Dynamiczna tęczówka - test New Balance MR890v3 Baddeley

irbor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na stronie New Balance pisze , że buty 890 są dla biegaczy +80 kg ,ja waże 60 kg . Czy warto je kupować dla biegacza o takiej wadze do długich wybiegań ewentualnie startów. Jaka jest różnica pomiedzy 890, a 790???
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bjj pisze: Ja na co dzień biegam w Merrellach Bare Access 2 ,które ważą 210g przy wkładce 29cm dlatego MR890 akurat dla mnie są ciężkie. Chyba faktycznie to sprawa indywidualna i zależna od tego w czym wcześniej biegaliśmy
to trochę nie jest "fair" porównywać pod względem wagi buty z dwóch różnych grup - "mini" i tradycyjne treningówki
irbor pisze:Na stronie New Balance pisze , że buty 890 są dla biegaczy +80 kg ,ja waże 60 kg
nic Ci nie będzie jak je kupisz, pomimo, że producent przewidział je dla +80kg. idź do sklepu - dotknij i przymierz 790 v2, 890 v2 i 890 v3. zobaczysz jakie są różnice w wygodzie, wykonaniu itp.
Go Hard Or Go Home
Bieniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50m:22s

Nieprzeczytany post

Witam. Zastanawiam się właśnie nad zakupem tych butów. Byłem w sklepie, mierzyłem i wszystko fajnie. But jak dla mnie fajnie zrobiony, dobrze trzyma się stopy w porównaniu z moimi obecnymi butami, które są troszkę za szerokie z przodu. Te buty mają drop 8mm, a moje obecne 12mm, będzie to bardzo odczuwalny przeskok ?
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na to pytanie ciężko jest odpowiedzieć. Nikt nie wie jak zareagują Twoje nogi. Ja po założeniu tych butów (a też biegałem w butach z droppem 12mm) na pierwszym treningu poleciałem 23 kilometry i obyło się bez problemów :)
Bieniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50m:22s

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Na to pytanie ciężko jest odpowiedzieć. Nikt nie wie jak zareagują Twoje nogi. Ja po założeniu tych butów (a też biegałem w butach z droppem 12mm) na pierwszym treningu poleciałem 23 kilometry i obyło się bez problemów :)
Myślę, że powinno się obejść bez problemów jeśli będę stopniowo przenosił się na te buty :) Chyba najlepsze rozwiązanie, aczkolwiek w sklepie jak się przebiegłem to sprawiały dobre wrażenie, ale wiadomo co innego sklep a co innego trening :)
Awatar użytkownika
Gregz
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46:42

Nieprzeczytany post

Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć czym się różni v2 od v3? Obie są obecnie w tej samej cenie - 299zł. Czym się kierować kupując? Kolorem? :hejhej:
Dodam, że będę kupował przez neta, więc przymierzę dopiero w domu (najwyżej odeślę) - nie mam możliwości porównania obu modeli.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gregz pisze:Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć czym się różni v2 od v3? Obie są obecnie w tej samej cenie - 299zł. Czym się kierować kupując? Kolorem? :hejhej:
Dodam, że będę kupował przez neta, więc przymierzę dopiero w domu (najwyżej odeślę) - nie mam możliwości porównania obu modeli.
v3 jest trochę wyższe z przodu od v2 - począwszy od palców, przez sznurowanie. docenią to biegacze, którzy nie lubią mieć mocniej opiętych stóp przez buty lub zwyczajnie potrzebują takich butów ze względu na kształt stopy.
ja akurat lubię "czuć" buta i w v3 muszę więc mocno ściągać sznurówki. potem mam problem ze ściągnięciem. ale co kto lubi.
co kupisz (starszą, czy nowszą wersję), będzie dobrze.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Gregz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze: v3 jest trochę wyższe z przodu od v2 - począwszy od palców, przez sznurowanie. docenią to biegacze, którzy nie lubią mieć mocniej opiętych stóp przez buty lub zwyczajnie potrzebują takich butów ze względu na kształt stopy.
ja akurat lubię "czuć" buta i w v3 muszę więc mocno ściągać sznurówki. potem mam problem ze ściągnięciem. ale co kto lubi.
co kupisz (starszą, czy nowszą wersję), będzie dobrze.
Dzięki, czyli dobrze rozumiem że jak mam wysokie podbicie to lepiej kupić v3 czy to w tym przypadku bez znaczenia?
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gregz pisze: Dzięki, czyli dobrze rozumiem że jak mam wysokie podbicie to lepiej kupić v3
takie mam odczucia
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Gregz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki ... zachęcony opiniami o tych butach sprawdzę je. W takim razie wezmę V3 :spoczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ