Gliwice, Sikornik - początki biegania

Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, zacząłem truchtać po okolicy z tematu posta. Jeśli są tu jakieś osoby również zaczynające przygodę z bieganiem to zapraszam :-)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
normalny666
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja również biegam na Sikorniku;) Jestem totalnym amatorem, ale muszę się pochwalić;) - zaliczyłem już pierwsza dyszkę(na treningu:)) Ktoś jeszcze biega w okolicach Sikornika? Szukam osób do wspólnego treningu/ biegania. Może ktoś jest zainteresowany? pozdrawiam
Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć, https://www.facebook.com/groups/5028463 ... 861622815/
treningi biegowe dla wszystkich co środę są na orliku na ul. Jasnej o 18-tej, a w piątki dłuższe bieganie spod sklepu biegacza na ul. Kozielskiej o 19:15.
Polecam :)
Awatar użytkownika
Maya27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rafr pisze:Cześć, https://www.facebook.com/groups/5028463 ... 861622815/
treningi biegowe dla wszystkich co środę są na orliku na ul. Jasnej o 18-tej, a w piątki dłuższe bieganie spod sklepu biegacza na ul. Kozielskiej o 19:15.
Polecam :)
Ja niestety jestem dopiero na etapie "maszeruję", ale może za pół miesiąca przyłączę się do wspólnych treningów :>
Schudnijmy razem w Gliwicach!
Koleżanka do wspólnego biegania potrzebna!
Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Te treningi w środę to są kółeczka po bieżni przeplatane różnymi ćwiczeniami ogólnorozwojowymi + rozciąganie na początku i końcu. Każdy to robi swoim tempem (nawet marszem :) ). Łatwo zgubić się w tłumie dzisiaj było prawie 50 osób na bardzo różnym poziomie :).

Ja w tygodniu na sikorniku biegam raczej tylko po boisku (czasem wilcze gardło) a dłuższe "bieganko" po polach powyżej 10km zostawiam na niedzielę. Obecne tempo w okolicy 5:50 min/km.
Awatar użytkownika
Maya27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rafr pisze:Te treningi w środę to są kółeczka po bieżni przeplatane różnymi ćwiczeniami ogólnorozwojowymi + rozciąganie na początku i końcu. Każdy to robi swoim tempem (nawet marszem :) ). Łatwo zgubić się w tłumie dzisiaj było prawie 50 osób na bardzo różnym poziomie :).

Ja w tygodniu na sikorniku biegam raczej tylko po boisku (czasem wilcze gardło) a dłuższe "bieganko" po polach powyżej 10km zostawiam na niedzielę. Obecne tempo w okolicy 5:50 min/km.
Kurcze... Gdybym tylko wiedziała o tym wcześniej >.<
Co drugi tydzień spędzam w Gliwicach, kilometr od Sikornika (jak twierdzi mapa, nie znam jeszcze okolicy za bardzo :P). Gdybym wiedziała o tych spotkaniach wcześniej to może podeszłabym tam dzisiaj.
No trudno... mam czas by popracować nad kondycją i podejść za dwa tygodnie :>

Na sikornik można zaglądać o każdej godzinie, czy do południa odbywają się tam jakieś zajęcia sportowe młodzieży?
Kusi mnie trochę by tam zajrzeć jeszcze przed wyjazdem :jatylko:

Aaaa.... marzę o chwili gdy będę mogła się pochwalić podobnym czasem na takiej trasie.... BA! Marzę o chwili, gdy będę w stanie przebiec 5km bez zatrzymywania się >.<
Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na sikorniku zajęcia mają ale to boisko jest zajęte a bieżnia wolna. A tempo i dystans same przyjdą i to szybciej niż myślisz :) (biegam od marca tego roku bo rok temu kontuzja po pierwszych próbach biegu mnie załatwiła... i 5 minut ciągłego biegu to było wyzwanie)
Awatar użytkownika
Maya27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety nie udało mi się zajrzeć na sikornik przed wyjazdem, ale liczę że odwiedzę go za dwa tygodnie :)
rafr pisze:A tempo i dystans same przyjdą i to szybciej niż myślisz (biegam od marca tego roku bo rok temu kontuzja po pierwszych próbach biegu mnie załatwiła... i 5 minut ciągłego biegu to było wyzwanie)

Mam nadzieję, że przyjdą w przeciągu miesiąca :>
Dziś pierwszy raz byłam na krótkim (bo 25 minutowym) marszo-biegu i już poczułam że będzie ciężko. Z drugiej strony było też wyjątkowo przyjemnie, zwłaszcza na początku :D Mam nadzieję że zapał mi nie minie
Zastanawiam się tylko czy powinnam biegać codziennie czy lepiej robić dzień z przerwą na rower....

(przy okazji, dziękuję za tekst w nawiasach ^^ dający nadzieję na przyszłość)
Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Maya27 pisze:Niestety nie udało mi się zajrzeć na sikornik przed wyjazdem, ale liczę że odwiedzę go za dwa tygodnie :)
rafr pisze:A tempo i dystans same przyjdą i to szybciej niż myślisz (biegam od marca tego roku bo rok temu kontuzja po pierwszych próbach biegu mnie załatwiła... i 5 minut ciągłego biegu to było wyzwanie)

Mam nadzieję, że przyjdą w przeciągu miesiąca :>
Dziś pierwszy raz byłam na krótkim (bo 25 minutowym) marszo-biegu i już poczułam że będzie ciężko. Z drugiej strony było też wyjątkowo przyjemnie, zwłaszcza na początku :D Mam nadzieję że zapał mi nie minie
Zastanawiam się tylko czy powinnam biegać codziennie czy lepiej robić dzień z przerwą na rower....

(przy okazji, dziękuję za tekst w nawiasach ^^ dający nadzieję na przyszłość)
Biegać nie można codziennie :) organizm się rozwija jak odpoczywa a nie jak ćwiczysz :) tak że odpoczynek i regeneracja to podstawa. 3-4 razy w tygodniu to zupełnie wystarczająca ilość.
Awatar użytkownika
Maya27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rafr pisze:Biegać nie można codziennie :) organizm się rozwija jak odpoczywa a nie jak ćwiczysz :) tak że odpoczynek i regeneracja to podstawa. 3-4 razy w tygodniu to zupełnie wystarczająca ilość.
Chyba tak właśnie zrobię, zwłaszcza że wczoraj w trakcie i trochę po treningu czułam dyskomfort w kości piszczelowej prawej nogi... Dziś natrafiłam na ten artykuł i trochę się wystraszyłam http://bieganie.pl/?cat=25&id=6241&show=1 >:
Nie chciałabym po miesiącu ćwiczeń z konieczności przejść na dłuższą przerwę, dlatego dziś odpuszczam sobie bieg, a przeskakuję na rower :jatylko:

Zmagam się ze sporą nadwagą, ale liczę że dodatkowe ćwiczenia i zmiana nawyków żywieniowych rozwiążą sprawę. Przez ostatnie lata prowadziłam siedzący tryb życia, więc pewnie trochę minie aż mój organizm przyzwyczai się do większej aktywności.
Tymczasem uciekam na spacer, miłego dnia! xD
lotka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie, stawiam pierwsze kroki w bieganiu i również na sikorniku :) wybadałam cudną trasę polami, z mojego domu dokładnie 5 km. Staram się biegać 4 razy w tygodniu, ale różnie to bywa. Chociaż dzisiaj idę musowo :).
Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

lotka pisze:Witajcie, stawiam pierwsze kroki w bieganiu i również na sikorniku :) wybadałam cudną trasę polami, z mojego domu dokładnie 5 km. Staram się biegać 4 razy w tygodniu, ale różnie to bywa. Chociaż dzisiaj idę musowo :).
Witam, dzisiaj trochę mokro na pola :)
lotka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no właśnie nie zdążyłam przed deszczem...
Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jutro się już uda :)
Awatar użytkownika
rafr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Patrząc za okno ... pozostaje dziś tylko zrobić interwały na boisku wieczorkiem :)
ODPOWIEDZ