomna łamigłówka zaskakującej rzeczywistości miasta i miasta, dużo bardziej intrygującej niż wątek kryminalny.
Rewelacyjne "urban fantasy", mające silne korzenie w prozie Bruno Schultza, Kafki, Dicka.
-
- Rozgrzewający Się
Ja gazety Coaching- moja ulubiona!
-
- Rozgrzewający Się
Najczęściej czytam rózne artykuły:)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2013, 16:02 przez ProMegan79, łącznie zmieniany 1 raz.
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
A ja czytam i mam wrażenie że mamy dowcipnisia o wielu nickach na forum.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Żeby kogoś nazwać dowcipnisiem to musiałby mieć poczucie humoru i być jak dowcipny jak sama nazwa wskazuje a nie serwować takie nędzne suchary
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Racja. Spuśćmy na to zasłonę milczenia.mihumor pisze:Żeby kogoś nazwać dowcipnisiem to musiałby mieć poczucie humoru i być jak dowcipny jak sama nazwa wskazuje a nie serwować takie nędzne suchary
Symultanicznie z Danielsem czytam Krzysztofa Vargę - Nagrobek z lastryko. Jakoś zawsze trzymałem się z dala od tego autora (Łysiak twierdzi że lewak i nie należy go czytać) ale jestem pozytywnie zaskoczony. Dowcipna (sic!) analiza współczesności przez człowieka z przyszłości, ale jest to śmiech przez łzy. Podejrzewam, że nie będzie to ostatnia książka Vargi jaką popełnię.
- miszza
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 02:40:14
- Kontakt:
u mnie teraz 5 ksiazek w ostatnim czasie wyladowalo, tematyka sportowa - bieganie , pilka, motywacja :
- "Straszliwie sam " Raymond Domenech
- "Gracz" P. Rudzkiego
- " 14 minut" Salazar
- "Pamiec absolutna" Szwarcenegger
- " Wielkie widzew "
- "Straszliwie sam " Raymond Domenech
- "Gracz" P. Rudzkiego
- " 14 minut" Salazar
- "Pamiec absolutna" Szwarcenegger
- " Wielkie widzew "
-
- Zaprawiony W Bojach
Co do tej drugiej, jestem trochę za połową. Na początku drugiego rozdziału już wiedziałem, że nie raz do niej wrócęlepkareka pisze:Zastanawiam się nad kupnem "Ultramaratonczyka" i książki Killiana Jorneta. Warto?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Co do Vargi to mam mieszane uczucia, od świetnych rzeczy po nudy na pudy, "Nagrobek.." mi się nie podobał ale bardzo podobały mi się Tequila, Chłopaki nie płaczą, Śmiertelność i Trociny, no jeszcze dosyć fajne jest 45 pomysłów na powieść. Generalnie jeden z ciekawszych pisarzy z mojego pokolenia,mclakiewicz pisze: Symultanicznie z Danielsem czytam Krzysztofa Vargę - Nagrobek z lastryko. Jakoś zawsze trzymałem się z dala od tego autora (Łysiak twierdzi że lewak i nie należy go czytać) ale jestem pozytywnie zaskoczony. Dowcipna (sic!) analiza współczesności przez człowieka z przyszłości, ale jest to śmiech przez łzy. Podejrzewam, że nie będzie to ostatnia książka Vargi jaką popełnię.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce