Przy okazji trzeba całkiem nieźle liczyćAdam Klein pisze:Nie trzeba mieć GPS, wystarczy co 1 km (będą oznaczenia co 1 km) sprawdzić, czy tempo ostatniego kilometra trzyma się założeń.

km min/km
5 04:28
00:22:20
10 04:22
00:44:10
itd.
Przy okazji trzeba całkiem nieźle liczyćAdam Klein pisze:Nie trzeba mieć GPS, wystarczy co 1 km (będą oznaczenia co 1 km) sprawdzić, czy tempo ostatniego kilometra trzyma się założeń.
kachita pisze:Przy okazji trzeba całkiem nieźle liczyć
Ja robię sobie rozpiskę kilometr po kilometrze w arkuszu kalkulacyjnym (pionowo jak to kiedyś ściągi się robiło), formatuję w miarę potrzeb (np. podkreślenie co 5km kolorem, tłem), drukuję, oklejam przeźroczystą taśmą klejącą z obu stron, zginam na trzy i ściąga biegowa gotowa. Trzymam ja w trakcie biegu w kieszonce na plecach. Circa godzina razem ze spacerem do punktu drukowania.kachita pisze:Jeśli spojrzeć na to w ten sposób, to faktycznie łatwo to policzyćSęk w tym, żeby pamiętać tę różnicę, ja osobiście się gubię w zapamiętywaniu takich rzeczy
Ehkachita pisze:Sęk w tym, żeby pamiętać tę różnicę, ja osobiście się gubię w zapamiętywaniu takich rzeczy
Nie może, przyznaję. Nie da się tego jakoś sensownie obejść np. korzystając z treningów zaawansowanych, przynajmniej w tej chwilikachita pisze:A wirtualny partner w zegarku może biec według negative split?
ależ ten sposób działa z zegarkiem za 10-15 złkrunner pisze:Wydajecie po 1000, może 1500 zł na zegarki i liczycie czasy w głowach![]()
dlatego właśnie tajt28 okleja je przezroczytą taśmąmariuszuk pisze:z opaskami jest taki problem ze Ja po 35km juz nic na niej nie widzialem wszystko mi sie rozmazywalo
Raczej nikt tego nie pilnuje - bez problemu każdy może wejść do każdej strefy - przynajmniej tak było rok temu i na dwóch ostatnich półmaratonach FMW. Organizator ma w tej kwestii zaufanie do biegaczy, że każdy stanie tam gdzie powinien i z tego co zauważyłem raczej większość się ustawia na swoim miejscu w szereguBartek_G pisze: Czy te strefy są ściśle przestrzegane? Czy spokojnie można przeskoczyć z jednej strefy do drugiej?