Masza_zaczyna - biegam na przekór słabościom - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegaj w sekwencji: wolno tak aby w czadie biegu moc recytowac glosno wiersz, wolno ale z podbiegami na maksa: 6-10 podbiegow po 20-90sek kazdy, bieg w dowolnym tempie ale z przebiezkami, przykladowo 6-10 razy 1' i kolejny element to dluzsze czasowo wybieganie, ponad 1,5h, porem znow od poczatku.... i tak do nowych wspanialych zyciowek.
- masza_zaczyna
- Wyga
Podbiegi na maksa? Bo gdzieś chyba czytałam, żeby było na 70-80% tylko w ładnej biegowej technice?
- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
Podbieg robisz szybciej i starasz się zwracać uwagę na technikę, potem zwalniasz i w truchcie(lub jesli nie dajesz rady to w marszu) odzyskujesz wyrównany oddech.
Magnez to dla mnie już podstawa do śniadania - bez niego cuda się działy. Jeśli pijesz kawę tym bardziej warto go uzupełniać w suplementach diety (kapsułki, tabletki musujące itp) dobrze jak oprócz magnezu jest też potas. By palce po biegu nie drętwiały mi pomaga machanie nim od czasu do czasu n treningu. Biegniesz jak zawsze i od czasu do czasu opuszczasz ręce i kręcisz dłońmi, zginasz palce itp. Zwróć uwagę czy jak biegasz czy nie przykurczasz za mocno rąk - to może być powód problemów.
Magnez to dla mnie już podstawa do śniadania - bez niego cuda się działy. Jeśli pijesz kawę tym bardziej warto go uzupełniać w suplementach diety (kapsułki, tabletki musujące itp) dobrze jak oprócz magnezu jest też potas. By palce po biegu nie drętwiały mi pomaga machanie nim od czasu do czasu n treningu. Biegniesz jak zawsze i od czasu do czasu opuszczasz ręce i kręcisz dłońmi, zginasz palce itp. Zwróć uwagę czy jak biegasz czy nie przykurczasz za mocno rąk - to może być powód problemów.
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
-
- Zaprawiony W Bojach
Gratuluję drugiej dychy! Może mnie to do czegoś zmobilizuje, bo na razie mi się jakoś nie składa
-
- Stary Wyga
Bardzo fajnie biegasz szkoda,że mi motywacji brakuje,jak radzisz sobie z upałami?
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Hm....wypass pisze: Dla mnie to już sukces....cieszę się z kolejnej 5...już coraz bliżej do dwucyfrowego dystansu
Wiedziałem...i bardzo się cieszę, równie bardzo gratuluję
A tempo...przyjdzie samo
- masza_zaczyna
- Wyga
dzięki Ty Frelka - to chyba już niejedną dychę masz na koncie? w każdym razie do boju!frelka pisze:Gratuluję drugiej dychy! Może mnie to do czegoś zmobilizuje, bo na razie mi się jakoś nie składa
- masza_zaczyna
- Wyga
fajnie szuramMarkiza1 pisze:Bardzo fajnie biegasz szkoda,że mi motywacji brakuje,jak radzisz sobie z upałami?
Z upałami nie da się wygrać. Biegam dopóki nie padam i dużo wody. W praktyce wygląda to tak, że cały dzień planuję, że pójdę pobiegać wieczorem kiedy będzie miło i chłodno. Idę wieczorem i jest jeszcze cieplej i duszno niż w południe. Także tak.
- masza_zaczyna
- Wyga
nooo mam nadzieję, że przyjdzie to tempo i nawet nie zauważę kiedywypass pisze:Hm....wypass pisze: Dla mnie to już sukces....cieszę się z kolejnej 5...już coraz bliżej do dwucyfrowego dystansu
Wiedziałem...i bardzo się cieszę, równie bardzo gratuluję
A tempo...przyjdzie samo
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Witaj
Endo się nie przejmuj, próbkowanie ma rzędu 6 sekund (i nie da się tego zmienić), więc przebieżek zazwyczaj nie potrafi rozsądnie zaprezentować na wykresach tempa.
Endo się nie przejmuj, próbkowanie ma rzędu 6 sekund (i nie da się tego zmienić), więc przebieżek zazwyczaj nie potrafi rozsądnie zaprezentować na wykresach tempa.
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Navime jest najdokładniejsze, ale ubogi interfejs trochę mnie odstraszył. W każdym razie próbkowanie co 3 sekundy można ustawić, zje nieco więcej baterii, ale wykres będzie dokładny.
- masza_zaczyna
- Wyga
W sumie podobno to nie czas się liczy Chyba, że na zawodach...do których jeszcze mi daleko
więc biegam dalej swoim tempem, a endomondo pokazuje swoje
więc biegam dalej swoim tempem, a endomondo pokazuje swoje
-
- Zaprawiony W Bojach
Masza jesteś z Warszawy, pojedź sobie do parku skaryszewskiego, biega się tam bardzo fajnie.
I zapraszam http://www.parkrun.pl/warszawa-praga/
Na zawodach życzę powodzenia
I zapraszam http://www.parkrun.pl/warszawa-praga/
Na zawodach życzę powodzenia
- masza_zaczyna
- Wyga
Na Prage z Bemowa mam kawałek, ale może się kiedyś zbiorę dzięki!