12.09.2013
Zaraz po puszczeniu wpisu wyłażę na trening - zedytuję dziada.
Pisałem wcześniej, że kupiłem kilka pierdół na jesień. Pisałem też, że się pochwałę, jak dojdą, więc się chwalę:
Gacie, a raczej gacie na drugie gacie.
Normalne, w 80% bawełniane, nie określane jako lecznicze, skarpety-podkolanówki za 16zł.
Oraz taką opaskę na uszy, ale na to jeszcze mimo wszystko trochę za ciepło.
Nie wiem jak tam u Was, ale jak ja wyłażę na treningi gdzieś koło 21, to bywa już trochę zimnawo. Teraz np widzę na termometrze 12°C. Na długie legginsy jest za ciepło, a w 3/4 wyglądałem trochę jak kurczak. Postanowiłem więc kupić jakieś przylegające dłuższe gacie -
nazywane jako podspodenki siatkarskie - ,na które z kolei, żeby nie było widać odkształceń klejnotów

, zakładałbym normalne letnie krótkie spodenki. Ja pod tymi "podspodenkami" ubieram jeszcze zwykłe gatki. Innymi słowy, w krocze będzie ciepło. Do tego upatrzyłem zwyczajne podkolanówki, które też będą trochę chronić od zimna. Taka kombinacja zakrywa pewnie te 3/4, ale w innych miejscach. Taki zestaw gacie + podkolanówki jest dla mnie o wiele bardziej uniwersalny, podobnie było z rękawkami - mógłbym kupić zwykła koszulkę na długi rękaw, ale to by była tylko 1szt, a rękawki mogę dobrać to ogromu koszulek technicznych z pakietów startowych. Jeszcze tego zestawu nie próbowałem, ale ciuchy są w porządku, nie czuję żadnych otarć, więc takowych nie zakładam.
No i...
Made in Poland
W przeciwieństwie do większości marek oferujących odzież sportową, w Nessi zdecydowaliśmy się na usytuowanie produkcji w Polsce, a nie w Chinach.
Skoro już mam możliwość, to wolę pompować kasę w rodzimy biznes. Ceny też były chyba dość w porządku, na pewno o niebo tańsze niż większość rozpromowanych firm. Z wysyłką też się postarali, dotarła na 2gi dzień.
Kolekcja LATO/JESIEŃ 2013
----------------------------------------------

Start: Godzina 21:00, 11°C
10min E (4:55min/km)
10x1min/1min
10min E (4:40min/km)
Łączny dystans:
8,7KM
Tempo minutówek 3:20min/km, równo. Wychodziło po 300m na powtórzenie. Ciuchy w porządku.
Ahoj