Okulary

gieniastus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kurcze drogie jak dla mnie. nie ma nikt jakiś tańszych trochę?
PKO
domowadama
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja dla mnie to za dużo kasy na jeden raz na okulary. pomęczę się w zwykłych
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

mcube pisze:Lans lansem a okulary przydatna rzecz. Jeśli biegasz na wsi czy w lesie tym bardziej.
W lesie rozumiem, kontrasty itp, ale dlaczego tym bardziej na wsi? :)
Adri
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50

Nieprzeczytany post

Witajcie,
szukam okularów do biegania i na rower.

Czy te są ok ?

http://sunwise.co.uk/products/twister-navy/

czy może lepiej

http://allegro.pl/okulary-arctica-s50a- ... 50456.html

Czy nie ma to większej różnicy jakie kupię ?
Adri
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50

Nieprzeczytany post

Czy to jest oryginał ?

viewtopic.php?f=41&t=27817&p=522136#p522136

Coś za tanie.
Asport
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tutaj masz kilka tańszych zamienników:
http://www.asport.pl/k/52/okulary/

Wybierzesz coś dla siebie. Pamiętaj, że przy wyborze okularów ważna jest rozmieszczenie, kształt i układ zauszników i materiał z którego są wykonane. Tak by były komfortowe dla Ciebie
Obrazek
HIKE
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

Wracając do Varioflex'ów Alpiny, tak, modele z transmisją światła od S1 - S3 są w cenie powyżej 300 zł. Ale modele takie jak Splinter VL czy Dribs VL S2-S3 są poniżej 200 zł a model Callum VL 169,00 zł. Spotykam się coraz częściej z taką opinią u klientów, szczególnie tych którzy przychodzą do sklepu, że wolą jednak odkładać co miesiąc trochę kasy i kupić już dobre okulary, oczywiście wszystko zależy od potrzeby. Bo gdy oczy są bardzo przemęczane w pracy, to np. informatycy, graficy itd. nie kupią okularów które będą tylko sprawiać wrażenie ochrony.

Pozdrawiam
Magda
spopielar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam.

Ja używam takich i do biegania i na rower-http://www.arctica.pl/p266/okulary-spor ... S-177.html
Lekkie,niedrogie i najważniejsze- niezsuwają się dzięki takim zausznikom.
Obrazek
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

Po pierwsze okulary same nie biegają:):):) Po drugie w aktywności sportowej równie ważne co szkła są :
- kształt zauszników
- miękkość nosków

Cała reszta w tym szkla to sprawa drugoplanowa ( zkładając że spełniają swoją funkcje p/ słoneczna, rozjaśniająca albo neutralną.)

Co z tego ze kupie takie za 800 zł jak do mojej twarzy zauszniki nie będą pasować i będą spadać...albo po godzinie biegu na nosie będzie krwawy odcisk.....

Z okularami tak jak z samochodami za kilkaset tysięcy złotych. Sa 20 razy droższe niż ford ale nie sa od niego 20 razy lepsze:):):) i tyle...każdy wybiera sam

Sam kupowałem okulary za 300-500 zł i nie widzę żadnej...ale to kompletnie żadnej różnicy w porównaniu do tych które mam teraz: 3 pary ( zółte, bezbarwne i przyciemniane),z Decathlonu..wygodne, niespadające...i co najważniejsze nie kosztują drożej niz kilkadziesiąt złotych...wiec jeśli zgubie albo pękną...nie będzie żadnego problemu...

Okulary trzeba przymierzyć!!!!!!!!!!!A nie kierować sie lansem:):):)

powodzenia w wyborze

Edek
Tark
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pytanie odnośnie okularów.Używam z przymusu do biegania okulary progresywne.Ze względu na ich budowę mam rozmazany obszar metra do dwóch przed sobą ale to idzie wytrzymać co prawda kiepsko jest w terenie skalistym ale zysk z ich posiadania przewyższa zdecydowanie straty spowodowane tym mankamentem.Soczewki wykonane są z tworzywa sztucznego.Zaparowywuje mi to ustrojstwo po paru kilometrach biegu.Ma ktoś jakiś patent albo poleci środek żeby nie pojawiała się mgła na szybkach.Próbowałem różnych antifogów ,płynu do czyszczenia mebli ,pianki do golenia.Obecnie pracuję nad mechanicznym odsunięciem górnej ich części od oczu celem polepszenia wentylacji.Problem nie był dokuczliwy latem ,ale gdy się ochłodziło to istny dramat.
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja się poddałem. :) Mam niby szkła "antyfog", ale jak jest wilgotno lub mgliście, to nie ma siły na to. Jedynie tak jak próbujesz polepszenie wentylacji. Coraz częściej zaczynam biegać bez okularów. Przy -1,25 jakoś daję sobie radę. Jedynie czasem nie wiem, kto mi mówi "cześć" albo dzień dobry". ;)
Tark
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dla mnie jest to sprawa zawodniczego być albo nie być.Trochę dziwne że mamy 2013 rok a technika nie rozwiązuje tak prostych problemów.Pracuję nad wentylatorkiem (pompką) montowanym z tyłu opaski i tłoczącym powietrze przewodami na szkiełka okularów.Drugie rozwiązanie z innej beczki poprawiające ale tylko częściowo zdolność widzenia na małą odległość to zastosowanie lampki czołówki ,ale bieganie w ciągu dnia z oświetleniem zakrawa na dziwactwo.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Antyfog za wiele w zimne deszczowe poranki nie pomaga;)
tupacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tark pisze:Trochę dziwne że mamy 2013 rok a technika nie rozwiązuje tak prostych problemów
Mówisz o tej technice, która w ciągu 10 lat zamieniła małe, mieszczące się w każdej kieszeni, wytrzymujące uderzenie meteorytu, trzymające tydzień telefony komórkowe, w nieporęczne patelniowate twory, potrafiące rozbić się upadając z wysokości metra, i nie mogące funkcjonować bez ładowania przynajmniej raz dziennie smartfony, do odebrania których w zimie trzeba zdjąć rękawiczki, albo obsługiwać je nosem? Mała pobudka - technika od dawna nie służy rozwiązywaniu problemów, czy ułatwianiu życia, tylko tworzeniu popytu na nowe produkty.

Moje boje z "mgiełką" skończyły się na tym, że do biegania zakładam szkła kontaktowe. Mimo różnych prób metod Mądrych Głów, "sprawdzonych" domowych sposobów przekazywanych od okularnika do okularnika, czy też wreszcie dziwacznych eksperymentów, za każdym razem ponosiłem porażkę.
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tupacz pisze:Moje boje z "mgiełką" skończyły się na tym, że do biegania zakładam szkła kontaktowe.
A nie ma jakiś minusów ujemnych? Też o tym myślę, ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce w trakcie treningów i zawodów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ