Witajcie,
zastanawiam się nad zakupem tego modelu butów. Szukałem czegoś nie minimalistycznego, ale też nie z mega okutą piętą, jakoś po środku wypadło między innymi na Zaracę. Dodatkowo dochodzi cena, 250 złotych to na moją kieszeń w sam raz. Co do specyfikacji, to jestem biegaczem neutralnym i biegam po twardych nawierzchniach, na razie około 40 kilometrów tygodniowo. Przesiadam się z Adidasów CC Cushion.
Jednak szukam opinii. W necie nie znalazłem testów, tutaj na forum też niewiele pisano o tym bucie. A ciekawi mnie jego wytrzymałość, komfort w dłuższym użytkowaniu, jak spisuje się w na przykład na leśnych ścieżkach. A może na podobnej półce poradzilibyście coś innego?
Pozdrawiam.
Asics Gel Zaraca
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
Normalny wspierający but, z namiastką naturala (drop) wg mnie raczej dla osoby ciężkiej..
Kupiłem takie kilka miesięcy temu. Ważę 61kg. Myślałem, że będą to buty dalej minimalistyczne, czyli swobodne, ale dające więcej amortyzacji. W rzeczywistości okazały się do moich warunków zbyt sztywne i zbyt wspierające. Cholewka dosyć masywna, zapiętek sztywny.
Myślę, że patrząc na ten but nawet nie w kat minimala, tylko normalnego buta, to solidny but dla cięższej osoby potrzebującej trochę wsparcia.
Pozdro!
Kupiłem takie kilka miesięcy temu. Ważę 61kg. Myślałem, że będą to buty dalej minimalistyczne, czyli swobodne, ale dające więcej amortyzacji. W rzeczywistości okazały się do moich warunków zbyt sztywne i zbyt wspierające. Cholewka dosyć masywna, zapiętek sztywny.
Myślę, że patrząc na ten but nawet nie w kat minimala, tylko normalnego buta, to solidny but dla cięższej osoby potrzebującej trochę wsparcia.
Pozdro!
-
- Dyskutant
Czyli nadawałyby się dla osoby, która waży nieco ponad 80 kg, biega po parku i chce się przerzucić z mocno amortyzowanych, stabilizowanych butów na coś w kierunku minimalizmu, ale jeszcze bez szaleństw typu Nike Free 5.0? Czy może lepiej te Nike?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Free 5.0 to nie takie szaleństwo
Ale Zaracca chyba też nie jest zła.