Klanger pisze:.. Jak kolo ma zawał bo jara paczkę fajek dziennie, albo bo zarypał sobie naczynia krwionośne syfem takim, który zatkałby rury miejskiej kanalizacji, i trafia do szpitala to kto za niego płaci? My wszyscy..
Sory, ale śmiem twierdzić, że płaci za to ubezpieczony i ubezpieczyciel.
Czy za każdym razem kiedy ktoś sobie złamie nogę wystawiają Ci rachunek?
Nie - bo w momencie kiedy opłaciłeś składkę, pieniądze są ubezpieczyciela i to on za wszytko płaci.
Owszem, ubezpieczyciel będzie Ci wmawiał, że to przez "złych ludzi" płacisz wysokie składki, ale tak na prawdę nie ma żadnej gwarancji, że nawet gdyby ludzie przestali chorować, ubezpieczyciel obniżyłby składki a nie podniósł sobie pensji.
Powtórzę - pieniądze które wydałeś nie są już Twoje. Wiec jeżeli płacisz składkę to w zamian jesteś ubezpieczony. Niezależnie czy sąsiad złamie nogę go złapiesz za rękę i uratujesz przed kontuzją, zapłacisz identyczną składkę i dostaniesz to samo za swoje pieniądze.
Wracając do tematu, to osobiście się "truję" mlekiem 45lat.
Żadnych złamań i innych kontuzji, poza urazem kolana, który wynika ewidentnie z mojej winy i żadne mleko ani inny płyn nie miał na to wpływu.
To, że ktoś ma biegunkę po wypiciu mleka nie świadczy o jego szkodliwości ale osobniczej nietolerancji mleka. Ja pijam 1litr mleka za jednym razem i zupełnie nie czuję z tego powodu żadnych dolegliwości.
Osobiści nie jestem uczulony na żadne produkty ale podobno są ludzie którzy nie moga jeść orzechów, czekolady, jajek, miodu itp. itp.
Czy w związku z tym, opierając się na negatywnych doświadczeniach tych osób należałoby uznać powyższe produkty za "trucizny"?
Nie bardzo rozumiem tej propagandy. Jeżeli komuś mleko szkodzi - niech go nie pije.
Ja nie lubię powiedzmy, zupy owocowej ale nie staram się innych przekonywać, że to świństwo.
A osoby nietolerujące laktozy chcą za wszelką cenę mi wmówić, że się kiedyś rozchoruję

Przez 45lat żyje ciężko przestraszony. Pewnie kiedyś na coś zachoruję i wtedy ktoś mi będzie wmawiał, że to wina mleka?
.. jak by nie było gorszych produktów które mogą szkodzić..