Medal i koszulka.

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Chuck Finley
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:16
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A ja pozytywnie oceniam makaron wlasnie dzieki temu zielonemu czemus ;-)
Medal mi się podoba, jest bardzo ladny. Ale o gustach... Koszulka już mniej, bo żaden marker nie jest naprawdę "niezmywalny".
5 km: 21:18 ## 10 km: 44:52 ## Półmaraton: 1:43:34 ## Maraton: 4:24:54
PKO
Ludziowiec
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:02
Życiówka w maratonie: 3:20:20

Nieprzeczytany post

macmal2 pisze:dla porównania wygooglajcie sobie jak będzie wyglądał medal na tegorocznym maratonie toruńskim.
dla mnie bajeczka.
żarcie masakra.czy przy takim budżecie ciężko zorganizować 10, 20, a nawet 30n kuchni polowych z ciepłą zupą?
szkoda też ,że medale były wręczane tak jakoś z tyłu , nie za metą.
nie wiem, może za dużo nas było na raz...
Otóż, to właśnie. Medal Toruński to niby nieskomplikowany medal, mocno kojarzący się z Toruniem, a jednak ... Medale poznańskiego maratonu co rok prawdopodobnie będą inne, jak do tej pory.
Jedzenie po Maratonie.. Otóż bądźcie pewni wszyscy, którzy dzisiaj "nie narzekacie", że jeśli zdarzy się znacznie gorsza aura, to będziecie je przeklinać. Pomijam, że po takim posiłku, wychłodzeniu organizmu różnica między zimnym a ciepłym daniem z tłuszczem robi różnicę - nie tylko smakową.
Pasta Party... Jej brak (pasty;) wywołał moje niedowierzanie i do dziś z nim chodzę.
Piwo, herbata, to "wymysły" organizatorów poszczególnych maratonów. I choć biegłem w wielu maratonach, w kilku miastach, to warszawski pod tym względem zaskoczył propozycją obniżenia jakości wrażeń.
Medal - bez historii; jeśli jest w nim coś szczególnego: artystycznie, ideowego, estetycznie, nowatorko, ... to prosiłbym jednak o jakąś podpowiedź :taktak:
Koszulka - to akurat bardzo przypadło mi do gustu, mimo słusznej uwagi, że nie ma flamastrów "niezmywalnych". Sam pomysł uważam za niesamowicie prosty i oryginalny.
Reszta jest ok, miejscami bardzo fajne wrażenia.
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
Awatar użytkownika
Meetyou
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:46

Nieprzeczytany post

To mój pierwszy maraton, więc nie mam co porównywać do poprzednich edycji. Koszulka bardzo oryginalnie zaprojektowana, medal prosty,ale ładny. Totalne nieporozumienie jeśli chodzi o jedzenie po maratonie...na dworze chłodno...a tu zimny makaron..blee
Brak ciepłej herbaty też na minus...gdzie banany???? Ogólnie jedzeniem jestem rozczarowany.
"Biega­nie jest dla mnie pożytecznym ćwicze­niem. Chodzi o to, czy byłem, czy nie byłem lep­szy niż wczo­raj. W biegach je­dynym prze­ciw­ni­kiem, ja­kiego ma się do po­kona­nia, jes­teśmy my sa­mi i to, ja­cy by­liśmy wczo­raj".
Obrazek
Brylant19
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ludziowiec pisze: Jedzenie po Maratonie.. Otóż bądźcie pewni wszyscy, którzy dzisiaj "nie narzekacie", że jeśli zdarzy się znacznie gorsza aura, to będziecie je przeklinać. Pomijam, że po takim posiłku, wychłodzeniu organizmu różnica między zimnym a ciepłym daniem z tłuszczem robi różnicę - nie tylko smakową.
Pasta Party... Jej brak (pasty;) wywołał moje niedowierzanie i do dziś z nim chodzę.
Piwo, herbata, to "wymysły" organizatorów poszczególnych maratonów. I choć biegłem w wielu maratonach, w kilku miastach, to warszawski pod tym względem zaskoczył propozycją obniżenia jakości wrażeń.
Widząc posty tego typu dochodzę do wniosku że pewna część, biegnie chyba po to żeby dostać miche jedzenia i "piwo" na mecie.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

każdy może czasem pomylić gastronauci.pl i bieganie.pl
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:41
Życiówka w maratonie: 4:18

Nieprzeczytany post

Meetyou pisze: Brak ciepłej herbaty też na minus...gdzie banany???? Ogólnie jedzeniem jestem rozczarowany.
mogę się mylić... ale widziałem banany na trasie :hejhej: :bum:

a jedzenie... nooo regeneracyjny po 42km mógłby być ciepły - to prawda.. ja miałem to szczęśce że odgrzałem sobie w mikrofali, a potem poprawiłem gorącą pomidorową.. ale nie każdy ma tak blisko do domu.
po połówce zrezygnowałem z michy, bo jeść coś zimnego przy niskiej temp nie jest fajnie.. - Organizatorze, proszę o zastanowienie się nad tym (jeśli czytasz :hejhej: )
Ludziowiec
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:02
Życiówka w maratonie: 3:20:20

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:każdy może czasem pomylić gastronauci.pl i bieganie.pl
Rozumiem, że niektórym zupełnie nie robi, czy coś zjedzą w trakcie biegu, przed lub po? Rozumiem też, że dla niektórych nie ma znaczenia jakiej jakości cokolwiek otrzymują (pomijam darmowe poczęstunku i podarki)?
Nie mam także problemów z kupnem piwa (przyznaję, że to jeden z ulubionych napojów, w ilościach nie zaburzających myśli;).
Można w ten sposób prowadzić rozmowę na Forum, by na koniec dać obecnym i potencjalnym Organizatorom imprez masowych - biegania od maratonów po jakieś mega długie biegi - że o zaplecze kulinarne nie muszą zadręczać swoich myśli i zabiegać, bo przecież w bieganiu nie o to chodzi. A jeśli już ktoś ma z tym problem, to przecież są żele, batony i oczywiście izotoniki. Każdemu wedle woli, o ile odpowiednio o taką potrzebę zadba w swoim zakresie.
Na koniec: skoro tylko niewielka kwota opłaty startowej stanowi Nasze zabezpieczanie w postaci ubezpieczenia (choć już zdarzyło się przeczytać w jednym, czy drugim Regulaminie, że nie obejmuje tego aspektu uczestnictwa w imprezie), to może w ogóle przelewajmy pieniądze na konto z dopiskiem "Szczytny cel", co pozwoli Nam uniknąć komentarzy dot. organizacji imprezy w ogóle.
Zła propozycja? Tak wiele by uprościła, jak jak "skanalizowała" nasze wypowiedzi na Forum odnośnie uczestnictwa na jednej, czy innej imprezie. Bo w końcu bieg jakikolwiek by nie był, to jednak otwarta przestrzeń "nierestauracyjna"...
Dzięki za wskazówkę. Strona i owszem, wydaje się być ciekawa... :nienie:
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
Awatar użytkownika
kielak1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:38
Życiówka w maratonie: 3:42:08

Nieprzeczytany post

Według mnie istotą maratonu jest przebiegnięcie 42 kilometrów i 195 metrów. W pakiecie startowym powinien znajdowac się numer i cztery agrafki.
Oraganizator powinien zapewnić możliwość bezproblemowego przebiegnięcia trasy (najlepiej certyfikowanej), zmierzyć czas uczestników i napoje na trasie.
Przydałby się jeszcze depozyt i toalety.

Wszelkie dodatkowe atrakcje i pozostała zawartość pakietów startowych to jedynie niepotrzebne śmieci.
Obrazek
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Uff dobrze ze można przynajmniej na medal i jedzenie ponarzekać
bo tak to bylby jakis koszmar - maraton bez narzekania :-)

Przy takiej liczbie spraw ktore trzeba ogarnąć w takiej imprezie cieszę się że moim jedynym problemem jest wygląd medalu :hej:
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
Brylant19
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ludziowiec pisze:
f.lamer pisze:Nasze zabezpieczanie w postaci ubezpieczenia (choć już zdarzyło się przeczytać w jednym, czy drugim Regulaminie, że nie obejmuje tego aspektu uczestnictwa w imprezie), to może w ogóle przelewajmy pieniądze na konto z dopiskiem "Szczytny cel"
Przelewajmy pieniądze raczej z dopiskiem "Proszę o zamknięcie ulic Warszawy na długości 42 km na około 6h-8h

Jedzenie to jest w domu,knajpach,restauracjach itp, niedlugo ludzie będą oczekiwać noclegu w pakiecie startowym.

kielak1 pisze:Według mnie istotą maratonu jest przebiegnięcie 42 kilometrów i 195 metrów. W pakiecie startowym powinien znajdowac się numer i cztery agrafki.
Oraganizator powinien zapewnić możliwość bezproblemowego przebiegnięcia trasy (najlepiej certyfikowanej), zmierzyć czas uczestników i napoje na trasie.
Przydałby się jeszcze depozyt i toalety.

Wszelkie dodatkowe atrakcje i pozostała zawartość pakietów startowych to jedynie niepotrzebne śmieci.
Dokladnie!
gallileo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50:34

Nieprzeczytany post

Szanowni Państwo:) trochę smiać mi się chcę jak czytam tą interesującą wymianę zdań. Fakt jestem debiutatntem, to był mój pierwszy raz i nie mam zadnego porównania, natomiast nie dajmy się zwariować. To czy był makaron czy nie, to czy był ciepły czy nie to jest sprawa drugorzędna. Istotą tej imprezy jest bieganie i to powinno być najwazniejsze. Jako debiutatnt zadałem sobie trud, żeby przeczytać cały folder informacyjny od deski do deski - miedzy innymi artykul o historii maratonu warszawskiego i o tym, że w 1979 zawodnicy biegli na trasie z woreczkami na szyi, w ktorych mieli pieniadze, zeby na trasie moc kupic od ludzi kostki cukru. Jak tak odniosę to teraz to niedzielnego biegu, gdzie do oporu było napojów energetycznych, wody i bananów, a na mecie czekał jaki on by nie był posiłek (bylem tak glodny ze zjadlem ze smakiem bez narzekania na aspekty estetyczno-smakowe), owoce i napoje to usmiecham sie trochę pod nosem:)
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brylant19 pisze: Jedzenie to jest w domu,knajpach,restauracjach itp, niedlugo ludzie będą oczekiwać noclegu w pakiecie startowym.
no tak bo nawet dojazd komunikacją miejską jest darmowy wiec pozostaje tylko nocleg
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zasłyszane lub nie:

"- Ty co robiłeś wczoraj bo nie mogłem się do Ciebie dodzwonić
- No maraton biegłem
- Nieźle stary, k...a. I jak?
- E..., makaron był zimny
- To jest k..., dziki kraj stary, dziki kraj..."
gallileo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50:34

Nieprzeczytany post

nodrog pisze:Zasłyszane lub nie:

"- Ty co robiłeś wczoraj bo nie mogłem się do Ciebie dodzwonić
- No maraton biegłem
- Nieźle stary, k...a. I jak?
- E..., makaron był zimny
- To jest k..., dziki kraj stary, dziki kraj..."
:):):)
waw102
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46,57

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie!
Czy ktoś może mi wyjaśnić co oznacza liczba na samym dole medalu?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ