Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:
Krzychu M pisze:Od weekendu będzie znowu pokusa aby dużo biegać.Córka na 3 tyg. na wakacje wyjeżdża.
To,że zwiększe intensywność/kilometraż to pewne.pytanie o ile? :oczko:
oby z rozwagą bo ja chce na jesień zobaczyć na dyszce piękny wynik w okolicach 38-39min :) a nie przerwe w bieganiu! <tfu tfu>!!!
Bez obaw,to tylko trzy tygodnie.To trochę jak hazard,przy zwiększaniu obciążeń.Od listopada jak zostane ponownie ojcem nie będzie czasu na porządne trenowanie.W najgorszym wypadku dociągnę do jesieni na środkach przeciwbólowych lub trenowaniu z "zaciśniętymi" zębami.Tfu,tfu oby nie. :wrrwrr:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się jak tak przeglądam, że jedziesz trochę za mocno - czerwiec 311km w treningu pod dychę - po co tyle, przecież nie zamierzasz potem jesienią biegać z tego maratonu, to jednak są spore obciążenia dla gościa po kontuzji zwłaszcza, ze dokładasz siłką po której jesteś zmęczony, piszesz "przyzwoicie" o treningu 311km bieganym pod dychę - ja to tyle to pod maraton biegałem i wydawało mi się, ze to dobrze zbilansowany trening, ćwiczenia siłowe też robię ale na pewno nie takie, po których byłbym zmęczony więc co tu porównywać, ja pod tą połówkę w Rybniku solidnie trenowałem miesiąc na objętości 250km i uważam, że to było dobre, ciekawe czy jakbym pobiegał 20% więcej to by wynik był lepszy - osobiście wątpię.
Nie myśl też, że jak dziecko się pojawi to nie będziesz mógł biegać - miesiąc - dwa zimowego luzu dobrze ci zrobi a później to coś tam jednak będziesz mógł - może nie po 400-500 km na miesiąc = siłownia ale pewnie wyjdzie "przyzwoicie" :hahaha:
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Wydaje mi się jak tak przeglądam, że jedziesz trochę za mocno - czerwiec 311km w treningu pod dychę - po co tyle, przecież nie zamierzasz potem jesienią biegać z tego maratonu:
No właśnie nie wiem.Chodzi mi taki pomysł po głowie,żeby Wawe lub Poz polecieć.Życiówka z maratonu jest wyjątkowo kiepska. :hahaha:
Zimą cos tam będę starał się biegać,ale na pewno nie na wynik wiosenny.Zresztą ta zima była długa i trzeba było bardzo kombinować z treningami tempowymi i za tym nie tęsknie.Solidne przygotowania
chcę na przyszłą jesień pod maraton.Teraz dobiegać do października,potem mam zabieg na żylaki i tak mnie czeka min.4-6 tyg przerwa.Achilles się zregeneruje,tego jestem pewny.Oby teraz wytrzymał. :taktak:
Nic na siłe nie będę cisnął przez te 3 tygodnie.Jeśli będzie samopoczucie dobre to chce więcej biegać...bo to lubie.(jest to ryzykowne,nawet Daniels o tym pisze).Potem z powrotem wróce do 65-70km/tydz i zobaczę czy mój organizm dobrze zareaguje na większe objętości,tak jak w przypadku Niemca,gdzie forma była. :oczko:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, no ładnie Ci dzisiaj poszły te interwały :) Niesamowicie równo i jak piszesz w miare luźno i swobodnie. Jest moc! Planujesz teraz jakiś konkretny start? Przygotowujesz sie strikte pod coś konkretnego?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:No, no ładnie Ci dzisiaj poszły te interwały :) Niesamowicie równo i jak piszesz w miare luźno i swobodnie. Jest moc! Planujesz teraz jakiś konkretny start? Przygotowujesz sie strikte pod coś konkretnego?
Na razie to trening dla siebie. :hej: Nie mam żadnych konkretnych zawodów.Może 5-tka w parkrunie.Ale ta intensywność mi nie leży.Czekam aż w bliskiej okolicy Krakowa pojawi się jakiś bieg na dyche.Ale to dopiero druga połowa września lub początek października.A jak nie zakończe sezon samotnym testem.
Będę trzymał kciuki,bo Twój start już niebawem. :oczko:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Na razie to trening dla siebie. :hej: Nie mam żadnych konkretnych zawodów.Może 5-tka w parkrunie.Ale ta intensywność mi nie leży.Czekam aż w bliskiej okolicy Krakowa pojawi się jakiś bieg na dyche
moze zastanów sie nad biegiem w Bochni? jest na 10km z atestem!!! podobno mega płaska trasa! koszt to tylko 20zł!!! jedyny minus to termin bo chyba dla Ciebie to za wcześnie? bieg odbywa sie 04.08.2013 o godz 16:00 chyba :) ale i blisko i tanio i z atestem? moze warto spróbować?
Krzychu M pisze:Będę trzymał kciuki,bo Twój start już niebawem. :oczko:
:) heh trzymaj trzymaj bo na Frydmanie mam zamiar mocno przetestować forme przed Gdynią :) <byle tylko w wodzie skurcz nie chwycił :bum: >
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Termin startu w Bochni jest oki,tylko z pogodą może być kiepsko.Jeśli miałby być to atak na "40" to musiałoby być chłodno,tak jak dzisiaj. :hej:
Po Rybniku,Lublinie mam lekki uraz do zawodów.Jedynie Marzanna w tym roku poszła po mojej myśli.
Nic to ,trzeba trenować a efekty kiedyś przyjdą. :taktak:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rano fajnie, i ile potem czasu zostaje na resztę dnia ;) , byle tylko się :bum: obudzić
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: to dla dziadków :P

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Termin startu w Bochni jest oki,tylko z pogodą może być kiepsko.Jeśli miałby być to atak na "40" to musiałoby być chłodno,tak jak dzisiaj. :hej:

Nie licz na to... : ) Bochnia to żar z nieba. Hmmm trasa całkiem płaska to to nie jest : ) Ciężko tu życiówkę wykręcić. Ale mimo wszystko zapraszam.

p.s
UWAGA! W związku z przeprowadzaną modernizacją dróg oraz linii kolejowej trasa tegorocznej edycji biegu znacząco różni się od trasy z lat ubiegłych.
właśnie to mnie zastanawiało, oba mosty są w remoncie, jeden całkiem jest nieprzejezdny, a drugi przed startem jest rozkopany. Może puszczą bieg przez miasto... nie wiem. Muszę spytać znajomego, który jest organizatorem : )
( :
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:rano fajnie, i ile potem czasu zostaje na resztę dnia ;) , byle tylko się :bum: obudzić
Wszystko jest oki dopóki nas to cieszy a nie robimy z przymusu.Jak na razie muszę się czasem hamować,żeby nie przedobrzyć z ilością biegania. :oczko:
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chciałbym tak śmigać interwały, niedługo się przekonam czy dam tak radę - cóż nie chcem ale muszem :hahaha:

Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poczekam jeszcze trochę z tym Danielsem, ale jak zrobisz dobry wynik przy mniejszym nakładzie pracy na treningu na dyszkę to będzie świetnie. Może wtedy też zerknę do Danielsa na testy planów :P
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Chciałbym tak śmigać interwały, niedługo się przekonam czy dam tak radę - cóż nie chcem ale muszem :hahaha:
Jesteś na innym poziomie,będziesz je śmigał szybciej. :oczko:
Dla mnie to było dziś spore zaskoczenie in plus.Wojtek też to spokojnie zamykał.Chyba te 6 tygodni z Danielsem i trening rytmowo-progowy działa!
Gife pisze: Poczekam jeszcze trochę z tym Danielsem, ale jak zrobisz dobry wynik przy mniejszym nakładzie pracy na treningu na dyszkę to będzie świetnie. Może wtedy też zerknę do Danielsa na testy planów
Za 2-3 tygodnie na bank pobiegnę w parkrunie 5-ke testowo.Myśle,że się wiele wyjaśni.
Plan Danielsa ma jeszcze jedną bardzo ważną zalete w stosunku do Niemca,że masz rozpiske tylko akcentów,a reszte biegasz wybiegania tyle i chcesz km w tygodniu wybiegać plus w dowolny dzień bieg długi.
Nie trzeba np.trzaskać temp kiedy pogoda do biegania fatalna i nie da się tego pobiec.Po prostu biegasz to dzień czy dwa później. :usmiech:
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pobiegnę je tak jak trzeba lub nieco wolniej - na bank nie szybciej bo po co szybciej, za leniwy jestem na szybciej i jak mi wychodzi za szybko to na końcówce po prostu zwalniam by wyszło mniej więcej tyle ile trzeba.

le0n71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:28
Życiówka w maratonie: 03:24:00

Nieprzeczytany post

Też bym tak chciał śmigać, a nie zdychać przy wolniejszym tempie, tak jak dziś :taktak:
Obrazek

10km: 40:08, 08.03.2015 8 Bieg Kazików (bez atestu)
połówka: 1:30:01, 24.10.2015 2 PZU Cracovia Półmaraton
cały: 3:16:25, 26.04.2015 Orlen Warsaw Marathon
KOMENTARZE
ODPOWIEDZ