Skoro już jestem przy sobocie to poruszę sprawy organizacyjne, które dzisiaj omawiałem i które będę jeszcze omawiał na kolejnych spotkaniach. Otóż po pierwsze zapisy na Korsarza u mnie ruszyły i mam już zapisane i opłacone pierwsze osoby. Dla przypomnienia opłata 5 zł. Po drugie ruszyłem z zapisami wstępnymi na Rajd Niepodległości gdzie liczba miejsc będzie ograniczona, więc będzie się liczyć kolejność zgłoszeń. Możecie to zrobić u mnie na treningu lub drogą mailową na nasz adres akademiabiegania@wp.pl podając podstawowe dane oraz rozmiar koszulki. Po trzecie mamy potwierdzenie zarezerwowanego Busa na Tucholę. Mamy 28 miejsc oraz dodatkowo kilka miejsc w aucie Jacka. Wstępnie na liście mam 32 osoby, więc jeszcze z dwie upchniemy. Koszt to 550 zł dzielona na wszystkich, więc wyjdzie po 20 zł za możliwość wspólnej jazdy w znakomitym gronie. Kto już miał taką okazje to wie, jaka to zabawa. Kolejna sprawa to po sobotnim treningu morsujemy a po tym dla chętnych mamy zamówioną saunę na Kalnikowej i tam dochodzimy do siebie po tygodniowym bieganiu. Koszt to w zależności ilu nas będzie chętnych 37 zł do podziału, czyli np.10 osób to po 4 zł za godzinę. Jeżeli wam się spodoba taka forma rekreacji na obolałe mięśnie to wejdzie to na stałe do naszego repertuaru. Skoro jestem już przy kąpielach zimowych to większość z biegaczy woli morsowanie zaliczać w soboty zaraz po treningu biegowym. Oczywiście, kto chętny to morsować będzie mógł również w niedzielę o 10.00 z tą różnicą, że miejsce zbiórki na plaży dzikiej. To tak pokrótce na dzisiaj. Kolacja w międzyczasie zjedzona, więc czas na szybką kąpiel, aby obmyć tą moją wielką armatę i witaj moje łóżeczko.