..no zaczęłam, zaczęłam tylko teraz mam problem...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam gdzieś z tyłu głowy zakodowane, że takie niedoleczone/zbagatelizowane kontuzje mogą mieć poważne następstwa,
łącznie z dożywotnim zakazem biegania. Więc jak mnie to kolano zabolało i spuchło 8 lipca, to do dzisiaj, uczciwie się przyznaję,
nie przebiegłam nawet kilku metrów. Parę okazji było, np. uciekający autobus ale machnęłam nie raz ręką, kolanko ważniejsze :hahaha:

Też myślałam, że kontuzja to nie mnie :bum:
Tym bardziej, że sporo w zeszłym sezonie jeździłam siłowo na rowerze, na forum rowerowym też przestrzegano przed takim jeżdżeniem grubasów,
a mimo to nic mnie nie dopadło wówczas.
No ale bieganie to bieganie - większość biegaczy musi to przejść :echech:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
PKO
mamuśka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Moje kolano dziś wyraźnie mnie bolało. Dziwne... bo już było prawie idealnie, no i nie robiłam, jeśli chodzi o ćwiczenia, nawet chodziłam niewiele :ojoj:

Do dupy, chyba czeka mnie jeszcze jeden tydzień przerwy :wrrwrr:
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A moje wyraźnie dochodzi do siebie ale nie będę jeszcze szaleć - mam dni lenia!
Zacznę je wypróbowywać pomalutku jak kilka dni będzie się miało dobrze :ble:
Qrde, takie dochodzenie do siebie jest gorsze od zmuszania się do treningów jak zwykły leń dopada :szok:

mamuśka odpoczywamy...
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
Obrazek
mamuśka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie, dużo gorsze!! Dodatkowo martwię się, że moja forma, ledwie co nabyta, żegna się ze mną :wrrwrr: Choć w sumie, skoro zaczynam od (prawie) zera, to chyba nie ma znaczenia większego...

Chyba zacznę jakiś żel przeciwbólowy stosować, może zlikwiduje zapalenie. Co używacie?
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spoko, szybko nadrobisz. Na poczatku efekty sa blyskawiczne wiec nawet sie nie zdazysz zorientowac kiedy bedziesz sie martwic, ze dotychczasowy trening nie daje postepow ;-)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A nie macie problemu z powrotem do biegania po takich przerwach? Ja mam zawsze gdzieś taką obawę, że nie będzie mi się już chciało znowu biegać...
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie, mimo miesięcznej już przerwy, a wcześniej biegałam tylko miesiąc, wciąż się chce biegać.
Bardziej mnie martwi możliwość wystąpienia kolejnych kontuzji :bum:

Ale jest to mój jedyny taki przypadek i nie wiem jak może być później :ojnie:
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:A nie macie problemu z powrotem do biegania po takich przerwach? Ja mam zawsze gdzieś taką obawę, że nie będzie mi się już chciało znowu biegać...
maly89, ja biegam od niedawna bo dopiero 3miesiac wiec w porownaniu z Toba to nawet jeszcze nie zaczalem raczkowac ;-) o ile bieganie mnie wciagnelo i daje przyjemnosc to caly czas z tylu glowy taki glos mi mowi zeby nie odpuszczac treningu bo odpuszcze jeden, pozniej drugi i wyjdzie na to, ze przestane biegac...
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:caly czas z tylu glowy taki glos mi mowi zeby nie odpuszczac treningu bo odpuszcze jeden, pozniej drugi i wyjdzie na to, ze przestane biegac...

No dokładnie mam to samo :) Mam taką obawę, że jak zacząłem ot tak to mogę również ot tak z tym skończyć :) A nie chciałbym, żeby tak się stało :)
Ksiądz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak to jest z tą naszą motywacją ;/ ja często zaczynam i bardzo szybko kończę... Człowiek to taka niecierpliwa istota, że od razu chciałby widzieć efekty a jak one przychodzą powoli to się demotywujemy ;/ szkoda, że na rynku nie ma tabletek na motywację ;p
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Panowie, to co z tym uzależnieniem od biegania? Podobno jest coś takiego, a jak uzależnienie - to nie ma wymówek, trzeba iść pobiegać i już :taktak:
No chyba, że was jeszcze nie wciągnęło to bieganie, chociaż w przypadku maly89 to się dziwię :nowiesz:
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z uzaleznieniem to chyba jest tak, ze jak biegasz to nie czujesz musu, a jak nie biegasz to czujesz ;-) ja sie troche boje, ze jak odpuszcze to pozniej bede odpuszczal coraz czesciej. Dzis niestety sie poddalem, za duzo jedzenia i picia przez caly dzien i stwierdzilem, ze nie ma co na sile isc, aoe teraz jak sie poukladalo w zoladku to mam ochote wyjsc tyle, ze pozno juz troche ;-) ach te wymowki ;-)
mamuśka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Skoor - to czas się przestać opychać :hejhej: :bleble:

Mały - no boję się oczywiście, ale najbardziej boję się nie przerwy, a późnej (wietrznej, mokrej i ciemnej) jesieni i zimy.

Moje kolano dziś lepiej, od 3 dni stosuję żel przeciw i nie wiem, czy on pomógł, czy brak biegania i innych obciążających ćwiczeń. Wczoraj jeszcze wyraźnie pobolewało, nawet dziś rano czułam, choć lekko, teraz nic. Dla odmiany boli mnie kostka (może ja hipochondryk jestem i po prostu musi mnie coś boleć, bo przecież nic nie robiłam :wrr: ).
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedy ja tak lubie jesc, a niedziela to taki dzien, ze tyle pysznosci jest ;-)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Kiedy ja tak lubie jesc, a niedziela to taki dzien, ze tyle pysznosci jest ;-)
U mnie w niedzielę, po długim treningu, też nie może zabraknąć pyszności :)

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ