Mi się świnie nie trafił ale ostatnio kury, biegłem sobie jakby nigdy nic chodnikiem na obrzeżach miasta a tam dwie głupie kury na chodniku przede mną się mnie wystraszyły i rura do przodu przede mną, zamiast gdzieś skręcić a miejsca było po obu stronach chodnika to te za 150 mnie prowadziły aż się zatrzymałem by głupie zaszły a te dalej stoją na chodniku, więc przeszedłem obok nich i tym razem już zeszły na bok. Śmiesznie to musiało z boku wyglądać ja biegnę a przede mną 2 kurydanio25 pisze:Mój styl wypowiadania się jest karygodny ;d co do psów, już jakiś czas mnie ignorują, te duże i te małe. Nie wiem czy miałeś taki przypadek, ale czy spotkałeś świnie wylegującą się na drodze? ;d
komentarze
Moderator: infernal
- toudi
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40:26
- MackoMedyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 58,16
- Życiówka w maratonie: brak
Haha- no świnie i kury omijają mnie z daleka, może nawet szkoda,bo byłoby weselej
Raz- jeszcze w zimie, dwa koty goniły się przede mną, jeden chudy drugi gruby. Chudy wbiegł w taką dziurę w ogrodzeniu, a gruby chciał wbiec za nim, ale mu się dupa zaklinowała
Raz- jeszcze w zimie, dwa koty goniły się przede mną, jeden chudy drugi gruby. Chudy wbiegł w taką dziurę w ogrodzeniu, a gruby chciał wbiec za nim, ale mu się dupa zaklinowała
"Jak ktoś ma pecha, to i w d.pie palec złamie." Robert Górski.
Mój blog treningowy: viewtopic.php?f=27&t=30073
Komentarze do niego: viewtopic.php?f=28&t=30084
-
- Zaprawiony W Bojach
Pod spodem pisze też, żeby pamiętać o biegach długich, najlepiej w każdym tygodniu planu, aczkolwiek przy treningu do biegów powyżej 10 km warto czasem traktować je jako trening specjalistyczny. Sorki, nie będę już Ci się tak wtrącał w trening W końcu najważniejsze to konsekwencja. Nie uważam, żebyś musiał trenować 5 razy w tygodniu, ale zapytałem się z ciekawościdanio25 pisze:@Maks
Kierowałem się tabelką z książki 4.1 i tam tylko Daniels, zasugerował BD jako biegi w III Fazie, ale i w sumie dla mnie i tak nie będzie problem, bo mam zamiar robić 4 treningi, później się zobaczy, czyli liczę już te 40km tygodniowo, więc 10-11km BD, w sumie czasem i tak może wyjść dłużej.
Teraz klasa maturalna, dojeżdżać do szkoły i jeszcze siłownia, więc wątpię czy uda mi się trenować te 5 razy, chyba że się przestawię na bieganie rankiem, bo innego wyjścia nie widzę.
Zapomniałem całkowicie o tym przy układaniu planu, że w niedzielę idę na lekki zabieg do szpitala, a tam już raptem będę z 3 dni, a po zabiegu pewnie od razu nie będę mógł biegać, więc tydzień mi odpadnie, oby tylko tydzień!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Heh.. nie masz za co przepraszać, raczej się cieszę z tego, że ktoś mi doradza. Wiadomo 5 treningów w tygodniu, daje też swoje +, jednak wszystko zależy od czasu, a w tym roku będzie go mało ;(
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
To życzę szybkiej rekonwalescencji i powrotu do nas
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
-
- Zaprawiony W Bojach
Do biegania rano trzeba się przyzwyczaić, a poza tym warto coś przegryźć na te pół godzinki przed wyjściem. Biegaj cierpliwie,a wyniki będą
______________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za radę, jednak w sumie będę biegał wieczorami, rankiem mam możliwość tylko w 3 dni biegać ;/ sobota, niedziela i poniedziałek, więc tak nie za bardzo by się wkręcić w ranne bieganie.
Obrazek heh
Obrazek heh
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Danio żyje :uuusmiech: ale kurcze widzę, że pisałeś we wrześniu, czemu nie widziałam chyba starzeje się i ślepnę, albo okulary mam za słabe.
Widzę, że zdrowotnie już jest ok. To teraz byle do grudnia
Widzę, że zdrowotnie już jest ok. To teraz byle do grudnia
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- MackoMedyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 58,16
Z tymi paniami tak to już jest- też dzisiaj prawie jedną przebiegłem
"Jak ktoś ma pecha, to i w d.pie palec złamie." Robert Górski.
-
- Zaprawiony W Bojach
Heh.. nie no, leci sobie gostek to go chyba puszczę, a nie będę się na niego patrzeć.. bieganie staje się popularną dyscypliną, więc chyba takiej uwagi nie wzbudzam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
Nie myślałeś, żeby nieco wolniej pobiegać? Biorąc pod uwagę, że jesteś prawie pewien swojego poziomu, to treningi robisz mocne.
Biegając 6'40"/km, później co drugi trening mniej więcej 6'20" i na końcu (2-3 tygodnie) czasem po 6', skończyłem z ok. 21 minut/5km. Biegałem 4-6x w tygodniu, czasem po 7'/km jak byłem zmęczony.
Puls rzadko 150 przekraczał.
Spróbuj sobie jeden raz pobiec po 6'30-40"/km spokojny bieg, nawet do 10km i zobacz jakie odczucia po nim.
Tak tylko mówię.
Biegając 6'40"/km, później co drugi trening mniej więcej 6'20" i na końcu (2-3 tygodnie) czasem po 6', skończyłem z ok. 21 minut/5km. Biegałem 4-6x w tygodniu, czasem po 7'/km jak byłem zmęczony.
Puls rzadko 150 przekraczał.
Spróbuj sobie jeden raz pobiec po 6'30-40"/km spokojny bieg, nawet do 10km i zobacz jakie odczucia po nim.
Tak tylko mówię.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za wskazówkę, dość ciekawa ta metoda jest, w sumie dobrze mi się biega w tempie 6:00-6:20/km. Generalnie to biegam na wyczucie, kiedyś biegałem z pulsometrem ale zrobiło się to dla mnie zbyt sztywne. Jednak zawsze można spróbować jakiś nowych doznań jeśli chodzi o trening jeszcze być może miałeś jakieś treningi szybkościowe, czy tak po prostu to wyszło z tego, że miałeś 6 treningów w tygodniu?
Tak do końca nie jestem pewien mojego poziomu, zobaczymy w niedzielę jak się to wszystko potoczy.
Tak do końca nie jestem pewien mojego poziomu, zobaczymy w niedzielę jak się to wszystko potoczy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
Właśnie nie robiłem wtedy szybkości, tylko wytrzymałość, bo po przerwie wracałem i wiedziałem, że ciężej będzie kontuzje złapać jak nogi wzmocnie takim człapaniem. Wychodziło nawet 6x/tydzień, bo chciałem biegać codziennie, ale jak nogi były już bardzo ciężkie, to robiłem przerwę. Jak biegłem coś szybciej, np. 6'20", to na drugi dzień regeneracyjne 6'50-7, żeby nogi odpoczywały. To było specjalnie takie tempo nie tylko, żeby jakiegoś pulsu się trzymać, ale też po takim biegu było małe zmęczenie i można było nazajutrz znowu wyjść potruchtać.
Jestem bardzo ciekaw co w niedzielę nabiegasz, będzie jakiś punkt odniesienia!
Jestem bardzo ciekaw co w niedzielę nabiegasz, będzie jakiś punkt odniesienia!