14. Poznań Maraton
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:14
- Życiówka w maratonie: 3:28:34
Fakt, do 35km jest naprawdę płasko i przyjemnie. Ten podbieg na Serbskiej jest bardzo ciężki! Nie dość, że jakieś 2km pod górkę, to jeszcze na dużym zmęczeniu. W zeszłym roku miałem tam poważny kryzys i, jak zauważyłem, wiele innych osób miało podobnie. To jest prawdziwa próba charakteru 

- czesuaf
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:21
- Życiówka w maratonie: 03:37:59 netto
Bardzo podobne założenie. Wprawdzie to będzie mój drugi maraton ale też celuję w <4:00MateuszSz. pisze:Biegnę pierwszy raz maraton. Chciałbym poniżej 4h, plan minimum to po prostu dobiec do mety.
Jest ktoś chętny na wspólne pokonanie dystansu?
Jestem ze Szczecina.
...no i Szczecin.
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:36
- Życiówka w maratonie: 4:09
- Kontakt:
nawet jeśli naprawdę by zaginęły to mają jeszcze ponad miesiąc na odlanie nowych 
ale za dużo się bawią zdjęciami na FB, żeby była to prawda

ale za dużo się bawią zdjęciami na FB, żeby była to prawda
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:52
Hej!czesuaf pisze:Bardzo podobne założenie. Wprawdzie to będzie mój drugi maraton ale też celuję w <4:00MateuszSz. pisze:Biegnę pierwszy raz maraton. Chciałbym poniżej 4h, plan minimum to po prostu dobiec do mety.
Jestem ze Szczecina.
...no i Szczecin.
W Półmaratonie Gryfa miałeś nieco ponad 1,5h, a maraton chcesz biec na 4h?
Chętnie pobiegnę z kimś lepszym ode mnie, tylko czy nasz poziom nie jest zbyt zróżnicowany? Półmaraton biegłem na 1:53, ale niestety przedobrzyłem na początku i wyszło 1:57.
- czesuaf
- Wyga
:D Maraton to nie 2x półmaraton- jak mówi podstawowa zasada. Plan mam taki żeby gdzieś w pobliżu pejsa na 4:00 się trzymać i po 30km zobaczymy ile da się skubnąć poniżej 4h. Pamiętam doskonale 36 kilometr ubiegłorocznego maratonu w Warszawie więc podchodzę do tego ze sporą pokorą... może zbyt dużą :PMateuszSz. pisze:Hej!czesuaf pisze:Bardzo podobne założenie. Wprawdzie to będzie mój drugi maraton ale też celuję w <4:00MateuszSz. pisze:Biegnę pierwszy raz maraton. Chciałbym poniżej 4h, plan minimum to po prostu dobiec do mety.
Jestem ze Szczecina.
...no i Szczecin.
W Półmaratonie Gryfa miałeś nieco ponad 1,5h, a maraton chcesz biec na 4h?
Chętnie pobiegnę z kimś lepszym ode mnie, tylko czy nasz poziom nie jest zbyt zróżnicowany? Półmaraton biegłem na 1:53, ale niestety przedobrzyłem na początku i wyszło 1:57.
-
- Zaprawiony W Bojach
No niestety ciężko jest oszacować swoje tempo na maraton jeśli nigdy wcześniej nie biegło się tak długiego dystansu. Ja w zeszłym roku na podstawie wyniku z 1/2M zakładałem czas 3:50 ale już w okolicach 25km czułem, że nie wytrzymam tempa i się nie pomyliłem - od 30km to już była dla mnie walka z samym sobą o to by w ogóle biec prawie skończyłem po blisko 4:30. Teraz wybieram bezpieczniejszy czas 4:00 - jak wyjdzie zobaczymy, na wiosennej połówce miałem 1:48, więc wg kalkulatorów potencjał na 4:00 jest z rezerwą ale tak na prawdę kluczowe jest wytrenowanie wytrzymałości żeby tempo po 30km nagle nie spadło a te ciężko ocenić.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:14
- Życiówka w maratonie: 3:28:34
Jeśli do tej pory ktoś biegł półmaraton jako najdłuższy bieg, to kiepsko to widzę na maratonie. A szacowanie tempa na maratonie bazując na tempie z półmaratonu też nie jest najlepszym pomysłem. Nie mam dużego doświadczenia, ponieważ dopiero 2 maratony za mną, ale przy obu próbach wykonałem swoje założenie z lekką nawiązką, ponieważ długie wybiegania (od 25 do 33km) robię trochę szybciej niż zakładana prędkość startowa. Dzięki temu wiem, że z tą prędkością bez problemu przebiegnę trzydzieści kilka kilometrów, a jak lekko zwolnię, to zrobię cały dystans w zakładanym czasie. Wiem, że to wbrew szkołom biegania, ale dla mnie, na tym poziomie to świetny wyznacznik formy.
-
- Rozgrzewający Się
Spokojnie, 30 km też biegałem 
A zmieniając temat... Wiecie może, czy Powerade będzie podawany w oryginalnych butelkach, czy w kubkach?

A zmieniając temat... Wiecie może, czy Powerade będzie podawany w oryginalnych butelkach, czy w kubkach?
- czesuaf
- Wyga
Najpewniej będzie dostępny zarówno w małych kubeczkach jak również w całych butelkach. Będą go hektolitry :DMateuszSz. pisze:Spokojnie, 30 km też biegałem
-
- Rozgrzewający Się
czesuaf pisze:Najpewniej będzie dostępny zarówno w małych kubeczkach jak również w całych butelkach. Będą go hektolitry :DMateuszSz. pisze:Spokojnie, 30 km też biegałem
Zapytałem u źródła. Powerade będzie w kubkach. Szkoda. Liczyłem, że można będzie zgarnąć flaszkę i biec sobie z nią 2-3 km popijając..
- czesuaf
- Wyga
Jestem prawie pewien, że jak się uśmiechniesz do dziewczyn na punktach to Ci dadzą całą butelkę.MateuszSz. pisze:czesuaf pisze:Najpewniej będzie dostępny zarówno w małych kubeczkach jak również w całych butelkach. Będą go hektolitry :DMateuszSz. pisze:Spokojnie, 30 km też biegałem
Zapytałem u źródła. Powerade będzie w kubkach. Szkoda. Liczyłem, że można będzie zgarnąć flaszkę i biec sobie z nią 2-3 km popijając..