Komentarz do artykułu Foreruner 610 - test po roku używania

Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Ktoś wie jakie zmiany będą w następcy modelu? Tj. 620?
Na pewno zegarek będzie bardziej social poprzez integrację z serwisami. Tyle wiem.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
PKO
FNW
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zapa pisze:
jedz_budyn pisze:Ktoś wie jakie zmiany będą w następcy modelu? Tj. 620?
Na pewno zegarek będzie bardziej social poprzez integrację z serwisami. Tyle wiem.
dokładnie tak - podobna sytuacja jak w rowerowym EDGE 800 i jego następcy 810 - obudowa ta sama w zasadzie tylko dołożyli bluetoot do komunikacji z telefonem żeby być online - jak dla mnie po to kupuję licznik za ponad 1000 zł żeby telefonu nie wozić ... ale najwidoczniej ciężko już coś nowego wymyślić - boję się, że z nową 620-tką będzie podobnie
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Jeszcze ma wyjść nowy 220, i następca fenixa lub jakiś nowy model. Tylko że chyba następcę fenixa przenieśli z promocją na wiosnę. Czas pokaże.
protason
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pulsometr od kilku miesięcy i od strony technicznej nie mogę nic złego powiedzieć ale mam pewien problem z paskiem. Ciężko mi go wyregulować bo albo spada albo jest za ciasny i w miejscu czujnika tętna (?) (tego pudełka na pasku) dochodzi do przetarć skóry. Normalnie robią mi się rany na środku klatki piersiowej. W tym momencie mam 4 miejsca po wyleczonych rankach. Nie wiem czy ja jestem dziwnie zbudowany czy ktoś też może tak ma ?

Dodam że tej "ciasności" nie czuję w momencie zakładania czy biegu, wtedy wydaje mi się że wszystko jest ok. Tylko te przetarcia sprawiają że użyłem słowa "ciasny"
MateuszSz.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:52

Nieprzeczytany post

protason pisze:Mam pulsometr od kilku miesięcy i od strony technicznej nie mogę nic złego powiedzieć ale mam pewien problem z paskiem. Ciężko mi go wyregulować bo albo spada albo jest za ciasny i w miejscu czujnika tętna (?) (tego pudełka na pasku) dochodzi do przetarć skóry. Normalnie robią mi się rany na środku klatki piersiowej. W tym momencie mam 4 miejsca po wyleczonych rankach. Nie wiem czy ja jestem dziwnie zbudowany czy ktoś też może tak ma ?

Dodam że tej "ciasności" nie czuję w momencie zakładania czy biegu, wtedy wydaje mi się że wszystko jest ok. Tylko te przetarcia sprawiają że użyłem słowa "ciasny"

To standardowy problem z paskiem Garmina :) Też tak mam. Dla pocieszenia napiszę, że mam też pasek z Decathlonu. On nie obciera klatki piersiowej. Za to plecy tak ;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Problem otarć nie dotyczy wszystkich użytkowników. Jednych obciera, innych nie. Taki jego urok. Jeśli kogoś obciera to są dwa wyjścia:
- przykleić plaster do ciała w miejscu gdzie potencjalnie otarcie może wystąpić
- zastosować taki myk -> http://www.dcrainmaker.com/2012/08/how- ... ffing.html
Ostatnio zmieniony 09 paź 2013, 14:02 przez Piechu, łącznie zmieniany 2 razy.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
protason
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady, na pewno wypróbuję.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytanie do użytkowników. Mam 610 z FP. Wg posiadanej mi wiedzy zegarek czerpie z footpoda info o tempie chwilowym (?). Pobiegłem dziś Coopera, założyłem sobie stałe tempo 4:30-4:40 i tak trzymałem. Raz miałem 4:52. Tak pokazuje zresztą wykres na GC . Tymczasem zegarek zapisał średnią 4:58. Średnia jest z GPSa (?). Skąd taka rozbieżność??...Dodam, że nie miałem wcześniej żadnych uwago do FP, korzystam na co dzień biegając treningowo wolniej (~5:30) . Czy powodem może być tempo przy którym kalibrowałem zegarek kiedyś (~6:00)??? Teraz, gdy biegłem półtora minuty szybciej na km pewnie wyciagałem nieco bardziej do przodu moje szkitory, czy to jest powód rozbieżności??
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Žle skalibrowałeś.
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Co prawda footpoda używam z FR60 ale tak ma że jak zmienia się tempo tak ok 30-40s, trzeba znowu kolibrować
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hyzop, właśnie tak sobie myślę, że ja go aby w ogóle kalibrowałem przy przejściu z 60 na 610 ;) ...W każdym razie muszę go znów skalibrować przy "nowym" tempie :)
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

belzebubek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzk za poradę, ogarnę temat i może spróbuję. Z drugiej strony skalibrowanie na nowo z nowym tempem "przelotowym" niewiele mnie kosztuje, może warto to robić co czas jakiś jednak ;)
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

kateglory
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40m00s
Życiówka w maratonie: 2h59min09s.
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też walczyłam z nacieraniem. Wszyscy mówili, widocznie taka twoja natura. Próbowałam oklejać plastrami, ale przy dłuższych treningach, w upale, rozwiązanie nie sprawdzało się najlepiej. W pewnym momencie przestałam biegać z paskiem bo rany były coraz poważniejsze. Postanowiłam jednak spróbować złożyć reklamację bezpośrednio w garmin poland, zadzwoniłam, zgłosiłam problem i dowiedziałam się, że widocznie trafiłam na źle wykończony pasek. Przeproszono mnie, a w ciągu tygodnia przesłano nowy pas, który ani razu mnie nie otarł! Biegam z nim non stop i żadnej ranki, zaczerwienienia! Nic! Może warto spróbować?
PS Świat byłby wspaniały, gdyby inne firmy uczyły się podejścia do klienta od Garmina :D
Mike_Aga
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też pochwalę Garmina za serwis. Po miesiącu padł czujnik HR. Problem zgłoszony do Garmin Polska i w ciągu 10 dni dotarł do mnie nowy czujnik z paskiem bezpośrednio z Wlk. Brytanii.
Pozdrawiamy
Agnieszka i Michał
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ