Na pewno zegarek będzie bardziej social poprzez integrację z serwisami. Tyle wiem.jedz_budyn pisze:Ktoś wie jakie zmiany będą w następcy modelu? Tj. 620?
Komentarz do artykułu Foreruner 610 - test po roku używania
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dokładnie tak - podobna sytuacja jak w rowerowym EDGE 800 i jego następcy 810 - obudowa ta sama w zasadzie tylko dołożyli bluetoot do komunikacji z telefonem żeby być online - jak dla mnie po to kupuję licznik za ponad 1000 zł żeby telefonu nie wozić ... ale najwidoczniej ciężko już coś nowego wymyślić - boję się, że z nową 620-tką będzie podobniezapa pisze:Na pewno zegarek będzie bardziej social poprzez integrację z serwisami. Tyle wiem.jedz_budyn pisze:Ktoś wie jakie zmiany będą w następcy modelu? Tj. 620?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Jeszcze ma wyjść nowy 220, i następca fenixa lub jakiś nowy model. Tylko że chyba następcę fenixa przenieśli z promocją na wiosnę. Czas pokaże.
-
- Rozgrzewający Się
Mam pulsometr od kilku miesięcy i od strony technicznej nie mogę nic złego powiedzieć ale mam pewien problem z paskiem. Ciężko mi go wyregulować bo albo spada albo jest za ciasny i w miejscu czujnika tętna (?) (tego pudełka na pasku) dochodzi do przetarć skóry. Normalnie robią mi się rany na środku klatki piersiowej. W tym momencie mam 4 miejsca po wyleczonych rankach. Nie wiem czy ja jestem dziwnie zbudowany czy ktoś też może tak ma ?
Dodam że tej "ciasności" nie czuję w momencie zakładania czy biegu, wtedy wydaje mi się że wszystko jest ok. Tylko te przetarcia sprawiają że użyłem słowa "ciasny"
Dodam że tej "ciasności" nie czuję w momencie zakładania czy biegu, wtedy wydaje mi się że wszystko jest ok. Tylko te przetarcia sprawiają że użyłem słowa "ciasny"
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:52
protason pisze:Mam pulsometr od kilku miesięcy i od strony technicznej nie mogę nic złego powiedzieć ale mam pewien problem z paskiem. Ciężko mi go wyregulować bo albo spada albo jest za ciasny i w miejscu czujnika tętna (?) (tego pudełka na pasku) dochodzi do przetarć skóry. Normalnie robią mi się rany na środku klatki piersiowej. W tym momencie mam 4 miejsca po wyleczonych rankach. Nie wiem czy ja jestem dziwnie zbudowany czy ktoś też może tak ma ?
To standardowy problem z paskiem Garmina

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Problem otarć nie dotyczy wszystkich użytkowników. Jednych obciera, innych nie. Taki jego urok. Jeśli kogoś obciera to są dwa wyjścia:
- przykleić plaster do ciała w miejscu gdzie potencjalnie otarcie może wystąpić
- zastosować taki myk -> http://www.dcrainmaker.com/2012/08/how- ... ffing.html
- przykleić plaster do ciała w miejscu gdzie potencjalnie otarcie może wystąpić
- zastosować taki myk -> http://www.dcrainmaker.com/2012/08/how- ... ffing.html
Ostatnio zmieniony 09 paź 2013, 14:02 przez Piechu, łącznie zmieniany 2 razy.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Pytanie do użytkowników. Mam 610 z FP. Wg posiadanej mi wiedzy zegarek czerpie z footpoda info o tempie chwilowym (?). Pobiegłem dziś Coopera, założyłem sobie stałe tempo 4:30-4:40 i tak trzymałem. Raz miałem 4:52. Tak pokazuje zresztą wykres na GC . Tymczasem zegarek zapisał średnią 4:58. Średnia jest z GPSa (?). Skąd taka rozbieżność??...Dodam, że nie miałem wcześniej żadnych uwago do FP, korzystam na co dzień biegając treningowo wolniej (~5:30) . Czy powodem może być tempo przy którym kalibrowałem zegarek kiedyś (~6:00)??? Teraz, gdy biegłem półtora minuty szybciej na km pewnie wyciagałem nieco bardziej do przodu moje szkitory, czy to jest powód rozbieżności??
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Žle skalibrowałeś.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
hyzop, właśnie tak sobie myślę, że ja go aby w ogóle kalibrowałem przy przejściu z 60 na 610
...W każdym razie muszę go znów skalibrować przy "nowym" tempie 

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Dyskutant
@P@weł
zobacz jeszcze program http://fellrnr.com/wiki/Garmin_Foot_Pod_Calibration
a tutaj mały opis: http://www.dcrainmaker.com/2011/06/garm ... -tool.html
zobacz jeszcze program http://fellrnr.com/wiki/Garmin_Foot_Pod_Calibration
a tutaj mały opis: http://www.dcrainmaker.com/2011/06/garm ... -tool.html
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Dzk za poradę, ogarnę temat i może spróbuję. Z drugiej strony skalibrowanie na nowo z nowym tempem "przelotowym" niewiele mnie kosztuje, może warto to robić co czas jakiś jednak 

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40m00s
- Życiówka w maratonie: 2h59min09s.
- Kontakt:
Też walczyłam z nacieraniem. Wszyscy mówili, widocznie taka twoja natura. Próbowałam oklejać plastrami, ale przy dłuższych treningach, w upale, rozwiązanie nie sprawdzało się najlepiej. W pewnym momencie przestałam biegać z paskiem bo rany były coraz poważniejsze. Postanowiłam jednak spróbować złożyć reklamację bezpośrednio w garmin poland, zadzwoniłam, zgłosiłam problem i dowiedziałam się, że widocznie trafiłam na źle wykończony pasek. Przeproszono mnie, a w ciągu tygodnia przesłano nowy pas, który ani razu mnie nie otarł! Biegam z nim non stop i żadnej ranki, zaczerwienienia! Nic! Może warto spróbować?
PS Świat byłby wspaniały, gdyby inne firmy uczyły się podejścia do klienta od Garmina :D
PS Świat byłby wspaniały, gdyby inne firmy uczyły się podejścia do klienta od Garmina :D
www.runtheworld.pl - bloguję
-
- Rozgrzewający Się