Dynamiczna tęczówka - test New Balance MR890v3 Baddeley
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na stronie New Balance pisze , że buty 890 są dla biegaczy +80 kg ,ja waże 60 kg . Czy warto je kupować dla biegacza o takiej wadze do długich wybiegań ewentualnie startów. Jaka jest różnica pomiedzy 890, a 790???
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
to trochę nie jest "fair" porównywać pod względem wagi buty z dwóch różnych grup - "mini" i tradycyjne treningówkibjj pisze: Ja na co dzień biegam w Merrellach Bare Access 2 ,które ważą 210g przy wkładce 29cm dlatego MR890 akurat dla mnie są ciężkie. Chyba faktycznie to sprawa indywidualna i zależna od tego w czym wcześniej biegaliśmy
nic Ci nie będzie jak je kupisz, pomimo, że producent przewidział je dla +80kg. idź do sklepu - dotknij i przymierz 790 v2, 890 v2 i 890 v3. zobaczysz jakie są różnice w wygodzie, wykonaniu itp.irbor pisze:Na stronie New Balance pisze , że buty 890 są dla biegaczy +80 kg ,ja waże 60 kg
Go Hard Or Go Home
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50m:22s
Witam. Zastanawiam się właśnie nad zakupem tych butów. Byłem w sklepie, mierzyłem i wszystko fajnie. But jak dla mnie fajnie zrobiony, dobrze trzyma się stopy w porównaniu z moimi obecnymi butami, które są troszkę za szerokie z przodu. Te buty mają drop 8mm, a moje obecne 12mm, będzie to bardzo odczuwalny przeskok ?
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Na to pytanie ciężko jest odpowiedzieć. Nikt nie wie jak zareagują Twoje nogi. Ja po założeniu tych butów (a też biegałem w butach z droppem 12mm) na pierwszym treningu poleciałem 23 kilometry i obyło się bez problemów 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50m:22s
Myślę, że powinno się obejść bez problemów jeśli będę stopniowo przenosił się na te butymaly89 pisze:Na to pytanie ciężko jest odpowiedzieć. Nikt nie wie jak zareagują Twoje nogi. Ja po założeniu tych butów (a też biegałem w butach z droppem 12mm) na pierwszym treningu poleciałem 23 kilometry i obyło się bez problemów

- Gregz
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:42
Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć czym się różni v2 od v3? Obie są obecnie w tej samej cenie - 299zł. Czym się kierować kupując? Kolorem?
Dodam, że będę kupował przez neta, więc przymierzę dopiero w domu (najwyżej odeślę) - nie mam możliwości porównania obu modeli.
czy ktoś może mi powiedzieć czym się różni v2 od v3? Obie są obecnie w tej samej cenie - 299zł. Czym się kierować kupując? Kolorem?

Dodam, że będę kupował przez neta, więc przymierzę dopiero w domu (najwyżej odeślę) - nie mam możliwości porównania obu modeli.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
v3 jest trochę wyższe z przodu od v2 - począwszy od palców, przez sznurowanie. docenią to biegacze, którzy nie lubią mieć mocniej opiętych stóp przez buty lub zwyczajnie potrzebują takich butów ze względu na kształt stopy.Gregz pisze:Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć czym się różni v2 od v3? Obie są obecnie w tej samej cenie - 299zł. Czym się kierować kupując? Kolorem?![]()
ja akurat lubię "czuć" buta i w v3 muszę więc mocno ściągać sznurówki. potem mam problem ze ściągnięciem. ale co kto lubi.
co kupisz (starszą, czy nowszą wersję), będzie dobrze.
Go Hard Or Go Home
- Gregz
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:42
Dzięki, czyli dobrze rozumiem że jak mam wysokie podbicie to lepiej kupić v3 czy to w tym przypadku bez znaczenia?WojtekM pisze: v3 jest trochę wyższe z przodu od v2 - począwszy od palców, przez sznurowanie. docenią to biegacze, którzy nie lubią mieć mocniej opiętych stóp przez buty lub zwyczajnie potrzebują takich butów ze względu na kształt stopy.
ja akurat lubię "czuć" buta i w v3 muszę więc mocno ściągać sznurówki. potem mam problem ze ściągnięciem. ale co kto lubi.
co kupisz (starszą, czy nowszą wersję), będzie dobrze.