Sulechów

MatJK
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,

czy w Sulechowie są jakieś fajne ścieżki biegowe - parki, lasy itp.? Generalnie biegam w terenie, omijając asfalt i chciałbym wiedzieć, czy w Sulechowie są takie ścieżki?

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Generalnie w okolicach Sulechowa jest cała masa lasów i pól. Jeżeli chcesz całkowicie uniknąć asfaltu to może być ciężko bo jakoś z miasta trzeba się wydostać.
Jeżeli jestem w Sulechowie to biegam głównie po asfaltach i nie zapuszczam się w teren ale kiedyś sporo na rowerze jeździłem właśnie po lasach i ścieżkach.
Pozdro!
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
Wojowniczka40
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Z Sulechowa można się wybrać na Skąpe albo aż do Międzylesia - część ścieżek asfalt, ale teraz bokami przy asfalcie jest dużo takich polniaczków porobionych
..Samo zdrowie:) plus trochę uśmiechu na trasie
MatJK
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mieszkam w Sulechowie od kilku miesięcy. Znalazłem sporo terenów do biegania (pola, lasy), tak więc jestem zadowolony.

Dziękuję za informacje.

Pozdrawiam
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A masz jakąś fajną trasę na długie wybieganie? Będę w weekend w Sulechowie i chciałbym zrobić tak około 15km. Masz może zapisany jakiś ślad gps?
Wojowniczka40
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

O, to ja tez czekam na odpowiedź kolegi, co do tego śladu gps:)
Seemann
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej,

w samym mieście to może i są możliwości do biegania, ale po asfalcie lub chodniku - korzystam z tego głownie w zimie. Ja najczęściej biegam Sulechów - Mozów - w Mozowie skręcam w lewo w stronę lasu. Potem po przebiegnięciu przejazdu kolejowego ZG-Sulechów można zaraz skręcić w lewo i wracać do Sulechowa, albo można biec prosto - po lewej jest strzelnica wojskowa(teoretycznie wstęp wzbroniony), ale stamtąd można się wybrać w kierunku Odry lub Cigacic. Fajna, spokojna i w sumie bez podbiegów trasa w leśnym klimacie.

pozdrawiam

Wojtek
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ciekawa trasa. Tylko, że do Mozowa od Sulechowa jest praktycznie cały czas pod górkę, ale ogólnie pomysł fajny.
Ja w sobotę wybrałem się z Sulechowa do Łęgowa, przebiegłem przez Łęgowo w stronę Bukowa i wróciłem do Sulechowa właśnie drogą z Bukowa. Wyszło tego ok 17 km (zacząłem na Kruszynie, skończyłem przy szpitalu). Ciekawa trasa bo pierwsza połowa, czyli do Łęgowa, jest ciekawie pofałdowana, jest kilka niewielkich podbiegów dla urozmaicenia. Z kolei powrót drogą na Buków jest praktycznie płaski, do tego duża część trasy prowadzi przez las. Co prawda trzeba szorować po asfalcie ale jak biegłem ok 8 rano to spotkałem dosłownie kilka samochodów. A jak wracałem to na Krężołach (a właściwie na ich końcu) nawet minąłem biegacza, który właśnie wybiegał w kierunku Łęgowa/Bukowa.
Pozdrawiam!
Seemann
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

fakt... jest trochę pod górkę, ale o 5 rano przy wschodzącym słońcu i mega widoku na Zieloną Górę, przy zapachu wszelakich traw zapomina się o tym wzniesieniu:)! Można tylko na szalejących kierowców ponarzekać.
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pamiętam jak kiedyś sporo jeździłem rowerem po tej trasie to zawsze musiałem na kierowców uważać.
Tak sobie myślę, że trasa za mozowem na pomorsko jest całkiem ciekawa do biegania, ale to już raczej na bardzo długie wybieganie. Tam i z powrotem do sulechowa to jakieś 25 km chyba wyjdzie. Ale za to końcówka od Mozowa do Sulechowa już górki.
Wojowniczka40
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki, dzięki!!
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Rozumiem, że pomogliśmy i podpowiedzieliśmy kilka tras?
To ja jeszcze jedną podrzucę od siebie dla mieszkańców Sulechowa - Start osiedle nadodrzańskie, biegniemy przez ulicę klonową do ogrodowej, potem piaskowa do ronda, na rondzie w prawo i kawałek pod górkę do ulicy przemysłowej, biegniemy prosto aż do krzyżówki przy parku, skręcamy w lewo w słoneczną i biegniemy aż do PKP. skręcamy w lewo w al. niepodległości i biegniemy aż do ul. 31 stycznia. lecimy w kierunku centrum miasta, przy zborze kierujemy się w lewo i już jesteśmy na trasie na krężoły. na krężołach skręcamy w prawo na obłotne i biegniemy sobie w cały czas prostu. mijamy obłotne i dobiegamy do kruszyny. Skręcamy w prawo i wzdłuż głównej drogi wracamy na osiedlę nadodrzańskie. trasa ma około 10 km i jest całkiem przyjemna.
Pozdrawiam!
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jakby ktoś tu zaglądał to podrzucę jeszcze jedną trasę, którą sprawdziłem w ten weekend.
Jest to trasa na zdecydowanie dłuższy bieg - wybiegamy z Sulechowa (ja ruszałem z Kruszyny) i lecimy przez Mozów do Laskowa, powrót tą samą drogą. Z mojego miejsca statu tam i z powrotem wyszło 19,25 km. Biegłem w sobotę przed 8 rano i nie było dużego ruchu na trasie. Jest całkiem przyjemnie bo większość trasy prowadzi przez las. Trasa nie jest całkowicie płaska ale myślałem, że będzie gorzej. po starcie trzeba się zmierzyć z górką do mozowa, trochę trudniej jest przy powrocie bo cały mozów jest właściwie pod górę na końcu trzeba się jeszcze wdrapać w Sulechowie na wiadukt nad torami, ale to już dosłownie dwie minuty roboty.
Myślę, że warto wypróbować.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ