Do biegania i chodzenia
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
- Życiówka w maratonie: brak
Jak chodzę w Merrell Bare Access 2 w takim kolorze http://allegro.pl/buty-bare-access-mesk ... 17331.html Są super wygodne i w odpowiednim kolorze na każdą okazje. Do biegania mam w kolorze niebieskim
5km-16:48
10km - 35:46
- natny
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:09:41
serio chodzisz w nich? w merrel BA 2 biegam, staram się lądować na sródstopiu, natomiast jak mam się gdzieś w nich przejść, to idzie na piętę. Jakoś nie potrafię chodzić jak modelka na wybiegu
nie wyobrażam sobie iść w nich np. na spacer. Nu ale kto co woli

"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
hue, hue - a taki struś to nawet na palcach spaceruje.kisio pisze:yyy... a kto Ci każde podczas spaceru lądować na palcach? Piętofobia widzę urasta to absurdalnych rozmiarów..
http://www.youtube.com/watch?v=G3cTSlzyzic
każdy chce być jak struś, tylko merrelle przeszkadzają

Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
To żaden problem. Pod warunkiem, że ci się kolana do tyłu zginająWojtekM pisze:hue, hue - a taki struś to nawet na palcach spaceruje.kisio pisze:yyy... a kto Ci każde podczas spaceru lądować na palcach? Piętofobia widzę urasta to absurdalnych rozmiarów..

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
można też zawsze spacerować tyłem. tylko wtedy jest się takim trochę lipnym strusiemKangoor5 pisze: To żaden problem. Pod warunkiem, że ci się kolana do tyłu zginają

Go Hard Or Go Home
- natny
- Stary Wyga
sie śmiejecie
nie no, te buty raczej nabywałem z myślą, żeby biegać nowym stajlem, ale chodzić sobie nie wyobrażam. Kto mi każe chodzić na palcach w nich? Nu nikt, tylko że na pięcie mają lipną amortyzację, równie dobrze mógłbym w tenisówkach zapitalać po mieście

nie no, te buty raczej nabywałem z myślą, żeby biegać nowym stajlem, ale chodzić sobie nie wyobrażam. Kto mi każe chodzić na palcach w nich? Nu nikt, tylko że na pięcie mają lipną amortyzację, równie dobrze mógłbym w tenisówkach zapitalać po mieście

- natny
- Stary Wyga
nie mam na myśli spaceru do kibelka, ale spacerowania ok 10km na mieście. Jeśli pięty/stopy Cię nie bolą to albo jesteś szczęśliwcem, albo ja pechowcem (albo mam "członkowskie" buty)kisio pisze:Ludzie zapitalają w tenisówkach po mieście aż miło. Po członka amortyzacja przy chodzeniu? Jak boso chodzisz też Ci amortyzacji brakuje?
-
- Zaprawiony W Bojach
chyba jesteś pechowcem w takim razie bo ja chodzę non stop w butach o kilku-mm podeszwie i nic mi nie jest.
-
- Zaprawiony W Bojach
A mnie trudno sobie wyobrazić, że buty nadające się do biegania, bynajmniej nie mega minimalistyczne (bo BA2 to jednak kawałek buta jest, kilkanaście mm podeszwa) miałyby się nie nadawać do chodzenia.natny pisze: w merrel BA 2 biegam, staram się lądować na sródstopiu, natomiast jak mam się gdzieś w nich przejść, to idzie na piętę. Jakoś nie potrafię chodzić jak modelka na wybiegu![]()

A dodam, że "ze śródstopia" też można chodzić. Albo przynajmniej mniej "z pięty". Skróć krok i ugnij kolana i od razu stopa zacznie inaczej się ustawiać

- natny
- Stary Wyga
w wolnej chwili nad tym pomyślę, może za szybki chód, może po prostu krzywe nogi
W każdym bądź razie, niewygodnie chodzi mi się w butach z cienką podeszwą.

W każdym bądź razie, niewygodnie chodzi mi się w butach z cienką podeszwą.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Od kiedy zacząłem chodzić w butach z cieńszą podeszwą nie wyobrażam sobie zmiany na coś grubszego i cięższego. Chodzę w MBA2, Trail Glove, Vapor Glove i teraz wiem co to znaczy wygodne buty do chodzenia. Idę normalnie na piętę bo jak niby można iść inaczej ? W trail glove całe wakacje po górach przechodziłem i tak jak w zwykłych grubych butach trekingowych stopy były zmęczone nawet po 15km tak w trail glove nawet nie czułem ,że cokolwiek przeszedłem.
5km-16:48
-
- Rozgrzewający Się
Ja tam kupiłem air maxy i reeboki classic i dobrze się w nich biega i spaceruję. Niby przereklamowane modele, ale co wygodne są to sąbjj pisze:Od kiedy zacząłem chodzić w butach z cieńszą podeszwą nie wyobrażam sobie zmiany na coś grubszego i cięższego. Chodzę w MBA2, Trail Glove, Vapor Glove i teraz wiem co to znaczy wygodne buty do chodzenia. Idę normalnie na piętę bo jak niby można iść inaczej ? W trail glove całe wakacje po górach przechodziłem i tak jak w zwykłych grubych butach trekingowych stopy były zmęczone nawet po 15km tak w trail glove nawet nie czułem ,że cokolwiek przeszedłem.
Blog o ekologii http://www.dedietrich-kotly.pl/mca/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1,42
Ja biegam za śródstopia w pumach Faas 800. Dużo tam pianki pod piętą a mi to nie potrzebne. But wygodny do biegania i chodzenia. Posiadam też asics enduro 6 na zimę. Podeszwa twardsza, cholewka wzmocniona, też sporo amortyzacji i tu dochodzę do sedna. Pracuję przy obrabiarkach i ostatnio przyszło mi kilka godzin postać na betonie non stop. W butach przemysłowych (też z amortyzacją) nogi bolą bardzo. W enduro było dużo lżej
tam się czuje amortyzacje.