Komentarz do artykułu Bądź mistrzem na podium i wygraj Nike Free Flyknit

Konkursy lub plebiscyty realizowane przez forum.
Shodan
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Alinna pisze:Mysle, ze photoshop zawsze bedzie mial wieksze zainteresowAnie i przykuje uwage, niz prawdziwe zdjecie,ale coz...:)
Nie koniecznie. Jeżeli zdjęcie opowiada jakąś historię, albo pokazuje emocje to spokojnie obroni się przed photoshopem.

Głos na KATARZYNĘ.
New Balance but biegowy
Alinna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

:) spokojnie,znam swojąwartosc;-) Aleco prawda,to prawda...:))) pozdrawiam serdecznie!
Klimek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm.. szkoda trochę, zwłaszcza że moje zdjęcie było podobne do tego które podesłała Kasia :)
No nic, nie może być zbyt pięknie :) Niestety zagłosować nie mogę.. za mało postów :D
http://www.juveniaglzy.pl.tl Zapraszam na stronę klubową

JuVeniaA!!!
bluerabbit
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Adam, motto mojego zdjęcia brzmiało: NA STADIONIE NAWET ZWYCIĘZCA NIE JEST W STANIE STANĄĆ TAK, BY BYĆ PRZODEM DO WSZYSTKICH JEDNOCZEŚNIE. Ja ustawiłam fotografa z perspektywy kogoś, kto ma okazję obserwować tył. Dziwne by więc było, gdyby wszystko było widoczne :) Poza tym są różne sposoby celebrowania pewnych wydarzeń. Niektórzy zwycięstwo przeżywają bardzo ekspresyjnie, a niektórzy bardziej wsobnie. Szkoda, że nie widziałeś mojej chrześnicy po wygraniu sprawdzianu na 100m podczas treningu BBL i po wygraniu biegu na 5km w jej kategorii wiekowej. Gdyby nie dyplom czy medal, po jej wyrazie twarzy pewnie byś stwierdził, że jest na stypie ;)
Oczywiście, nie mam żalu, że moje zdjęcie nie zostało wybrane, bo wiem, że coś, co się podoba mnie, nie musi się podobać komuś innemu. Ale, fakt, wyraziłeś się niefortunnie. Uczono mnie na studiach, że w takich sytuacjach lepiej użyć sformułowania: "najbardziej nam się podobało", "najbardziej przekonał nas pomysł", "najmocniej trafiła do nas koncepcja"... itp. itd... Bez arbitralnego wartościowania. Wtedy po prostu pomyślałabym, że.. no cóż... po prostu tym razem nie utrafiłam w gusta jurorów, tym razem byli lepsi, a tak... poczułam się kompletnie zdemotywowana.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Sorry, bluerabbit, rzeczywiście mało fortunnie, te zdjęcia pokazywały poprostu więcej emocji a Aliny było wg mnie zabawne.
Helena
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56

Nieprzeczytany post

Skoro minęła 22.00 i głosowanie zostało zakończone myślę, że i ja mogę skomentować konkurs.Dziękuję wszystkim a przede wszystkim bluerabbit za klasę którą okazała mimo, że byłam jej rywalką. To się nazywa gra fair play :) Przykry jest fakt, że od ludzi związanych ze sportem i można by przypuszczać przywykłych do rywalizacji można otrzymać kąśliwe uwagi na temat zdjęcia lub co gorsza wyglądu jej bohatera. Dementując przypuszczenia co poniektórych…. Tak, moje zdjęcie jest prawdziwe. Pomysł był mój. Zarówno poza jak i strój zostały dokładnie przemyślane a zdjęcie zostało wybrane z kilkudziesięciu innych wykonanych z okazji tego konkursu. Moim zamysłem było okazanie na zdjęciu radości jaką odczuwam po wygranym maratonie podkreślając ją wesołym jaskrawo różowym strojem na tle błękitnego nieba (pogoda mi sprzyjała). „Podium” potraktowałam raczej symbolicznie jako „wygraną” dlatego nie było ono widoczne na zdjęciu. Włożyłam w to zdjęcie trochę pracy tak samo jak zapewne wielu z was dlatego przykro mi, że niektórzy nie zostali docenieni i nie trafili do finału. Dziękuję również drugiej finalistce.
PS. Opis zdjęcia bluerabbit tak mnie zainteresował, że chętnie zobaczyłabym je na żywo.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jeszcze raz sorry za może zbyt ostry komentarz.
Gratuluje oficjalnie zwycięstwa Helenie i Mateuszowi.
Poniżej, jako epilog, zdjęcie Bluerabit.

Obrazek
bluerabbit
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

:)
Chuck Finley
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:16

Nieprzeczytany post

Ja też chciałem podziękować :) Przede wszystkim kolegom i koleżankom z pracy, czyli mojej wspaniałej widowni! ;)

Pozdrawiam
Mateusz
5 km: 21:18 ## 10 km: 44:52 ## Półmaraton: 1:43:34 ## Maraton: 4:24:54
Helena
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bluerabbit zdjęcie bardzo oryginalne i na pewno kreatywne :)

Dzięki jeszcze raz :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@Heleno/Katarzyno, domyslam sie, ze piszac o "kasliwych uwagach na temat wygladu bohatera" pijesz do mojej wypowiedzi. Nie widze niczego kasliwego w stwierdzeniu, ze jedna dziewczyna podoba mi sie bardziej od innej, jestem sklonny twierdzic, ze Tobie rowniez nie wszyscy faceci wydaja sie rownie przystojni. Wszyscy mamy swoje gusta i gusciki, a moje sa takie, ze kolezanka Alina podoba mi sie bardziej jako kobieta i jak powiedzialem nie widze tu nic kasliwego. Zauwaz rowniez, ze zaglosowalem na Twoje zdjecie bo patrzac obiektywnie bylo ono lepsze.
Helena
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:@Heleno/Katarzyno, domyslam sie, ze piszac o "kasliwych uwagach na temat wygladu bohatera" pijesz do mojej wypowiedzi. Nie widze niczego kasliwego w stwierdzeniu, ze jedna dziewczyna podoba mi sie bardziej od innej, jestem sklonny twierdzic, ze Tobie rowniez nie wszyscy faceci wydaja sie rownie przystojni. Wszyscy mamy swoje gusta i gusciki, a moje sa takie, ze kolezanka Alina podoba mi sie bardziej jako kobieta i jak powiedzialem nie widze tu nic kasliwego. Zauwaz rowniez, ze zaglosowalem na Twoje zdjecie bo patrzac obiektywnie bylo ono lepsze.
Nie do ciebie Skoor, tylko do reakcji na twoją wypowiedź. Spokojnie :)
Dla mnie w ogóle komentowanie zdjęcia konkurencji w trakcie trwania konkursu jest nie na miejscu, jest nie fair. Ma jakby na celu zniechęcenie innych do głosowania bo innych powodów nie widzę. Ja też mogłabym skomentować zdjęcie Aliny, żeby wytknąć to co mi się nie podoba ale po co?

PS. Dziś koleżanka z pracy podejrzewała mnie również o photoshopa ze względu na to, że skok jest wysoko wykonany a ja po prostu skakałam ze słupka od płotka. "Tylko" kilkanaście razy, żeby złapać to jedno ujęcie :)
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zawaliłam sprawę i zapomniałam wysłać swoją fotkę na konkurs, ale z tego, co zobaczyłam jako zdjęcia wybrane przez komisję konkursową (damskie) nie podobało mi się żadne, nie oddawałam głosu. Natomiast widząc teraz fotkę bluerabbit jestem pewna, że właśnie na nie bym zagłosowała. Zdjęcie to przedstawia jakąś historię (pobiegłam w biegu, dostałam, medal, było OK), jest dowcipne - wykorzystuje charakterystyczny element medalu we właściwy sposób (pierścień na palcu) i to na dodatek w pozytywny (uniesiony kciuk w górę), politycznie poprawny, bo przecież można było założyć ten pierścień na inny palec w górze - znaczenie byłoby wtedy diametralnie inne). Kompozycja zdjęcia też bardzo ciekawa. No i przede wszystkim walor techniczny - co ma być ostre to jest, co mniej ważne - zamazane. Brawo!
bluerabbit
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki, że chciało Ci się zagłębić w tę fotografię. Czuję się podbudowana :) Może brak tej postaci ze zdjęcia entuzjastycznego okazywania radości, ale... Ze zwycięstwem wiążą się też takie elementy, jak skupienie i powaga (podczas wysłuchiwaniu hymnu na przykład) oraz pokora (dzisiejsze zwycięstwo nie wyklucza tego, że jutro odniosę spektakularną porażkę). A rozmazane tło, na które zwróciłaś uwagę, to nic innego jak łzy wzruszenia.
Dzięki raz jeszcze! Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bluerabbit pisze:A rozmazane tło, na które zwróciłaś uwagę, to nic innego jak łzy wzruszenia.
A myślałam, że błyski fleszy fotoreporterów.
ODPOWIEDZ