danio25 pisze:@Maks
Kierowałem się tabelką z książki 4.1 i tam tylko Daniels, zasugerował BD jako biegi w III Fazie, ale i w sumie dla mnie i tak nie będzie problem, bo mam zamiar robić 4 treningi, później się zobaczy, czyli liczę już te 40km tygodniowo, więc 10-11km BD, w sumie czasem i tak może wyjść dłużej.
Teraz klasa maturalna, dojeżdżać do szkoły i jeszcze siłownia, więc wątpię czy uda mi się trenować te 5 razy, chyba że się przestawię na bieganie rankiem, bo innego wyjścia nie widzę.
Zapomniałem całkowicie o tym przy układaniu planu, że w niedzielę idę na lekki zabieg do szpitala, a tam już raptem będę z 3 dni, a po zabiegu pewnie od razu nie będę mógł biegać, więc tydzień mi odpadnie, oby tylko tydzień!
Pod spodem pisze też, żeby pamiętać o biegach długich, najlepiej w każdym tygodniu planu, aczkolwiek przy treningu do biegów powyżej 10 km warto czasem traktować je jako trening specjalistyczny. Sorki, nie będę już Ci się tak wtrącał w trening
![hej :hejhej:](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
W końcu najważniejsze to konsekwencja. Nie uważam, żebyś musiał trenować 5 razy w tygodniu, ale zapytałem się z ciekawości
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)