Aniad1312 - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotr_j pisze:Gdzieś słyszałem, że "klasyk" jest nie fajny dla kolan i kręgosłupa, a przy Twojej ilości ostatnio....
heh obiecałem ioannahhe ze pomoge Jej w głoszeniu prawdy i zwalczaniu propagandy jak gdzieś coś zauważe wiec ogień :hej: :

unoszę się, ponieważ NA KAŻDYM AMATORSKIM FORUM, dotyczącym biegania albo rowerów czytam, jakie to szkodliwe dla biegacza/rowerzysty, kiedy uzupełnia trening innym sportem. mam zupełnie przeciwne zdanie na ten temat, poparte obserwacją zawodowców i opiniami ekspertów, w tym trenerów wyczynowego sportu:
- pływanie żabką na poziomie rekreacyjnym NIE USZKODZI KOLAN; jeśli po pływaniu żabką bolą Cię kolana, to znaczy że jest z Tobą coś nie tak i powinieneś iść do lekarza, a nie na trening biegowy;
- zawodowi żabkarze tez nie narzekają na kolana, patrz mój post wyżej,
- trening uzupełniający to dla biegacza-amatora NIEOCENIONA SPRAWA. znacznie lepiej jest dla Ciebie pójść na rower albo na basen, kiedy nie możesz biegać (zresztą kiedy biegasz również), to działa dla Twojej wydolności, regeneracji i siły TYLKO DOBRZE, sto razy lepiej niż siedzenie przed telewizorem i narzekanie, że jesteś kontuzjowany,
- wyczynowi biegacze w trakcie kontuzji również jeżdżą na rowerze i pływają. przedziwne, że się nie boją o skracanie mięśni i inne banialuki, nieprawdaż? poczytajcie sobie chociażby o treningu Mariusza Giżyńskiego, który się katuje na rowerze, bo nie może biegać, albo o Marcinie Chabowskim, który jeździ i pływa.
- wyczynowi biegacze w trakcie sezonu raczej unikają dodatkowych aktywności, ale z bardzo prostego powodu: obciążenia jakie serwują sobie na treningach są tak duże, że balansują na krawędzi progresu formy i zdrowotnej kraksy, więc poza jednostkami biegowymi głównie śpią i jedzą. poza tym zawodowcy walczą o urwanie każdej sekundy (bądź nawet setnej sekundy w przypadku sprinterów), a progres na tak wysokim poziomie nie jest tak prosty do osiągnięcia, jak przejście z poziomu 45 do 38 minut na 10 km.
- zobaczcie sobie, kto wygrywa ostatnio u dziewczyn biegi na 10 km. Agnieszka Jerzyk. triathlonistka, wywodząca się z pływania. wyprzedza zawodowe biegaczki, które trenują tylko jedną dyscyplinę. nie muszę chyba mówić, ile pływa i jeździ na rowerze Agnieszka?
- Alistair Brownlee - 10 km w 28:32. złoty medalista w Londynie- triathlonista.

unoszę się zatem dlatego, że gadacie głupoty, bo ktoś gdzieś napisał jakąś bzdurę na forum. przykłady z rzeczywistego życia multisportowych zawodowców mówią zupełnie co innego. nie rozumiem, jak można się przejmować rzekomo zgubnym wpływem rekreacyjnie I SPORADYCZNIE uprawianej dyscypliny pod kątem - jakby nie patrzeć - również rekreacyjnie uprawianego sportu. uwierzcie mi, że gorzej na Wasze wyniki wpływa to, że musicie siedzieć przez 8h na niewygodnym fotelu w pracy niż to, że dwa razy w tygodniu pójdziecie na basen. nawet jeśli na tym basenie przepłyniecie dwa kilometry 'strasną zabą'.

:hej: no to chyba na tyle w kwestii żabki :bum:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
New Balance but biegowy
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

birdie pisze:Wg mnie to Ona się normalnie cichaczem do triathlonu przygotowuje jak nic ... Niby nie, niby nic a pewnego pięknego dnia wstawi relację - surprise :hahaha:
Siedziałam dziś na obiedzie obok polskiej mistrzyni triathlonu. Muszę jutro zobaczyć czy ona też ciasto przed, po i w międzyczasie :hahaha:
rubin pisze:przeca wiadomo, że Ania lubi tajemnice :oczko: ;
w dodatku to podwójne zaprzeczenie, że niby mylny błąd ... :lalala:
Aniad1312 pisze:Nie nie nie, jesteś w mylnym błędzie ;)
nie mieszajcie Jej w głowie :hahaha: ! jak Anna mówi stanowcze nie, nie , nie to znaczy że NIE! :hej: :hahaha: :bum:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze: nie mieszajcie Jej w głowie :hahaha: ! jak Anna mówi stanowcze nie, nie , nie to znaczy że NIE! :hej: :hahaha: :bum:

Ach ta kobieca pokręcona natura :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

:bum:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

panucci ja nie próbuję Ani zniechęcic do pływania tylko może zachęcic do zmiany stylu skoro już tak się zaangażowała w pływanie (zobacz że ostatnio pływa codziennie po 1,5-2km), ale nie znam się, skoro mówisz, że styl nie ma znaczenia to pewnie tak jest. Mi teorię szkodliwości żabki podrzucił chirurg jak miałem kłopoty z kręgosłupem.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak tak patrzyłam na triatlonistów na basenie w Bornicie (a było na co patrzeć, było :spoko: ), to oni tak leciutko te baseny kraulem trzaskali, parę razy bez wysiłku rączką machnęli i już. Pięknie to wyglądało :taktak:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Jak tak patrzyłam na triatlonistów na basenie w Bornicie (a było na co patrzeć, było :spoko: ), to oni tak leciutko te baseny kraulem trzaskali, parę razy bez wysiłku rączką machnęli i już. Pięknie to wyglądało :taktak:
Eee... bo powszechnie wiadomo, że tri to sport dla niespełnionych pływaków :spoczko:
i dlatego najczęściej to właśnie bieganie jest ich najsłabszą stroną.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mar_jas, ech pokręcona ona... :hahaha:
Panucci i Piotrek, ręka na zgodę! ;)
Kachita, ale owi traithloniści strasznie młodzi byli, toż to dzieci niemal...znaczy się, wiem no, ja bardziej wiekowa od Ciebie, to i spojrzenie inne... ;)
Zoltar, ale taka Chrissie W, która mnie zachwyciła, taki maraton pobiegła 2:48:coś tam. Ja to bym chciała tak słabo biegać nawet z trójką z przodu :hahaha:

ps. a tak a propos, to chyba zetnę włosy, bo już mi się nudzą takie długie :)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:Kachita, ale owi traithloniści strasznie młodzi byli, toż to dzieci niemal...znaczy się, wiem no, ja bardziej wiekowa od Ciebie, to i spojrzenie inne... ;)
Pełnoletni chyba byli? :bum: Zresztą ja tam ich podziwiałam z czysto estetycznego punktu widzenia ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:
Aniad1312 pisze:
Pełnoletni chyba byli? :bum: Zresztą ja tam ich podziwiałam z czysto estetycznego punktu widzenia ;)
A to najwidoczniej mamy inne gusta, gdyż u mnie nawet estetyka musi mieć coś do powiedzenia, a małoletniość względnie świeża pełnoletność się w tym kryterium raczej nie mieści :) no tak mam i już :)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze: Zoltar, ale taka Chrissie W, która mnie zachwyciła, taki maraton pobiegła 2:48:coś tam. Ja to bym chciała tak słabo biegać nawet z trójką z przodu :hahaha:
Nie biegasz bo... bo... się za mało starasz :spoczko: :bum:

Wiesz najlepsi triatloniści to biegają na zawodach tri 10k w czasie poniżej 30min. Ja mówiłem bardziej ogólnie... :spoko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
Aniad1312 pisze: Zoltar, ale taka Chrissie W, która mnie zachwyciła, taki maraton pobiegła 2:48:coś tam. Ja to bym chciała tak słabo biegać nawet z trójką z przodu :hahaha:
Nie biegasz bo... bo... się za mało starasz :spoczko: :bum:
Ech Zoltar, jak Ty mnie znasz... :hahaha:
Awatar użytkownika
już tu byłam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:znaczy się, wiem no, ja bardziej wiekowa od Ciebie, to i spojrzenie inne... ;)
Ty coś Ania ściemniasz. ja Cię widziałam i dałabym Ci max 27-30, a Ty jakieś takie o wiekowości historie opowiadasz. Coś mi się nie zgadza :) czy to bieganie samo tak działa czy się smarujesz jakimś specyfikiem? :) zdradź. To może jakiegoś świeżo pełnoletniego triathlonistę sobie jeszcze zorganizuję :)
I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday.
nie piszę, ale biegam ;)
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

już tu byłam pisze:
Aniad1312 pisze:znaczy się, wiem no, ja bardziej wiekowa od Ciebie, to i spojrzenie inne... ;)
Ty coś Ania ściemniasz. ja Cię widziałam i dałabym Ci max 27-30
Ale to w kwietniu było, dawno już :bum:
Awatar użytkownika
birdie
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:50

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze: ps. a tak a propos, to chyba zetnę włosy, bo już mi się nudzą takie długie :)
Nieeee, nie zgadzam się :hahaha: i liczę na poparcie koleżanek i kolegów :ble:
Aniu, nie warto popełniać cudzych błędów. Nie ma to jak powiew loków w czasie przebieżek, zbiegów i 'wbiegów' na metę. Ja właśnie zapuszczam, od kilku lat ;)
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

birdie pisze:Nie ma to jak powiew loków w czasie przebieżek, zbiegów i 'wbiegów' na metę. Ja właśnie zapuszczam, od kilku lat ;)
Tiaaa, gdyby nie to, że te loki poniszczone od biegania, a na mecie wyglądają jak jakiś -nieprzymierzając- wodorost :echech: poza tym i tak wciąż noszę loki na uwięzi, więc wiesz...ten...no...bardziej skłaniam się na tak, niż na nie :)
ODPOWIEDZ