Bieg Ultra Granią Tatr

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mnie się wydaje, że znajomość trasy przy takich biegach ma fundamentalne znaczenie. Z tego co kojarzę Marcin trasy nie znał, a Przemek, skoro jest z Zakopanego, pewnie znał tam każdy kamień. Chyba sam też o tym mówił, że zna. Ostatnio wybrałem się na Babią Górę z Leskowca. Można zrobić i 20 maratonów, a być nowicjuszem w górach. Ja mam teraz wielki szacunek dla tych co to skończyli i widzę ile jeszcze biegania przede mną. ;) Jednak biegu o wschodzie słońca w górach nie da się z niczym porównać. To trzeba przeżyć.
PKO
bhalu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38.55

Nieprzeczytany post

Marcin Świerc od przeprowadził się wiosną do Zakopanego i miał sporo czasu na poznawanie trasy biegu - z pewnością to robił bo jest wystarczająco profesjonalny w swoich treningach. Więc to nie mogło być powodem jego nie dość dobrej dyspozycji wczoraj
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

prorok pisze:O tych forumowo-blogowych ultrasow, którzy postanowili wystartować w najbardziej ultra biegu w Polsce, a nie zmiescili się w limicie.
Wolny kraj.
Żeby biegać, trzeba biegać.
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie jest wykluczone, że Marcin ma jakąś niezaleczoną kontuzję, albo start potraktował treningowo, przed innymi bardziej dochodowym startami. W końcu musi też zarabiać na życie, a nie otrzymuje żadnego stypendium z PZLA.
oskee
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A za jakie starty dostaje pieniądze...? Z biegania w górach to raczej w Europie się nie wyżyje. Marcin ma na bank jakąś kontuzję, której nie chciał pogłębiać przed TransAlpine. Szacun, że podjął walkę. Mam nadzieję, że to nic poważnego i na główny start sezonu będzie pełnia zdrowia.
MatJK
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Rozwala mnie takie gdybanie, bo kontuzja, start treningowy przed TA itd. Ludzie, zapominacie chyba, że Marcin to też człowiek i jak każdy może mieć gorszy dzień czy też okres. Cały tydzień przed zawodami trenował przecież innych w Szklarskiej Porębie, wcześniej biegł w Mistrzostwach i też lekkiego okresu przed tymi mistrzostwami nie miał.

Znajomość trasy ma znaczenie, jak najbardziej, podobnie jak wcześniejsza aklimatyzacja i pobieganie w takim terenie, na wysokości. Zwycięzca znał trasę perfekcyjnie, dosłownie. Ja przyjechałem 2 tygodnie wcześniej, zrobiłem całą trasę i pobiegałem sporo przed zawodami, zaaklimatyzowałem się i było to dobre posunięcie. Forma była, bufet 1 - 4:44h i zapas mocy. Niestety, pech chciał, że 10 min. przed dotarciem do Murowańca, po 8:23h, skręciłem kostkę i zakończyłem start na 42km. No ale, mam nadzieje, że będzie II edycja, bo niedosyt pozostał...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Oficjalna wypowiedź Marcina za około 60 minut. :)
oskee
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MatJK pisze:Rozwala mnie takie gdybanie, bo kontuzja, start treningowy przed TA itd. Ludzie, zapominacie chyba, że Marcin to też człowiek i jak każdy może mieć gorszy dzień czy też okres. Cały tydzień przed zawodami trenował przecież innych w Szklarskiej Porębie, wcześniej biegł w Mistrzostwach i też lekkiego okresu przed tymi mistrzostwami nie miał.

Znajomość trasy ma znaczenie, jak najbardziej, podobnie jak wcześniejsza aklimatyzacja i pobieganie w takim terenie, na wysokości. Zwycięzca znał trasę perfekcyjnie, dosłownie. Ja przyjechałem 2 tygodnie wcześniej, zrobiłem całą trasę i pobiegałem sporo przed zawodami, zaaklimatyzowałem się i było to dobre posunięcie. Forma była, bufet 1 - 4:44h i zapas mocy. Niestety, pech chciał, że 10 min. przed dotarciem do Murowańca, po 8:23h, skręciłem kostkę i zakończyłem start na 42km. No ale, mam nadzieje, że będzie II edycja, bo niedosyt pozostał...
Gdybanie... :D
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

prorok, a myślisz o kimś konkretnym, czy tak sobie bajdurzysz bo weekend?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O tych wszystkich, co chcieli się sprawdzić w najbardziej lansiarskim biegu sezonu, a padli jak kawki. Zresztą wcześniej o tym pisał arek bielsko i inni.
Awatar użytkownika
racjona
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:57:37
Życiówka w maratonie: przede mną

Nieprzeczytany post

Obejrzałam relację z biegu. Cudo, pogoda i warunki wyśmienite. Aż mi się łezka w oku zakręciła ;)
Gratulacje dla wszystkich biegnących, nie tylko dla zwycięzców - piękny bieg :)
Obrazek
Piotr Łobodziński
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kulawy dlaczego nie biegałeś w swoim wspaniałym obcisłym sprinterskim kombinezonie idealnym do ultra?
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo przyjemnie się to ogląda leżąc na dywanie.
Żeby biegać, trzeba biegać.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no nie wiem, mnie wszystko bolało z zazdrości.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ