Masza_zaczyna - biegam na przekór słabościom - komentarze
Moderator: infernal
- masza_zaczyna
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja myślałam, że wybieram idealną porę roku na bieganie Najwięcej osób chyba właśnie tak zaczyna? Chyba, że wygrywają jeszcze ci z postanowień noworocznych Gdybym miała czekać - pewnie nigdy bym nie zaczęła.
Fakt po wczorajszym zaczęły mi się marzyć jesienne chłodne popołudnia.
Ale duża część zawodów jest właśnie w tym ciepłym okresie, a ja jeszcze nie wyobrażam sobie, żeby biec szybciej/konkurować/tłumnie, w taką pogodę.
miłego biegania dla Was!
Fakt po wczorajszym zaczęły mi się marzyć jesienne chłodne popołudnia.
Ale duża część zawodów jest właśnie w tym ciepłym okresie, a ja jeszcze nie wyobrażam sobie, żeby biec szybciej/konkurować/tłumnie, w taką pogodę.
miłego biegania dla Was!
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Ja właśnie jestem z tych osób, co zaczęło biegać po Nowym Roku. Jak widać trwam w tym nadal A zima biegało sie cudnie. Choć każda pora roku ma swoje plusy i minusy.
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
- masza_zaczyna
- Wyga
ja się trochę obawiam zimy, a zwłaszcza biegania po śniegu, bo z natury jestem fajtłapą i tyle razy ile przewróciłam się w swoim życiu [na prostej powierzchni] nawet zrezygnowałam z eleganckich kozaków i zastąpiłam je traperami - to chyba kwalifikuje mnie do jakiegoś rankingu fajtłapa dekady...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ja sie z kolei nie moge doczekac jesieni i zimy chyba tez, zawsze uwazalem, ze latwiej sie ogrzac niz ochlodzic
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Strasznie dużo tych urazów....
Na kostkę uważaj...jak jest podatna to lepiej uważać 3 razy bardziej, niż potem długo cierpieć z bólu i nie biegania
Na kostkę uważaj...jak jest podatna to lepiej uważać 3 razy bardziej, niż potem długo cierpieć z bólu i nie biegania
-
- Zaprawiony W Bojach
Hejka
Ja też przygotowuje się do biegnij Warszawo, nie będę sam
A na kostkę uważaj !!! A dwa treningi dziennie to zbyt dużo
Ja też przygotowuje się do biegnij Warszawo, nie będę sam
A na kostkę uważaj !!! A dwa treningi dziennie to zbyt dużo
- masza_zaczyna
- Wyga
hej,
wiem, wiem, z kostką, to coś czuję, że nie będzie łatwo.
A już jakieś zawody masz na koncie?
wiem, wiem, z kostką, to coś czuję, że nie będzie łatwo.
A już jakieś zawody masz na koncie?
-
- Zaprawiony W Bojach
Biegłem dwa razy na parkrun w Warszawie na 5km Z tym, że to nie zawody tylko cykliczne biegi organizowane w większych miastach w Polsce i na świecie.
-
- Dyskutant
Masza... ja również mam problemy z kostką... z tym że nigdy nie byłem u lekarza z nią... W dzieciństwie dużo grałem w nogę i nie zliczoną ilość razy miałem ją skręconą... A teraz gdy zacząłem biegać staram się rozgrzewać moje kikuty by nie bolało...
Oby nas kontuzje mijały szerokim łukiem
- masza_zaczyna
- Wyga
ObyPablito. pisze:Masza... ja również mam problemy z kostką... z tym że nigdy nie byłem u lekarza z nią... W dzieciństwie dużo grałem w nogę i nie zliczoną ilość razy miałem ją skręconą... A teraz gdy zacząłem biegać staram się rozgrzewać moje kikuty by nie bolało...
Mi pomaga narazie opaska uciskowa. Ostatnio usłyszałam radę, żeby przed bieganiem nasmarować kostkę maścią rozgrzewającą. Jeszcze nie próbowałam, ale może spróbuję.
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Na niestabilną kostkę pomagają ćwiczenia stabilizujące - serio, serio Wiem, co mówię, bo moja lewa kostka była wielokrotnie skręcona i dwa razy złamana (ostatnio w grudniu) i widzę, że jak ćwiczę, to jest lepiej. Ostatnio nie ćwiczyłam i oczywiście od razu ją sobie skręciłam w górach
A co do opasek uciskowych, to można doraźnie, ale nie na stałe, bo się mięśnie stabilizujące rozleniwią i skutek będzie odwrotny.
A co do opasek uciskowych, to można doraźnie, ale nie na stałe, bo się mięśnie stabilizujące rozleniwią i skutek będzie odwrotny.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- masza_zaczyna
- Wyga
no to ładnie z tą kostką u Ciebie...
ja ćwiczę ćwiczę kostkę ile się da, ale boli dalej.
poszukam jeszcze jakiś ćwiczeń
ja ćwiczę ćwiczę kostkę ile się da, ale boli dalej.
poszukam jeszcze jakiś ćwiczeń
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Tutaj masz kilka ćwiczeń: http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=4999 Niektóre z nich robię, bez poduszki (bo nie mam), ale dla utrudnienia zamykam oczy.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
- Mycha
- Stary Wyga
To ja tez sobie dorzuce:)