14. Poznań Maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

Fakt, do 35km jest naprawdę płasko i przyjemnie. Ten podbieg na Serbskiej jest bardzo ciężki! Nie dość, że jakieś 2km pod górkę, to jeszcze na dużym zmęczeniu. W zeszłym roku miałem tam poważny kryzys i, jak zauważyłem, wiele innych osób miało podobnie. To jest prawdziwa próba charakteru :)
PKO
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:21
Życiówka w maratonie: 03:37:59 netto

Nieprzeczytany post

MateuszSz. pisze:Biegnę pierwszy raz maraton. Chciałbym poniżej 4h, plan minimum to po prostu dobiec do mety.
Jest ktoś chętny na wspólne pokonanie dystansu?
Jestem ze Szczecina.
:)
Bardzo podobne założenie. Wprawdzie to będzie mój drugi maraton ale też celuję w <4:00
...no i Szczecin.
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziś na fejsie na stronie orga pojawił się komunikat: 14. Poznań Maraton stanął pod znakiem zapytania.. ponoć „zniknęły” medale.
Wiecie coś, czy to tylko taki żarcik :hahaha:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

...wygłupy.
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
kungas
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:36
Życiówka w maratonie: 4:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nawet jeśli naprawdę by zaginęły to mają jeszcze ponad miesiąc na odlanie nowych :)

ale za dużo się bawią zdjęciami na FB, żeby była to prawda
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, to fake, ale ciśnienie podniósł :hahaha: jakaś gra.
Obrazek Obrazek

Obrazek

MateuszSz.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:52

Nieprzeczytany post

czesuaf pisze:
MateuszSz. pisze:Biegnę pierwszy raz maraton. Chciałbym poniżej 4h, plan minimum to po prostu dobiec do mety.
Jestem ze Szczecina.
Bardzo podobne założenie. Wprawdzie to będzie mój drugi maraton ale też celuję w <4:00
...no i Szczecin.
Hej!

W Półmaratonie Gryfa miałeś nieco ponad 1,5h, a maraton chcesz biec na 4h?

Chętnie pobiegnę z kimś lepszym ode mnie, tylko czy nasz poziom nie jest zbyt zróżnicowany? Półmaraton biegłem na 1:53, ale niestety przedobrzyłem na początku i wyszło 1:57.
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MateuszSz. pisze:
czesuaf pisze:
Jestem ze Szczecina.
...no i Szczecin.
Hej!

W Półmaratonie Gryfa miałeś nieco ponad 1,5h, a maraton chcesz biec na 4h?

Chętnie pobiegnę z kimś lepszym ode mnie, tylko czy nasz poziom nie jest zbyt zróżnicowany? Półmaraton biegłem na 1:53, ale niestety przedobrzyłem na początku i wyszło 1:57.
:D Maraton to nie 2x półmaraton- jak mówi podstawowa zasada. Plan mam taki żeby gdzieś w pobliżu pejsa na 4:00 się trzymać i po 30km zobaczymy ile da się skubnąć poniżej 4h. Pamiętam doskonale 36 kilometr ubiegłorocznego maratonu w Warszawie więc podchodzę do tego ze sporą pokorą... może zbyt dużą :P
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No niestety ciężko jest oszacować swoje tempo na maraton jeśli nigdy wcześniej nie biegło się tak długiego dystansu. Ja w zeszłym roku na podstawie wyniku z 1/2M zakładałem czas 3:50 ale już w okolicach 25km czułem, że nie wytrzymam tempa i się nie pomyliłem - od 30km to już była dla mnie walka z samym sobą o to by w ogóle biec prawie skończyłem po blisko 4:30. Teraz wybieram bezpieczniejszy czas 4:00 - jak wyjdzie zobaczymy, na wiosennej połówce miałem 1:48, więc wg kalkulatorów potencjał na 4:00 jest z rezerwą ale tak na prawdę kluczowe jest wytrenowanie wytrzymałości żeby tempo po 30km nagle nie spadło a te ciężko ocenić.
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

Jeśli do tej pory ktoś biegł półmaraton jako najdłuższy bieg, to kiepsko to widzę na maratonie. A szacowanie tempa na maratonie bazując na tempie z półmaratonu też nie jest najlepszym pomysłem. Nie mam dużego doświadczenia, ponieważ dopiero 2 maratony za mną, ale przy obu próbach wykonałem swoje założenie z lekką nawiązką, ponieważ długie wybiegania (od 25 do 33km) robię trochę szybciej niż zakładana prędkość startowa. Dzięki temu wiem, że z tą prędkością bez problemu przebiegnę trzydzieści kilka kilometrów, a jak lekko zwolnię, to zrobię cały dystans w zakładanym czasie. Wiem, że to wbrew szkołom biegania, ale dla mnie, na tym poziomie to świetny wyznacznik formy.
MateuszSz.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Spokojnie, 30 km też biegałem ;)

A zmieniając temat... Wiecie może, czy Powerade będzie podawany w oryginalnych butelkach, czy w kubkach?
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MateuszSz. pisze:Spokojnie, 30 km też biegałem ;)

A zmieniając temat... Wiecie może, czy Powerade będzie podawany w oryginalnych butelkach, czy w kubkach?
Najpewniej będzie dostępny zarówno w małych kubeczkach jak również w całych butelkach. Będą go hektolitry :D
MateuszSz.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czesuaf pisze:

Najpewniej będzie dostępny zarówno w małych kubeczkach jak również w całych butelkach. Będą go hektolitry :D

Zapytałem u źródła. Powerade będzie w kubkach. Szkoda. Liczyłem, że można będzie zgarnąć flaszkę i biec sobie z nią 2-3 km popijając..
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MateuszSz. pisze:
czesuaf pisze:

Zapytałem u źródła. Powerade będzie w kubkach. Szkoda. Liczyłem, że można będzie zgarnąć flaszkę i biec sobie z nią 2-3 km popijając..
Jestem prawie pewien, że jak się uśmiechniesz do dziewczyn na punktach to Ci dadzą całą butelkę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ