XXV Biegu Niepodległości

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Koniec zapisów na XXV Bieg Niepodległości
2013-10-16 08:00:35
Informujemy, że limit 12000 miejsc startowych na XXV Bieg Niepodległości został wyczerpany, w związku z tym zapisy zostały zamknięte. Został ustanowiony nowy rekord - rejestracja trwała 32 godziny, a w pierwsze 10 minut zapisało się 1090 osób. Dziękujemy za tak ogromnie zainteresowanie naszą imprezą!

Będziemy weryfikować płatności i w przyszłym tygodniu uruchomimy zapisy uzupełniające. O dokładnym terminie i godzinie ich uruchomienia będziemy informować osobno, na naszej stronie oraz na FB, więc będzie jeszcze szansa się zarejestrować.
PKO
chabcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

pewnie jakby zwiększyli liczbę pakietów startowych to pobiliby rekord z BW
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Szaleństwo ^^ zapisowe.
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Oczywiście jeśli spadnie śnieg/ deszcz to na starcie nie będzie nawet 10 000 osób.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, że zwykle 11 listopada jest niezła pogoda. Gdyby było inaczej, nie byłoby tylu burd.
tupacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Weather Observed Recorded Days (of 13 total)
Cloudy 8 days (62%)
Rain 7 days (47%)
Partly Cloudy 4 days (31%)
Fog 3 days (20%)
Snow 2 days (13%)
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

w ubiegłym roku pogoda była wręcz idealna. życzę wszystkim zapisanym udanych startów i pobicia frekwencji BW! tempo zapisów było naprawdę rekordowe!
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

byłem po odbiór o 11:50
czekało już ok 30 osób (otwierali o 12ej)
6 osób wydawało pakiety.. ja swój odebrałem o 13ej.. koszmarna organizacja..
koszulki Asicsa techniczne (podobne do tych z Biegu Powstania), pełna rozmiarówka jest tylko białych, czerwone są chwilowo tylko S i XXL .. mają dojechać "na dniach" i wtedy będzie można podjechać i wymienić.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

harti pisze:ja swój odebrałem o 13ej.. koszmarna organizacja..
na marginesie: właśnie dlatego w biegach wosiru lepiej płacić przelewem i odebrać pakiet spokojnie za tydzień lub dwa
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
honey_boo_boo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: 4:15

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:ło matko!!!
jakoś nie bardzo widzę szanse na szybki bieg w tym tłumie...
jeśli wypalą tzw. strefy i rzeczywiście będą:
1. kontrolować kolor numerów
2. pilnować, żeby strefy były puszczane po kolei

to szanse będą. Na biegnij warszawo podobno były strefy, z tym że oprocz strefy VIP zaraz na początku była tzw strefa ING :) i dopiero potem startowali zwykli śmiertelnicy.
http://www.online.datasport.pl/results1 ... G_BANK.pdf <-- oni wszyscy byli puszczani zaraz zza taśmy w ramach tej strefy ING, czyli była to powiedzmy dość wolno przesuwająca się masa ludzka :) chociaż oczywiście nie ma co dramatyzować, to tak dużo ludzi nie było tylko każdy musiał się przez to przebić. Na BN jeżeli nie będzie kontroli stref i strefa IV wyleje się zaraz za pierwszą, to będą to tysiące (+ wspominany kiedyś korek na pierwszym wiadukcie) każdy ze stref II i III będzie musiał sam kombinować z przebiciem pod start, inaczej kaplica i brak szans na jakikolwiek sensowny wynik, załączam rysunek poglądowy:

Obrazek
Awatar użytkownika
Affinity
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 37:50
Życiówka w maratonie: 3:08:09

Nieprzeczytany post

honey_boo_boo pisze: to szanse będą. Na biegnij warszawo podobno były strefy, z tym że oprocz strefy VIP zaraz na początku była tzw strefa ING :)
Banki lubią ustawić się z przodu :)
Na zeszłorocznym Biegu Niepodległości zaraz za elitą była strefa pracowników PKO. Na szczęście, wyprzedzanie poszło w miarę sprawnie. Nie zmienia to jednak faktu, że na masowych biegach na 10km trzeba się bardzo dobrze ustawić, żeby nie tracić niepotrzebnie czasu na pierwszych kilometrach.
Awatar użytkownika
1vivaldi
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:57:46

Nieprzeczytany post

Moze warto zatem podszyc sie pod bankowca? :tonieja:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

honey_boo_boo pisze:jeśli wypalą tzw. strefy i rzeczywiście będą:
1. kontrolować kolor numerów
2. pilnować, żeby strefy były puszczane po kolei

to szanse będą.
no wlasnie. tylko jak oni technicznie to zorganizują, żeby danej strefy nie puscić dopóki poprzedzająca nie ruszy w całości? :niewiem:
póki co strefa III wygląda na lepszą niż II, więc najlepiej byłoby ustawić się na początku strefy III i chyłkiem ruszyć za vipami ;-)
pytanie też na ile ludzie uczciwie przyznali się do swoich dotychczasowych wyników, a nie np. przyjęli wyimaginowany czas, ktory chcieliby osiągnąc.
Obrazek
honey_boo_boo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: 4:15

Nieprzeczytany post

honey_boo_boo pisze:Na zeszłorocznym Biegu Niepodległości zaraz za elitą była strefa pracowników PKO.
Nie pocieszyłeś mnie. Rzeczywiście chyba tak było. W takim razie pracowników PKO na początek IV strefy a jak ktoś ma lepszy czas to pewnie go podał i niech idzie do I, II lub III. Problem jest dla mnie właśnie w organizacji puszczania stref "po kolei". Jeżeli to wypali, będzie ok i nie ma co się martwić tym, że ktoś podał lepszy czas by być w lepszej strefie - to raczej rzadkie przypadki a nie "wolna amerykanka" jak przy jednej wielkiej strefie.

Acha, jak zobaczyłem info o strefach to postanowiłem się zapisać pomimo wcześniejszej niechęci do tegorocznego startu w BN. Może im się uda :hej:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W poprzednich latach też chyba były strefy. Może się wypowiedzieć ktoś, kto biegł? Jeżeli były, to tak samo zorganizowane?
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ