40. BMW Berlin Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Mniej też już emocje zżerają, a w dodatku mnożą się kłopoty. Z łóżka już nie wychodzę. Wczoraj było tylko przeziębienie, dzisiaj poszedłem chociaż kilka kilometrów zaliczyć i... nie mogę stanąć na nodze - tak mnie stopa boli. Jak to się mówi - jak nie urok to... coś tam innego. Ale jakby nie było to wiem, że niezależnie od wyniku to będzie rewelacyjny weekend pod znakiem biegania! :)
Jestem podobnego zdania!:)
Biegać zacząłem półtora roku. W życiu bym nie pomyślał, że wezmę udział w jednym z największych maratonów na świecie. Dodatkowo - jubileuszowym! U mnie na razie pod kontrolą. Jadę na febrisanach i innych bzdetach. Nadal mam w planie pobić 3:30, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Nawet gdyby miało być nieco mniej niż 4 h, to taki wyniki powinno wziąć się w ciemno biorąc pod uwagę rangę imprezy:)
Czy będzie 3:29:00, czy 4:16:00 - emocje i tak będą okrutnie intensywne i na to liczę!:)

Dobra, wracam do łóżka i łykam strepsils ;)
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

martinelli pisze:a orientuje się ktoś gdzie i kiedy można sobie nadrukować swój numer startowy na koszulkę?
Na expo na stanowisku BMW. Trzeba dać jakąś swoją koszulkę i za jakiś czas można odebrać ją już z nadrukiem.
martinelli pisze:jak to jest z tym grawerem na medalu jeśli go wykupiłem przy rejestracji, z czym i gdzie w tej sprawie iść za metą?
Za metą jest to stanowisko (zobacz w broszurze obrazek) i o ile pamiętam w poniedziałek też można gdzieś tam podjechać i to załatwić.

Ech jeszcze za 4 godziny z hakiem :D :)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dzięki.
a na jakiej podstawie oni robią ten grawer? mają jakąś listę numerów opłaconych czy coś muszę mieć ze sobą?
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na podstawie kilku euro zapłaconych gotówką albo przedpłaconych przy zakupie :) a co do czasu który grawerują - nie mam pojęcia, mam nadzieję że mają dane z wyników a nie "na gębę" :)
Leszek Deska
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejność jest taka:
1. Dobiegasz na metę, wieszają ci medal.
2. Po wyjściu ze strefy dla zawodników idziesz w kierunku Bramy Brandenburskiej do stanowisk, gdzie na podstawie numeru drukują tymczasowe certyfikaty (Urkunde). Poznasz po kolejkach :bum:
3. Z certyfikatem idziesz obok do stanowiska, gdzie grawerują, dajesz medal, certyfikat, płacisz lub dajesz kupon, który powinien być przy numerze jeśli płaciłeś wcześniej i za chwilę odbierasz. Grawerowanie odbywa się laserem.
Awatar użytkownika
1vivaldi
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:57:46

Nieprzeczytany post

A ile wynosila oplata za grawerowanie? Przyznam, ze nie zaplacilem, ale jesli zrobie dobry wynik to sie skusze. Czy z zwiazku z tym musze biec z euro w kieszeni? :lalala:
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedyś to było około 9 euro, w każdym razie poniżej 10. Teraz nie wiem.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1vivaldi pisze:A ile wynosila oplata za grawerowanie? Przyznam, ze nie zaplacilem, ale jesli zrobie dobry wynik to sie skusze. Czy z zwiazku z tym musze biec z euro w kieszeni? :lalala:

Grawerowanie wydaje mi się, że jest w okolicach Bramy Brandenburskiej, a to już jest chyba strefa otwarta dla wszystkich. Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a jeśli mam zapłacone z góry za grawer to mam biec z tym kuponem :) ?
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkie dodatkowo opłacone kupony (na koszulkę, pasta party, grawer, itp) są wydrukowane z boku numeru i odrywają się na perforacji. Nie wiem co się robi z kuponem na grawer, nie miałem tego problemu :hejhej:
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja sam nie wiem co kupiłem przy rejestracji :bum: to było już tak dawno temu że zapomniałem :) Odnalazłem starego mail'a że dałem 76,99 za całość w tym 60 euro za pakiet startowy, czyli zostaje 16,99. Na pewno 6 euro za wypożyczenie czipa (jak nie odda się go to potem jeszcze 25 euro pociągają z karty kredytowej i wychodzi 31 euro czyli tyle co się płaci jak by się go chciało kupić - nie wiem po co mi czip za 130 złotych jak na każdym biegu w Polsce dają go w cenie pakietu :bleble: ).
Grawerka przy kupowaniu od razu była za 8 euro - pewnie to wziąłem ale zostaje 2,99 euro i nie mam pojęcia - czy to za pasta party czy coś innego... nie wiem jak to możliwe ale nie ma możliwości tego sprawdzić na stronie - nie widzę jak się tam zalogować nigdzie..
No dobra - ja już pracę na ten tydzień skończyłem - idę spać a jutro rano jak dziadki nas zmienią przy córkach wsiadamy do stalowego rumaka i pędzimy na zachód! :D
Leszek Deska
rufuz

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:rufuz - dzięki!!! Nie wiem ile dam radę bo skok o 14 minut na poziom 3:20 to jakaś abstrakcja chyba no ale do odważnych świat należy :)
PawelS - gdybym miał gwarancję żę dopcham się na początek strefy F to bym tak zrobił, ale może się okazać że tam będzie tyle ludzi że nie da rady. Dlatego chcę zrobić tak: na expo wziąć zmianę strefy do E i tam wejść ale pójść sobie zupełnie na koniec i zacząć bieg tuż przed strefą F - żeby ci z mojej nowej strefy E już trochę ode mnie odbiegli. Rzeczywiście wtedy może się uda nie dać się porwać emocjom na starcie bo znowu jak w Wiedniu ruszę z kopyta i się przegrzeję na początku :)
human - to co zapłaciliśmy to opłata za wynajęcie czipa. Jak nie zostanie zwrócony po biegu to jeszcze pociągną z karty różnicę między kosztem wynajmu a kupna czyli jakieś 27 euro dodatkowo. No a czip możemy sobie już wtedy zachować :)
Boguslaw - ja aż tak wcześnie nie chcę przychodzić, to przesada chyba... 30, max 45 minut chcę być w strefie startowej. Przyjdę wcześniej bo tylko te dwa wejścia będą i trochę się rozgrzeję (czytaj: porozciągam :) ). Co do toalet to w Paryżu mieli fajny patent - takie słupki z krótkimi czterema ściankami - cztery osoby mogły podejść do takiej "stokrotki" i sobie siusiać do centralnie umieszczonych malutkich pisuarów. Żadnych drzwi czy prywatności no ale nikomu to nie przeszkadzało :)
Co tam nie dasz rady, jak bedziesz myslal, ze nie dasz to na pewno nie dasz :hahaha: Juz przed startem musisz sie widziec na mecie z czasem 3:20 :ble: Eeee tam prywatnosc przed startem. Na Bostonie kiedy oddawalem "zbedny plyn" w krzaki nagle patrze u tutaj centralnie obok mnie wpada nieco w krzaki jedna pani spuszcza gatki i robi swoje. Nikogo to nie dziwilo :hahaha:
Wszystkim jeszcze raz powodzenia i nowych zyciowek. Oczywiscie dawajcie znac jak poszlo.
Ja juz tez grzeje buty i do boju za dwa tygodnie.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Berlin - 40 jubileuszowy Berlin Marathon ma byc z nowym rekordem.
Glownym aktorem ma byc Wilson Kipsang, ktory we Frankfurcie tylko
o kilka sekund byl gorszy od 2:03:38 Patricka Makau WR(2010).
Czolowka zamierza pobiec polowke w 61:45 , z Wilsonem pobiegnie
jego kolega z grupy Edwin Kiptoo , powiedzial Kipsang podczas konferencji
prasowej. Przypominam , ze czas startu przesunieto na godzine 8:45, ze
wzgledu na tansmisje telewizyjna tym razem na zywo w ARD.
Pogoda : 10-13°C ,lekkie zachmurzenie, prawie bezwietrznie.
Wczoraj (25.09) lekko kropilo i powietrzej jest chlodne jednak spokojne mozna
biec w koszulce, dla pewnosci proponuje wziasc buty ktore dobrze trzymaja sie mokrego
asfaltu.
Na starcie stanie Marcin Blazinski(Eintracht Frankfurt), ktory zmierzy sie z
Falkiem Cierpinskim i Andre Pollmacherem (2:13:09). Marcin zamierza pobiec na
2:12:30, trzymamy kcuki za uczestnikow :uuusmiech:
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jak wygląda wejście na ta imprezę do klubu kosmos po maratonie - chcę wejść z partnerką, w pakiecie dostałem ulotkę z napisem Free ticket, czy na ten bilet może wejść moja partnerka ?

Czy moglibyście powiedzieć mi co znaczy na numerze startowym kupon z hasłem versorgungs-tüte?
rufuz

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Berlin - 40 jubileuszowy Berlin Marathon ma byc z nowym rekordem.
Glownym aktorem ma byc Wilson Kipsang, ktory we Frankfurcie tylko
o kilka sekund byl gorszy od 2:03:38 Patricka Makau WR(2010).
Czolowka zamierza pobiec polowke w 61:45 , z Wilsonem pobiegnie
jego kolega z grupy Edwin Kiptoo , powiedzial Kipsang podczas konferencji
prasowej. Przypominam , ze czas startu przesunieto na godzine 8:45, ze
wzgledu na tansmisje telewizyjna tym razem na zywo w ARD.
Pogoda : 10-13°C ,lekkie zachmurzenie, prawie bezwietrznie.
Wczoraj (25.09) lekko kropilo i powietrzej jest chlodne jednak spokojne mozna
biec w koszulce, dla pewnosci proponuje wziasc buty ktore dobrze trzymaja sie mokrego
asfaltu.
Na starcie stanie Marcin Blazinski(Eintracht Frankfurt), ktory zmierzy sie z
Falkiem Cierpinskim i Andre Pollmacherem (2:13:09). Marcin zamierza pobiec na
2:12:30, trzymamy kcuki za uczestnikow :uuusmiech:
Oj to bedzie sie dzialo :ble: Pogoda prawie idealna. A bedzie cos na eurosporcie czy tylko na ARD ?
Jak Kipsang zrobi nowy rekord to ja zlamie 3 h za dwa tygodnie :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ