wigi pisze:Panucci, jesteś nieobliczalny
i właśnie tym najbardziej sie martwie

!
wigi pisze:Zrobić 25 km w tempie 4:27 i mieć jeszcze siły na więcej (napisałeś, że może nawet 10 km) to dla mnie szok.
Myślałem, że jesteśmy obecnie na podobnym poziomie, ale okazuje się, że jestem już daleko za Tobą.
nie przesadzaj! Ty przy ocenianiu mnie masz łatwiej bo widziasz jak i co biegam, ja Twoją forme moge tylko oceniać na podstawie startów i właśnie ze startów wnioskuje że każdy wynik <poza 10km> masz lepszy! Wiec jesteśmy na bardzo zbliżonym poziomie a w życiówkach jest 2:1 dla Ciebie, także wiesz
wigi pisze:Do złamania 3:10 w maratonie potrzebne jest tempo 4:30, czyli wolniejsze niż pobiegłeś dzisiaj! Zastanów się, czy nie zaatakować 3:10 w MW biegnąc negative splita. Zaletą tej taktyki jest to, że zaczynasz wolniej i stopniowo przyspieszasz, a jak poczujesz, że masz za szybkie tempo, to możesz już dalej nie przyspieszać i bronić jakiegoś zacnego wyniku. Już na pewno minimalny wynik, jaki powinieneś przywieźć z MW to złamane 3:15.

nie popadam w hura optymizm, ja jednak mam w pamieci jak mną pozamiatało w Dębnie i niechciał bym ponownie sie tak upodlić! trzeba pamietać że dzisiaj warunki atmosferyczne były wręcz idealne! na zawodach jak bedzie wiało lub bedzie powyżej 20st to juz mi odbiera na dzień dobry z wyniku 5min minimum!!! Poza tym nie mam parcia na żaden konkretny wynik, i jak zrobie 3:20 albo 3:25 to tez bede zadowolony! Wszystko zależy w jakim stylu osiągne ten wynik! Ja moge sie "upodlić" na mecie i ledwo dobiec łamiąc 3:10! ale upodlić sie tak jak w Dębnie i nie pobić życiówki to była by juz porażka! Jednak jak miał bym do wyboru lekko wbiec na mete łamiąc 3:20 to bedzie czad
Krzychu M pisze:Nic nie napiszę,bo i tak powiesz,że zaczniesz po 4:50,trzeba się oszczędzać i będziesz mega zadowolony jak pobijesz życiówkę o minutę.

hehe, napisz coś do czego bede mógł sie stosowniej odnieść

a póki co mam w głowie dwie taktyki na bieg zależne od pogody! jak bedzie pogoda do dupy to spróbuje pobiec NS na 3:20 a jak pogoda bedzie super , np taka jak dziś to "poszukam Cie na trasie"
Aniad1312 pisze:Szalejesz

tiaaa, wiesz że to jest trening, i wiesz że ja biegam tak jak Ty na treningu

i wiesz z czym sie to je, prawda

? heh