7 Lipca
Zawody - V Międzynarodowy Bieg Górski Limanowa Forrest
Dystans: ok.7 km. Trasa prowadzi na Milenijny Krzyż na Miejskiej Górze (najwyższy stalowy krzyż w Polsce) i z powrotem Drogą Krzyżową.(...)Ciekawostką jest to, że gdy na półmetku wielu zawodników cieszy się już, że pokonało górę i teraz będzie już "z górki na pazurki";) nie przypuszczają nawet, że najgorsze przed nimi... zbieg!
Założeniem było połamanie 40min ,udało się ukończyć w 35:31

,co dało 128 miejsce na 390 osób które ukończyły bieg.
Zacząłem asekuracyjnie ,przed startem ustawiłem się gdzieś za połową stawki ,żeby nie zacząć za szybko. Założenie okazało się dobre ,bo już od pierwszego ,jeszcze lekkiego podbiegu konsekwentnie i powoli zacząłem wyprzedzać.Po ok 1,5 km zaczął się już stromy podbieg ,czasem zmieniający się na parę metrów w płaski teren .Tam przeszedłem już ,zresztą jak większość do marszu ,na 2 ,może 3 krótkich wypłaszczeniach lekko truchtając .
Półmetek osiągnięty w równe 20 minut ,dotarłem do niego na 169 pozycji ,tam ok .150m płasko i z górki.
Z góry to w sumie już nie był bieg .To było pilnowanie ,żeby jak najmniej hamować i się nie przewrócić

I tak przez jakieś 2km (o czym później) ,potem wypłaszczenie ,asfalt .Znów kawałek z górki i do mety. Od połówki do końca wyprzedziłem jeszcze 41 osób
Bieg świetny .No właśnie ,gdyby nie ten zbieg. Otóż teraz już jest drugi dzień po tym biegu ,a ja już wymyśliłem setki sposobów na pokonywanie schodów w domu i niestety są tylko takie przy których nogi bolą jak najmniej.
Wczoraj odpoczynek od wszystkiego ,strasznie leniwy dzień. A dzisiaj spróbuje rozruszać już nogi ,chociaż to będzie ciężkie ...