XXV Biegu Niepodległości
- harti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Koniec zapisów na XXV Bieg Niepodległości
2013-10-16 08:00:35
Informujemy, że limit 12000 miejsc startowych na XXV Bieg Niepodległości został wyczerpany, w związku z tym zapisy zostały zamknięte. Został ustanowiony nowy rekord - rejestracja trwała 32 godziny, a w pierwsze 10 minut zapisało się 1090 osób. Dziękujemy za tak ogromnie zainteresowanie naszą imprezą!
Będziemy weryfikować płatności i w przyszłym tygodniu uruchomimy zapisy uzupełniające. O dokładnym terminie i godzinie ich uruchomienia będziemy informować osobno, na naszej stronie oraz na FB, więc będzie jeszcze szansa się zarejestrować.
2013-10-16 08:00:35
Informujemy, że limit 12000 miejsc startowych na XXV Bieg Niepodległości został wyczerpany, w związku z tym zapisy zostały zamknięte. Został ustanowiony nowy rekord - rejestracja trwała 32 godziny, a w pierwsze 10 minut zapisało się 1090 osób. Dziękujemy za tak ogromnie zainteresowanie naszą imprezą!
Będziemy weryfikować płatności i w przyszłym tygodniu uruchomimy zapisy uzupełniające. O dokładnym terminie i godzinie ich uruchomienia będziemy informować osobno, na naszej stronie oraz na FB, więc będzie jeszcze szansa się zarejestrować.
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:28:01
Oczywiście jeśli spadnie śnieg/ deszcz to na starcie nie będzie nawet 10 000 osób.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
- JayJay
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
w ubiegłym roku pogoda była wręcz idealna. życzę wszystkim zapisanym udanych startów i pobicia frekwencji BW! tempo zapisów było naprawdę rekordowe!
- harti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
byłem po odbiór o 11:50
czekało już ok 30 osób (otwierali o 12ej)
6 osób wydawało pakiety.. ja swój odebrałem o 13ej.. koszmarna organizacja..
koszulki Asicsa techniczne (podobne do tych z Biegu Powstania), pełna rozmiarówka jest tylko białych, czerwone są chwilowo tylko S i XXL .. mają dojechać "na dniach" i wtedy będzie można podjechać i wymienić.
czekało już ok 30 osób (otwierali o 12ej)
6 osób wydawało pakiety.. ja swój odebrałem o 13ej.. koszmarna organizacja..
koszulki Asicsa techniczne (podobne do tych z Biegu Powstania), pełna rozmiarówka jest tylko białych, czerwone są chwilowo tylko S i XXL .. mają dojechać "na dniach" i wtedy będzie można podjechać i wymienić.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
na marginesie: właśnie dlatego w biegach wosiru lepiej płacić przelewem i odebrać pakiet spokojnie za tydzień lub dwaharti pisze:ja swój odebrałem o 13ej.. koszmarna organizacja..
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52
- Życiówka w maratonie: 4:15
jeśli wypalą tzw. strefy i rzeczywiście będą:Ma_tika pisze:ło matko!!!
jakoś nie bardzo widzę szanse na szybki bieg w tym tłumie...
1. kontrolować kolor numerów
2. pilnować, żeby strefy były puszczane po kolei
to szanse będą. Na biegnij warszawo podobno były strefy, z tym że oprocz strefy VIP zaraz na początku była tzw strefa ING

http://www.online.datasport.pl/results1 ... G_BANK.pdf <-- oni wszyscy byli puszczani zaraz zza taśmy w ramach tej strefy ING, czyli była to powiedzmy dość wolno przesuwająca się masa ludzka

- Affinity
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 37:50
- Życiówka w maratonie: 3:08:09
Banki lubią ustawić się z przoduhoney_boo_boo pisze: to szanse będą. Na biegnij warszawo podobno były strefy, z tym że oprocz strefy VIP zaraz na początku była tzw strefa ING![]()

Na zeszłorocznym Biegu Niepodległości zaraz za elitą była strefa pracowników PKO. Na szczęście, wyprzedzanie poszło w miarę sprawnie. Nie zmienia to jednak faktu, że na masowych biegach na 10km trzeba się bardzo dobrze ustawić, żeby nie tracić niepotrzebnie czasu na pierwszych kilometrach.
-
- Zaprawiony W Bojach
no wlasnie. tylko jak oni technicznie to zorganizują, żeby danej strefy nie puscić dopóki poprzedzająca nie ruszy w całości?honey_boo_boo pisze:jeśli wypalą tzw. strefy i rzeczywiście będą:
1. kontrolować kolor numerów
2. pilnować, żeby strefy były puszczane po kolei
to szanse będą.

póki co strefa III wygląda na lepszą niż II, więc najlepiej byłoby ustawić się na początku strefy III i chyłkiem ruszyć za vipami

pytanie też na ile ludzie uczciwie przyznali się do swoich dotychczasowych wyników, a nie np. przyjęli wyimaginowany czas, ktory chcieliby osiągnąc.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52
- Życiówka w maratonie: 4:15
Nie pocieszyłeś mnie. Rzeczywiście chyba tak było. W takim razie pracowników PKO na początek IV strefy a jak ktoś ma lepszy czas to pewnie go podał i niech idzie do I, II lub III. Problem jest dla mnie właśnie w organizacji puszczania stref "po kolei". Jeżeli to wypali, będzie ok i nie ma co się martwić tym, że ktoś podał lepszy czas by być w lepszej strefie - to raczej rzadkie przypadki a nie "wolna amerykanka" jak przy jednej wielkiej strefie.honey_boo_boo pisze:Na zeszłorocznym Biegu Niepodległości zaraz za elitą była strefa pracowników PKO.
Acha, jak zobaczyłem info o strefach to postanowiłem się zapisać pomimo wcześniejszej niechęci do tegorocznego startu w BN. Może im się uda